Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 13

• 27 802
  • 306
  •   1
Отговори
# 195
  • София/Сливен
Сребърен облак, много си ти е хубава тортата, всичко вече е останало назад и остава само удоволствието от оценката на гостите ти и гордостта че можеш сама да се справяш и с това. Hug

mama_dobi, точно с течни бои съм рисувала - смесих червено и зелено да получа кафяво - на тортата с лъвчето, очертах контурите на отделните елементи.
Топките за гъсеницата ги оформяхме с ръце - малко се посплескаха от тежестта си, но след известен престой в хладилника, стяга, дооформяме ги и после стават много твърди (за една нощ в хладилника). За кошера мисля, че не е много подходящо, защото става много твърдо. Като постои на стайна температура се отпуска. Но като го извадиш от хладилника ще се реже трудно. Според мен е за по-малки форми, например ако искаш малък динозавър върху тортата, може да го моделираш от тази смес и да го облечеш с каквото искаш покритие.

Последна редакция: вт, 23 окт 2007, 16:54 от М_е_г_и

# 196
Тортата е наистина много хубава  Peace

# 197
  • на брега на Дунав
 smile3525 smile3525 smile3525 Благодаря ви страшно много  Hug Hug. Аз също харесвам как се получиха тортичките, но понеже не бяха кои знае колко завъртяни  и затова писах, че са по-обикновенни. Нямах много време да ги обмислям и особенно бялата има грешки, ама добре, че беше малка и я изядоха бързо да не видят последствията  - иначе кой ще прасне моделираща маса върхи сметанов крем с мляко  Embarassed Embarassed Embarassed, аз я направих тая глупост с цветенцата отстрани на тортата Joy.
kalima, сметаната която съм ползвала е тая  на прах, мисля че я водят фиксираща. Казва се "Шаума фит"  май така беше  newsm78 разбива се с 150 мл мляко. Дано се сетиш, че нямам друго пакетче под ръка да ти покажа в момента.
elektra 86 листенцата са правени със формичка мила, тези от комплекта на Уилтон за цветята.
wel, не е важно от къде си взела идеята за клоуните, просто резултата при теб е отличен  newsm10 . Аз само вметнах, че съм ги виждала, ама да си призная не съм сигурна дали ще успея да ги направя, че не съм много добра с шприца  Mr. Green
Меги възхищавам се на твоите тортички. Винаги са със  страшно оригинални форми и много добре изпипани. Страхотни са и гъсеничката и кошера с baby*girl  сте страхотен екип  Peace.   bouquet. Благодаря ти за полезните линкове, които си споделила   bouquet
Сребърен облак. много готин мечо пух, а разбирам, че и вътре тортата е била супер, щом са я предпочели пред купешката. Браво, продължавай в този дух   bouquet

# 198
Здравейте момичета имам спешен въпрос  Praynig трябва ми рецепта за много шоколадов блат-ще правя  торта под  формата на сърце и поръчката е за шоколадов блат и муса на Танита -като пълнеж.Моля  ви за  съдействие .аз не успях да намеря подходяща рецепта,а и ми се иска  да е изпробвана  Peace
  Благодаря  ви предварително  Hug

# 199
За глюкозата/т.е. за желирането/имах предвид да стане за покритие на тортичка.Понеже е прозрачна да се пооцвети и да се използва вместо стъкло за кола или езерце...май не го обяснявам добре,надявам се ме разбрахте.Та ще се получи ли или много фантазирам Rolling Eyes ?

# 200
  • София/Сливен
adi_5, всеки един бял блат, който ти харесва, може да стане шоколадов с 2 лъжици какао в сместа.

mama_dobi, разбрах ти идеята, но още никой не е пробвал, ако искаш ти пробвай и после пиши как е станало (и давай акъл на другите после Wink, уф, аз май много се застоях днес тук Confused; тичам да вземам децата от градина; до утре)

# 201
ШОКОЛАДОВА ТОРТА

Необходими продукти:

1. 3 бр. готови блата;
2. 1 1/2  ч. ч. захар;
3. 1 куб. чисто масло;
4.  1 ч. ч. вода;
5. 50 гр. алкохол;
6. 1 коф. заквасена сметана
7. 1 коф. течен шоколад.

