ЮНСКИТЕ деца - най-красивите слънца!

• 18 718
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета  Hug
Руми, честита бременност, нека е лека и безпроблемна и да се отчетеш със една сладка кукличка  bouquet
Родителската среща ми излезе 30лв. - за пижамка, материали за рисуване и някаква папка с учебен материал, която е 15лв.
Сняг тук още не е валял.

# 151
  • София/Сливен
Руми, честито и от мен! Само хубави неща занапред!

Момичета бяхме си в Сливен през почивните дни. Такава буря не помня от ученическите си години. Вятър (ама вятър), дъжд, гръмотевици. И аз през цялото време в колата. Моя мъж беше решил там да си сменя гумите със зимни (зет ми работи в Мототехника-бившата и пак си е друго, няма да ти пробутат нещо дето не става). И аз със него като багаж; децата ги оставихме при свекърва ми в Шивачево, то е на 30-35 км от Сливен. Аз също исках да си свърша някои неща в Сливен, за целта трябваше да изчакам смяната на гумите, регулиране и т.н. По едно време зет ми и мъжа ми отидоха някъде, оставиха ме в колата - и като задуха онзи вятър, викам си: Край преобърна колата. Дъжда се усили, после премина в мокър сняг. Когато най-накрая всичко беше готово, след много часове чакане, се отправяме към къщи в Сливен - образували се такива огромни локви (има си 2-3 места дето си стават такива от време оно) вътре по няколко коли намокрени и закъсали. Няма откъде да се мине, а вятъра не спира, започва да натрупва сняг, който още повече пречи на водата да се оттича. Докато си тръгнахме обратно към Шивачево, вятъра още се усилил, не можем да стигнем до колата, а беше спряна точно пред входа. Тръгнахме. И като капак на всичко се развали чистачката на колата, върви, но много трудно (а ни чака и път за София в неделя).
Та криво-ляво с тази чистачка стигнахме до Шивачево - по пътя нападали клони, виждат се в последния момент (вече беше тъмно). Замъкнахме се. Спираме до къщата - колата не може да застане на едно място, вятъра още по-силен. Наложи се да вървим с гръб, не можем да отидем до вратата - ние се опитваме да се преместим в една посока, и се оказва че вятъра ни издухва наобратно; пък не сме малки - аз съм към 80 кг, мъжа ми минава 100-те. Навсякъде тъмнее - няма ток от обяд, вятъра накъсал жиците. Децата се сгушили в баба си и дядо си и ни чакат. Печката с дърва - не могат да я поддържат, вятъра връща обратно дима в стаята (добре че другата дето е в кухнята гореше по-добре). Легнахме си с дрехи, чорапи; нали няма печка.
На другия ден все едно нищо не е било. Усмихнало се едно слънце. Пак си подухваше, но то там без това не може. Обаче имало нападали дървета - изкоренени, потрошени клони; издухани керемиди, нападала мазилка, а за строшените прозорци да не говорим. Децата бяха навън почти целия ден - от 10 до 4 следобяд, мъжа ми си ремонтира чистачката, тръгнахме добре (сняг нямаше, шосето беше изсъхнало). Чак на тунела - Траянови врата видяхме сняг отстрани на магистралата. В София мокро и кално...

# 152
Лелеееее! ooooh!
И при нас имаше буря,нали Ямбол е до Сливен.Но чак пък такава! #CrazyУжас!

# 153
  • София/Сливен
Ами ако не бях навън може би нямаше да разбера какво точно е било... Поседяхме половин час при сестра ми, нищо не се усеща - виждаме, че вали сняг и толкова... Ама навън... cold

# 154
  • София
Здравейте момичета  Hug
Руми, честита бременност, нека е лека и безпроблемна и да се отчетеш със една сладка кукличка  bouquet
Родителската среща ми излезе 30лв. - за пижамка, материали за рисуване и някаква папка с учебен материал, която е 15лв.
Сняг тук още не е валял.

Диан4е,от твоите уста в божийте уши Laughing,така се надявам да е моми4е.Аз утре съм на лекар да потвърди и дано вси4ко е наред.
На нас в детската също ни искаха 15 лв.за някакви у4ебни помагала и отделно купувахме дреугите работи.А колкото до 4иста4ките на Меги.. Grinning,ние също имахме подобни преживявания с мъжо преди време,по пътя за София в един проливен дъжд 4иста4ките като отказаха......Мъжът ми свали неговата и през неговото стъкло както си караше си 4истеше и с 4иста4ката.Добре 4е се прибрахме невредими,а и вие също естествено.Сигурно е било страшни4ко

# 155
  • София/Сливен
Ами то от Сливен до Шивачево е половин час до 40 минути, и нямаше почти движение в бурята. Пускаше чистачката отвреме навреме (колата е само с една голяма чистачка), тя не отказа напълно, ами се движеше много трудно. После на другия ден мъжа ми я разглоби и я ремонтира, смаза. Добре че може сам да си прави доста неща по колата. И към София после пътувахме без проблем - със зимни гуми и със здрава чистачка. А това са 300 км - там беше важно всичко да е наред.

# 156
Аз тия дни съм Пантелей пътника, по задачи, по гостита и т.н.
Вчера оставихме кака Вики на детска, взехме си дребния с нас, че няма на коог да го оставим и ходихме на София, че татито да си сменява задграничния паспорт. С тия задръствания едвам беше хванал посолството, че работели до 12ч.?! НИе с дребното бяхме на гости Wink
М_е_г_и какви са тези чудесии, дет' ги разправяш, бзззрррр #Crazy
Руми, да се похвалиш Wink
Тук иначе още няма снег, но за сметка на това яко ми валя вчера в София. На малкия му беше първи снях в живота Mr. Green

# 157
  • София/Сливен
По нашия край все такива ветрища. Кво да го правиш. Свикнала съм с вятъра.

# 158
Добро утро мамиии Simple Smile
 сложете по един подпис, ако искате Wink
http://www.bgpetition.com/maichinstvo/index.html

# 159
  • София
Сложих си подпис4ето току-що,само дето не вярвам да има напредък.Тия тъпанари само ни се подиграват,после искали по-голям приръст.4акайте,4е нещо се ядосах.Как сте вие мишоци,аз утре няма да пускам Марио на детска,4е днес баба му има рожден ден и като поседи до по-куъсно,утре няма ставане.А я кажете при вас как се извиняват отсъствията,защото при нас бележка по домашни при4ини не приемат,а най-много ако ми я вземат,пак плащам половин такса.

# 160
  • София/Сливен
Е то точно така е по наредбата (на Софийска община - четох я в сайта им) - извиняват се с медицинска бележка, по домашни причини трябва да се уведоми предварително писмено с молба до директора - и тогава се заплаща половин такса. Ако няма извинение - се плаща цялата такса. Аз понякога за 1-2 дни изобщо не го правя на въпрос - плащам си, не ми се разправя (имам само един случай - миналата година след Великден един ден си останахме повече в Сливен). В нашата градина ни предупредиха за медицинските бележки, но не ни казаха нищо за домашните причини... и аз всъщност не знам дали минават такива причини. Но не ми се е и налагало - не са отсъствали, освен когато са болни.

# 161
Аз ако е до 3 дни,също не подавам молба,а си плащам дните. Peace

# 162
Да и на нас така ни казаха Simple Smile
http://www.bgpetition.com/maichinstvo/index.html
ударете по едно рамо Simple Smile

# 163
# 164
Благодарско  Hug

Общи условия

Активация на акаунт