Мами и татковци в Австрия - 8

• 22 271
  • 271
  •   1
Отговори
# 60
Няма никой тук, всички ли приспивате дечица? Aз моя го приспах и май след малко ще го последвам.
Благодаря за отговорите за Bauch Tanz-a, другата седмица отиваме, пък да видим. За плуването бях много запалена, дори имам място от януари, но имаме малък проблем с бъбречетата и ме е страх от инфекции, та май ще се отказвам.
За био продуктите и аз много искам да мога да си ги бера от градината, но имам само балкон  Laughing. А имам познат, който работи в био магазин на Naschmarkt и казва, че не всичко е био. И разказваше за някакви ябълки, който стояли 3 месеца в магазина все изглеждали пресни   #Crazy. Ям каквото ми падне, но за детето ще мисля нещо  newsm78.
Лека нощ  smile3524

# 61
Здравейте майчета!
По-  bouquetспециален и различен въпрос за темите ви. Аз съм в Бг.
Утре ще пътувам за Виена и ме интересува  зимни дрехи ли да приготвям. Като гледам прогнозите, така си мисля, но предпочитам  инфо от първа ръка. Благодарско предварително!

# 62
Здравейте майчета!

Утре ще пътувам за Виена и ме интересува  зимни дрехи ли да приготвям. Като гледам прогнозите, така си мисля, но предпочитам  инфо от първа ръка. Благодарско предварително!

аз съм зиморничава и си ходя от няколко дни вече със зимното яке. И боти ще вадя скоро. Не стига че е студено, ами и този виенски вятър ще ме умори вече. Освен това се очаква сняг през следващите дни. Не знам дали във Виена ще има, но пишат че и равнините се очаквал сняг. Или с една дума, аз бих си взела много зимни дрехи, защото ако е ветровито (а май ще бъде), усещането е като за много студено време, нищо че дневните температури са все още положителни.

Моят мъж казва, че имало много проблеми със сметките и със супорта на ТЕЛЕ2. И препоръчва кабел, ако го има де.

Когато има кабел, е ясно, ама нали и ние по селата трябва да се обслужваме някак си.  Confused Между другото бях много негативно изненадана колко слаба е кабелизацията тук и че няма повече доставчици. В това отношение София е на милиони години пред Виена. И само да вметна че според мен съпорта беше една от слабите страни и на УПС. Явно това им куца на всичките.

# 63
Мерси за инфото! Така ще постъпя.

# 64
Благодаря на всички които ми отговориха.Радвам се че има хора готови да помогнат,желая на всички ви всичко най добро.

# 65
Вяра, ти в коя посока си "на село"?

@delda, погледни тук: http://www.wetter.at/wetter/oesterreich/wien/wien/

Анна, аз по принцип не се съмнявам в "био качеството" но все пак, това което ми расте в градината е най - био.

# 66
Благодаря за вниманието!

# 67
Ще летя другата седмица само 3а уикенда 3а БГ (Софиа). Който има спешно да и3праЩа или в3има от БГ неЩо малко (все пак с дете има доста багаж) може да ме и3пол3ва 3а куриер. Ако има желаеЩи пишете ми ЛС.

Супорта на теле2 е действително не на ниво, но а3 го пол3вах само 3а инсталацията в на4алото. Сега от месеци не съм им 3въняла.

Да 3наете слу4айно къде може да се ходи с дете при лошо време в Софиа (освен моловете)?

# 68
LaDolce, на теория съм във Виена. Но това е края на 22. бецирк, едно бившо село (присъединено към Виена преди около 50 години), което се казва Асперн. На практика обаче съм толкова отдалечена от центъра а и градския транспорт е толкова лош, че си е село.

Свити
, в София има страшно много детски клубове и от такава гледна точка има доста повече места отколкото тук, където можеш да отидеш с дете когато времето е лошо. Не знам дали твоето детенце не е още малко за тях и дали ще му хареса, но можеш да опиташ.

Много ви благодаря за отзивите за Теле 2!

# 69
Vjara а къде мога да намеря адресите на те3и клубове?

# 70
Вяра,
инфото за пълзенето силно ме заинтригува. Моето дете никога не е проявявало интерес и дори се е борило с мен, когато го слагах да пълзи. Така и не пропълзя, направо се изправи и почна да прави крачки, от начало с моя помощ. Означава ли това нещо негативно за развитието му? От мама знам, че и аз не съм пълзяла... Замислих се доста, защото досега не съм забелязала да му има нещо нередно newsm78
Бебешко плуване може да се почне още на 1/2 месеца, имахме бебе в групата на 40 дни. Мечтата ми е да пусна по нататък Начи и на ски, никога не съм практикувала този спорт, но го намирам за фантастичен!
Аз съм на Теле2 от сто години, тоест преди да дойдем в Асвтрия, бяхме на немското Теле2 доста години и сме и тук, и там супер доволни!!!
От два месеца съм на един роман и така съм зациклила, не мога да го преполовя, Карамазови на Достоевски, няма прочитане, а ми е толкова интересен... Вие четете ли нещо в момента?
Свити, като се видим, ще поговорим за клубовете в София Grinning
Лека и спокойна нощ!