Начин на приготвяне:

ЗА СИРОПА: Захарта се карамелизира. Към нея с бъркане се прибавя чистото масло и алкохола. Към тях се прибавя около 1 ч. ч. вода, бърка се докато стане сироп.

ЗА КРЕМА: Сметаната се разбива с 2-3 с.л. захар заедно с течния шоколад.

НАРЕЖДАНЕ: Реди се блат, полива се с сока обилно, особено по краищата отгоре нарязан на малки парченца банан, после крема,  следва още другия блат, банан и отново крема. Тортата добре се намазва с крема и от страни. Украсява се по желание с шоколадови пръчици, бомбонки, орехи и т. н.

« Последна редакция: петък, 09 декември 2005, 22:22 от Пела » 

adi_5 това е една тортичка от 12 тема,но тъй като не можах да цитирам ти я копирах.На ПЕЛА е-не съм я опитвала но има добър отзвук.Ако искаш да прочетеш темата е "Лесна и бърза торта"

# 202
М_Е_Г_И ще пробвам тея дни и ще ви кажа що за чудо е идеята ми, newsm78 дано се получи,че иначе как ще замажа положението Thinking

# 203
  • на брега на Дунав
Момичета исках да ви питам нещо. Някой ползвал ли е бързосъхнеща готова моделираща маса? Въпроса ми е колко бързо съхне това чудо и добро ли е за работа? Искам да си взема, но не искам да бързам като луда за да скалъпя нещо, в смисъл да не съхне по-бързо примерно от марципан Варна. Моля ви ако някой е ползвал нека да сподели опита си. Благодаря ви много.   bouquet

# 204
  • Варна, морето и сините вълни!
Корни последните ти торти са направо супер!
Ползвала съм и двете маси - бързо и бавно. Бързата съхне наистина бързо. Докато си направя последните цветенца, първите вече бяха стнали на кмък  bouquet
Аз и скам да помоля като си купиш пак сметана да пуснеш снимка Praynig Такова чудо шаум нещо си не съм срещала.

Облаче, и твоята си я бива. Ако видиш моя първи трансфер, да видиш как ще се изпъчиш!  bouquet  bouquet
Формичките за които питаш са на Уилтън.
Има ги тук в София на Кадемлия - цена 70 лв. Но ако намериш кой да ти ги вземе от САЩ излизат доста по - изгодно Peace

# 205
  • София/Сливен
Е, тази скорост на съхнене ме задоволява. Руската мастика с желатин, която съм опитвала съхнеше буквално в ръцете ми и не можех да направя по-сложни фигури, освен плоски, изрязани с формички. Ако някой има мерак да дели, насреща съм; или да ми задели малко количество (половин кофа ми е много - една четвърт най-много бих взела).

# 206
  • на брега на Дунав
Мимито, балгодаря ти за отговора мила.   bouquet. Ще пусна снимка на сметаната няма проблем. Тя е на доктор Йоткер  (Schauma Fit) намерих как се пишеше точно. Аз имах няколко под ръка,но вчера метнах последната и сега няма как да я снимам.
Меги, аз мисля да си вземам бързосъхнеща маса другия месец ама от Варна. Мога да ти пратя, но с транпорта ще ти излезе по-скъпо, ако все пак искаш пиши ми на лични да се разберем нещо  Hug

Последна редакция: вт, 23 окт 2007, 19:03 от КорНиШонка

# 207
  • Откъм Варната
КорНиШонка, Wel мерси за отговорите

За млечния марципан някой питаше, правих на скоро много съм доволна, вкусен е, не изсъхва, става за чаршаф, точи се тънко аз успях на около 1 мм, за фигурки става само дето трябва да се поомеси с още пудра захар самото топче от което ще се прави фигурка за да се втвърди повече, оставени на стайна температура си изсъхват, а масления крем под чаршафа не му позволява да изсъхне, аз съм доволна и пак ще работя с него

# 208
И аз си го харесах този млечен марципан и ми стана още от първия път, пък на вкус е..........мммммням.

# 209
  • София
И аз си го харесах този млечен марципан и ми стана още от първия път, пък на вкус е..........мммммням.
Станал той- я бързо дай да видим снимки Mr. Green- аз все още събирам кураж отново да опитам с марципана,че първия ми опит беше Sick....

Общи условия

Активация на акаунт