Какво се крие в АПРИЛското коремче - момиченце или момченце?

• 14 263
  • 296
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Видях, че някои от вас не смятат да си правят ФМ, защото "нищо не могат да направят и без това". Уважавам правото на всяка майка да взима решения за себе си и за бебето и не смятам, че майки, които не правят такива изследвания са безотговорни. Разбира се, всички се надяваме да родим живи и здрави бебета.Дай, боже  Praynig  Но...какво би станало ако....знаехте със сигурност, че бебето е силно увредено. Не говоря за поправим дефект, не говоря за съмнение при ехографски преглед. Говоря за доказано с амниоцентеза увреждане. Как бихте постъпили при бременност например в 20-та г.с. - ще износите ли до термин?

Аз лично искам да знам дали бебето е здраво, затова ще си направя всички необходими ФМ. Ако те покажат, че има нужда ще направя дори амниоцентеза, макар да се страхувам много от тази манипулация. Но няма да си правя БХС, защото не е сигурно. че резултатът ще е достоверен. Признавам си, нямам нерви и смелост да чакам до раждането, без да съм направила ФМ. Разбира се, 100% гаранция няма, но поне ще имам някакво успокоение.

Извинете предварително, ако с този пост докарам черни мисли на някоя бъдеща мама.  Hug

# 121
Ясмина, аз също не исках да си правя това изследване  newsm78
Вчера срещам една приятелка в парка и се заговорихме.
Разказа, че на нейна приятелка на бебето му открили малформации на ФМ. Така жената се подготвила и намерила най-добрият екип, който след раждането да оперира детето й, за да може да живее здраво.
Детето е добре  Praynig Peace

Вече си бях записала час за ФМ, но след този разказ, напълно се убедих.
Повечето от нас имаме съмнения за смисъла на този преглед защото не сме достатъчно информирани, а не безотговорни.

На сестрата на мъжа ми също й откриха едни неща , на бебето...(няма да изпадам в подробности). Моля се нещата да се оправят при нея.
Но сега ме е адски страх, а не съм такъв човек  Rolling Eyes

# 122
ето ме и мен! засега само се обаждам, понеже нямам никакво време! бебо е много добре,ходих на биохими4ен скрининг и вси4ко е супер !!! много не пи6а , за6тото покраи сватбата ниамам време!!!  bouquet

# 123
  • София
Добро утро Simple Smile

Аз пак на работа............Мисля да си взема болничен скоро, защото нещо ми късат нервите много в работата и незнам.........

За изследванията, то си е въпрос на личен избор, след като не са задължителни, но моето мнение е че след като живеем във време в което медицината е толкова развита (в Бг малко по-малко Simple Smile ) защо трябва да действаме като нашите родители или баби. Смятам че трябва да се правят тези неща, защото аз лично след това не бих си простила бездействието, недай боже  Praynig
Аз все още нищо не съм правила, но аз ви казах че моята лекарка ми каза че ще ги правим след 16-та седмица.
Пожелавам си и на всички вас също да родим сладки, хубави и много здрави мъничета който много да ни радват Simple Smile

Хубав ден на всички и повече усмивки Simple Smile

# 124
Добро утро!
Вчера на прегледа се видя, че в моето априлско коремче се крие момченце, Пламен ще си има братче Heart Eyes
Hrispi, би ли преместила терминът ми на 26 април, защото сега за първи път ми го определи докторът, иначе аз с интернет календар си го изчислих ими излизаше на 22 април. Благодаря   bouquet Терминът ми е на моят рожден ден Grinning Гънката е 2мм, което докторът каза, че е нормално, но заради годините, на 36г. съм, ще правим и амниоцентеза, но ще определим датата на 8 ноември. Страх ме е от тази манипулация, но няма как. Някое от момичетата тук беше споменало, че ще й правят това изследване, ако може да каже как протече то?

# 125
  • варна
Здравейте на всички!
За изследванията-наистина всяка жена сама си преценява и решава.Аз с първото не съм правила,защото не знаех.Сега бях решила да правя БХС,но се отказах.На ФМ обаче задължително ще отида.На 5ти съм на преглед и ще говоря с доки.Смятам,че това е не само за мое успокоение,но както Кали писа,ако недай Боже има нещо да може да се реагира навреме.
А за секса-само в началото,когато ми ставаше лошо и ме болеше корем бяхме разредили Simple Smile

# 126
Kalli , ти при кой лекар се записа за ФМ?
Аз днес ходих да ми вземат кръв за БХС.Мойта лекарка каза, че е препоръчително, но не задължително това изследване.Все пак реших да отида.

# 127
Здравейте,момичета !! Аз смятам да си правя Фм при мазнейкова в 20 г.с., а на 02.11 съм на бХм.И аз смятам,че щом медицината е толкова напреднала , трябва да се възползваме.С дъщеря ми бях бременна преди 10 години и нямаше такива изследвания.
А по повод секса, никакъв го няма ,мъжа ми го е страх да ме пипне.

# 128
Говоря за доказано с амниоцентеза увреждане. Как бихте постъпили при бременност например в 20-та г.с. - ще износите ли до термин?

Аз сигурно ще докарам още по черни мисли, защото имам син с хромозомна аномалия. Само че преди 7 г. никой не ми е казвал за фетална морфология, бхс и т.н.
Аз със сигурност няма да задържа увредено бебе! Нямате идея през какво съм минала , мака че сина ми е с леки уврежания, но това не е най страшното! Повече ме мъчи мисълта за страданията коите детето е преживяло и за това че се осъзнава като различен и никога няма да е като останалите!

# 129
кажете ми какво е ФМ? мислих,4е знам,но явно не! Peace

# 130
reiana, ФМ означава фетална морфология, т.е. около 20г.с. при този преглед се оглеждат всички органи на плода.

# 131
Kalli , ти при кой лекар се записа за ФМ?
Аз днес ходих да ми вземат кръв за БХС.Мойта лекарка каза, че е препоръчително, но не задължително това изследване.Все пак реших да отида.
При Димитрова от Фемина.
Казват, че е много добра  Peace

# 132
и аз ходя там,но питах,за6тото на мен ве4е ми правиха ФМ,но по-рано от 20 седмица! Но на 12.11 пак 6те ходя!   bouquet

# 133
Milenaq с теб маи имаме еднакув термин! Hug

# 134
Аз се колебая между Марков и Димитрова.Имам още малко време да помисля.

Общи условия

Активация на акаунт