# 71
От два месеца съм на един роман и така съм зациклила, не мога да го преполовя, Карамазови на Достоевски, няма прочитане, а ми е толкова интересен... Вие четете ли нещо в момента?

Duche,
направо благородно ти завиждам ,4е ти остава време за художествена литература.Аз в момента 4ета предимно  от област психология-за вьзпитанието на деца,за сьхранение на брака и все такива.Оказва се, 4е дори при второто си дете не сьм добре подготвена да реагирам правилно.Страхувам се да погледна кьм романи щото имам лошия навик да изоставям вси4ко докато не стигна епилога.4ета сьщо и Библия,т.к там  се срещам с минало,настояще и надниквам в бьдещето.4рез нея се срещам с Исус Христос.А Той  наистина е една 4удесна ли4ност..И така.

# 72
Dushe,на руски ли го четеш Достоевски или на български?

# 73
Леле dushe, какви неща четеш!
Аз току що започнах "Club der wilden Mütter" и паралелно чета разни Фън Шуи "помагала" smile3529

# 74
Вяра, извинявам се за закъснелия отговор и за тона ми Banghead

Ето я моята история с Теле 2, която продължава с инкасо бюро и адвокат от моя страна.

Регистрацията я направих по телефона, като поради некомпетенност от тяхна страна трябваше 3 пъти да се обаждам!Задавах им много въпроси, на които не знаеха отговорите телефонистите. След 1 седмица дойде първата им "издънка"-не можело адресът за кореспонденция временно, до инсталацията да бъде различен от адресът на инсталация. А при регистрацията ме увериха,че може.
Дали ми писмено термин за entbuendelung без да го съгласуват с мен, като че клиентите им са длъжни само с тях да се съобразяват. Добре ,че техникът от телеком аустрия, които фактически извършват тази процедура ми се обади да ме предупреди и направихме нов термин. По бих казала обективни причини-май не се е оправил техника с домофона, а аз не съм чула мобифона и термина прорадна!!
И започнаха мъките .....
Въпреки всекидневните ми обаждания с молба за нов термин, така и не го получих. През това време се наслушах на всякакви глупости от страна на телефонистите-например че съм halbentbuendelung,че според техния компютър !!вече трябва да имам връзка,че не е нужно да идва техник за това нещо в къщи?!Техническия съпорт потвърди, че нямам връзка, но телефонистите продължаваха да твърдят обратното.
Цели 18 дни се "молих"за термин, без който не би било технически възможно да имам интернет, от телекома не искаха да говорят с мен директно, не съм им била клиент,заявката трябвало да дойде от ТЕЛЕ2.
Накрая ми писна и им пуснах факс за kuendigung  и neuanmeldung. Надявах се,че така ще мога да получа термин. Но формулярите, които получих ме отказаха напълно. Цената от 29,90 евро трябваше аз да я задраскам и да напиша цената от рекламата 20 евро.Обяснението по телефона беше "не може да печатаме за всяка промоция отделни бланки", а всяка поправка по този един вид договор го прави невалиден.  И ме замириса пак на проблеми и се отказах, отидох в UPC и за 3 дни вече имах интернет. Laughing
Впечатленията ми за ТЕЛЕ 2 са:работят некомпетентни хора, липсва организация в случай ,че нещо на стане не по техен сценарий, това kundebetreuung  им е чужда дума. Делото,което ще водят за тези 60 евро според адвоката ми, ще го загубят.
Нямат офис, където лице в лице да се оплачеш, за фирма ,която изцяло се води по телефона Mr. Green са направо провал.

Свити, Душе ако вие сте доволни от тях, много се радвам за вас, но аз ги видях в друга светлина и кризенмениждмънт не показаха никакъв.

За съпорта на UPC:преди няколко недели ми се наложи да инсталирам на нов лаптоп интернета и се обадих на съпорта за съдействие.Телефона им е обикновен, виенски номер , а не като на Теле2 0900 номер.Момчето се оправяше и на английски и на немски с терминологията и за няколко минута указания ми направи нова интернетна връзка.
Не им права реклама но виж тук:
http://www.upc.at/images/VKI0907breitband.jpg
това поне е независимо от мнения

Общи условия

Активация на акаунт