Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 13

  • 27 783
  • 306
  •   1
Отговори
# 180
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Не са нито едното, нито другото. Аз съм дала рецептата, нещо като бисквитена смес или не знам как точно да се изразя - представи си смлени бисквити, омесени с масло (става като пластилин) - има и доста други неща вътре - по рецептата.

# 181
  • Мнения: 1 271
Корни, Меги и всички останали много готини тортички.Поздравления за всички.  Hug

Аз сега се мъча над една кола, ако ви кажа с каква пудра захар работя ще паднете-противовлажна  Laughing и с нея ще правя фондан!
Абе заплес съм напоследък, че такава си поръчах...

Като стане готова ще ви покажаизрязването беше доста трудно, защото не намерих инструмента, който ми трябваше, но мисля че става  добре

# 182
  • Мнения: 120
М_е_ г_и,благодаря за отговора,много съм ти благодарна.    newsm20
 И още един въпрос? Embarassed ssiillvvyy попита за млечният марципан дали става за цветенца(за фигурки) и отговора беше,че стават. Аз искам да попитам дали млечният марципан става за покриване на торта(за чаршаф) или става после много твърд? Благодаря предварително.  Embarassed

# 183
  • Мнения: 120
Млечен марципан(natalyna):

1 консерва подсладено кондензирано мляко - 397 гр, което се равнява на 200 мл - стандартни са консервите навсякъде(поне в Европа)
400г сухо мляко
1ч.л. олио
около 30 мл. вода
и пудра захар за доомесване(Ако не прибавите вода, почти няма нужда от захар, но не е много сладко)
Омесва се еластично тесто с консистенцията на пластелин, което да не лепи. Оставя се в хладилника, като преди употреба се пуска за около 2-3 секунди в МВ на най-висока степен, докато леко се размекне. Може да се доомеси ако е нужно със захар.


В тази рецепта не виждам глюкоза,а май се правше с глюкоза млечния марципан или пак бъркам нещо?Извинете ме за невежеството.

# 184
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Не е с глюкоза; според мен прилича на марципан Варна (от гледна точка на разточването), но не съм го правила. Заканила съм се да го направя, но поводът за който ще е тортата, е точно след месец. Тогава ще видя.

Глюкоза се слага в рецептата с желатина, за да не се втвърдява толкова много.

# 185
  • Мнения: 972
Млечния марципан на Наталина аз го правих сега в петък. Няма глюкоза в него.
Когато е топъл се работи много по-лесно отколкото с марципан Варна, стои някак по плътен съвсем като пластелин. Чершафа върху тортата не изсъхва прекалено, стои еластичен. За фугирки немога да кажа, не съм правила.

# 186
  • Мнения: 120
М_е_г_и,wel,благодаря ви за бързите отговори.
Страхотни сте.  smile3525 smile3525 smile3525
Значи и аз скоро ще го пробвам млечния марципан и ше си покрия торта с него,след като си стои мек и после.
А някой май беше казвал,че става много твърд после и не може да се яде(ако не бъркам)?Това за млечния марципан ли се отнася,защото няма да покривам с него,ако е вярно?

# 187
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
 Това го казах за сместа от желатин и пудра захар - от нея съм правила - рецептата е от руски сайт и е без глюкоза - тогава става наистина твърдо.

# 188
  • Мнения: 120
Благодаря,М_е_г_и.Спирам с въпросите за сега,за да не досаждам повече. Извинявам се,за нахалството.  Embarassed

# 189
  • Мнения: 120
Moмичета,намерих нещо,което мисля,че много добре показва как се правят малки човечета.В случая са феички,но мисля,че ще станат и за бебета или малки човечета.Лицата са със специална форма,но с малко повече търпение мисля,че ще го докараме и без формичка.Дано да ви хареса. Embarassed
http://cakecentral.com/article62-How-To-Make-a-Fondant-Fairy.html

# 190
  • Мнения: 2 282
Здравейте  Heart Eyes
Време за отчета Simple Smile Успях да направя Лудия шоколадов кейк без проблеми (освен, че се съблазнявахме да го излапаме с мъжа ми в сурово състояние - перфектна вкусотия се получи). Всъщност малко трудно го изкарах, начупи се на 2 места, но го слепих. Отгоре сложих бяла ледена глазура, направена с маргарин вместо масло - мисля, че се получи добре. Сложих чаршаф от марципан Варна, и отгоре мечето, направено по нормалната технология за трансфер. Опитах предложението на Наталина, но така и не успях да надупча добре картинката, така че да сваля картинката направо върху тортата, така че оцветих с маслен крем с маргарин вместо масло. Като сложих обаче фигурката върху чаршафа установих, че е доста дебела и стърчи грозно... затова намазах цялата торта с маслен крем и така вдигнах нивото до това на картинката. Резултата - вкусна торта с ужасно сладка "тапицерия". Май не е била добра идеята за трансфер върху чаршаф, ама като съм съвсем новичка... Иначе си поработих 3 нощи (като приспах домочадието) по 2 часа - страхотна тръпка е.
Ето ги и снимките - първия ми опит беше с чаршаф и розички върху парче кекс, а втория - самата торта:

И ми беше мноооого хубаво, когато моята торта свърши преди купешкото крем брюле, поръчано за всеки случай Simple Smile
Много ви благодаря за вдъхновението, вече ще чета редовно! Друг РД има след 3 дни, а след това и след месец... ама колко кила се качват така, не е истина просто  Wink
И да питам, дали някой не може да ми намери фигурки за петолистни цветчета като тези на Корни http://images21.snimka.bg/004319550.jpg?

Последна редакция: вт, 23 окт 2007, 16:21 от Сребърен облак

# 191
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
с малко закъснение, честита ти рожденичка! Да ти е жива и здрава!

И аз съм си мислела че трансфера трябва да се сложи върху някакъв крем или меко покритие, за да може да потъне в него и да не стърчи. Но можеше и само да шприцоваш розички, една до друга, от маслен крем - оцветен. Съвсем дребни и да обиколиш така цялата картинка.

# 192
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Меги, страхотни торти сте направили с baby*girl! Браво!  bouquet

Сребърен облак , страхотна първа тортичка! Съжалявам, че трансфера не се  е получил по другия начин(трябва и аз да опитам)! Но се чудя, защо е трябвало да слагаш маслен крем (по-скоро не разбрах newsm78) - трансфера стърчеше, защото тортата е била неравна? Ако е така, просто трябваше да я оставиш за малко на стайна температура - щеше да се отпусне... НО пък идеята за тревата с цветя е превъзходна! Много сполучлива и весела тортичка! Браво! Hug

# 193
  • Мнения: 2 282
Благодаря ви!   bouquet вие двете най-много ми помогнахте в цялата тази работа.
трансфера стърчеше, защото тортата е била неравна?
Абе равна си беше, просто трансфера дебелееше Simple Smile не съм се сетила, че като постои на топло може да се поотпусне Simple Smile а идеята я взех от галерията. Пък да не мислите, че знам как да шшприцовам розички  Wink

# 194
М_Е_Г_И благодаря ти   bouquet -аз имам течни бои,надявам се да стават за рисуване.Пропуснах да кажа,че искам да рисувам върху млчен марципан.Тортите ви с baby*girl са страхотни Peace!Може ли от сместа която си дала да се направят и кошера и други подобнки торти или няма да може да стегне добре ако не е във форма newsm78 /имам предвид да се оформи с ръце и в хладилника/?
Сребърен облак много хубава тортичк Hug!Между друго взех си фигурки от Хипо 24бр. са но по 4 еднакви-та има елхичка,кола,къщичка,сърце,някакво животинче май носорог,корабче.Тъкмо ще си ги поделим с детенце да има и за пластилина и за мен.Пропуснах-гъвкави са,не точно като пластмасовите и става да се реже фондан опитах Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт