Хелоуински листопад с цвят на "пуфф" в ДЕ - тема 49

• 11 366
  • 310
  •   1
Отговори
# 135
vivita,
Има едни ето такива прегради, продават се в Икеа, а може и другаде. Аз съм купувала такава от там, и върши работа. 10 Е струваше преди 2 години.

http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/30099293

# 136
  • Germany
http://www.vbox7.com/play:4bbdafe4

еее, няма такова филмче простооо.... Joy Joy Joy Joy

# 137

И аz така добре ги владея еzиците  Wink Спокойна съм,че ако някога си търся работа Ще се хвана като преводач  Joy

# 138
  • Germany

И аz така добре ги владея еzиците  Wink Спокойна съм,че ако някога си търся работа Ще се хвана като преводач  Joy

И аз, и аааааз  hahaha hahaha

# 139
  • Германия
Хехехе, мъжът ми се  Shocked newsm78 като го видя клипчето.

# 140
vivita,
Има едни ето такива прегради, продават се в Икеа, а може и другаде. Аз съм купувала такава от там, и върши работа. 10 Е струваше преди 2 години.

http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/30099293

Благодаря. Няма да имам нужда да купувам. Таzи вечер вече  беше раzбрал zа какво става въпрос и не падна ни веднъж. Само към 3 дойде да ни вика да спим при него , но идеята нали беш да може сам и не се сърдим много  Laughing
Аz не исках решетки и прегради, zащото като му махнахме неговата решетка с такава радост се качи сам на креватчето и се zавъргаля по него и вzе да се zавива , а преди не искаше иzобщо да го поставяме в него буден и пищеше като zаклан  #Crazy  

Татяна питаше zа детската кухня zа подарък. Това подарихме на юнака  Rolling Eyes (пее вече много добре тръгнал кос и тропа  юнашки с крака ) много беше доволен, готви, бърка в раzни тенджерки раzни кубчета ... доволен беше. Най zле му беше номера всички пълни чаши, които докопаше от масичката в хола да тича и да ги иzсипва в мивката на детската си кухничка  Rolling Eyes Преz лятото беше голям хит като му налеех кофа вода на терасата и го оставех да си мие посудата  Laughing

# 141
Добро утро,

днес идвайки на работа слушах как мъжете в БВ взимали най-много елтернцайт. И май най-вече тия от Фрайбург Simple Smile Пускаха интервю с един такъв татко и той си пизна, че е фул-тайм джоб. Ееех дано повече мъже го разберат най-накрая Tired

Аз щях да питам - тия колела дето нямат педали от колко годинки са горе-долу? На нас ни подариха едно подобно слонче - ама нещо е много тясно и като се опитва да се бута с крака си удря колената в главата му Sad

# 142
Майра, лауфрад ли? Май към 2 годинки. Няма ли на4ин да се променя висо4ината на седалката?  newsm78

Днес полу4ихме Абрехнунга zа ток и гаzта. На тока имаме 250? гутхабен  Laughing  но zа гаzта.......430? доплаЩане  Whistling  Оба4е ние сме с един гаzомер zаедно с Айнлигервонунга, а бабата която живее там и преz лятото пускаШе парното  Shocked  та да видим колко е консумирала тя, а колко ние. НиЩо 4удно да имаме да полу4аваме неЩо от нея  Laughing  Много весело Ще стане, Щото тя се мисли zа мн икономи4на и нямала пари  hahaha 

А бе голям бахър, ужас  Rolling Eyes

# 143
  • Germany
Да ви питам сега пак за тези елтернгелд или ерциерунг гелд ли какви са и аз все още не съм си изяснила. Аз разбрах, че всеки - работил, не работил, получава 300Е 14 месеца след раждането да дете. Обаче, моя мъж иска по нататък да си вземе малко отпуска по бащинство - съответно да си получава 67% от заплатата си. И се притеснява, че ако аз сега получавам 300Е 14 месеца - той после няма да получи нищо ако излезе по бащинство. Някой може ли да ми изясни тези неща, плиййййз Praynig Praynig Praynig Тези 300Е имат ли нещо общо с тези ако някой баща ползва бащинство?

Благодаря предварително  bouquet

# 144
Татянче, ние имаме това ама и идва малко - колената и опират в главата и не може да се избутва.

Замислям се за нормален лауфрад - ей такъв например дали не е рано?

Деси, платената отпуска по принцип е 12 месеца, ако и бащата ползва - става 14. Ако ти ползваш всичките 12 - той после има право на 2м платена. Ако не си работила е 300е, за работилите - остава 67% от нетната заплата.  За база на тия 67% се взима доходите ти за 1г назад.

Ако ти ползваш 6м например ще взимаш по 300е, после той вземе 6м - то той ще си взима 67% от нетната заплата. Ти няма да получаваш нищо за месеците, когато той е в елтернцайт. Поне аз така го разбрах де - ако бъркам, моял да ме поправите Peace

Една колежка тук ми спомена, че по време на тоя елтернцайт трябвало сама да си плаща здравната застраховка (тя е държавна) / някой знае ли нещо по въпроса?

# 145
майра , ако му махнете ушите пак ли ще и пречат на крачетата  newsm78
zа zдравните бих питала в КК
zа 67% вzима се 1 г. наzад какво си получавал или 1 г. наzад какво би получавал, ако не си бил в елтернцайт zа друго дете???

# 146
Майра, колко е висока Ясмин? Ние имаме съЩото слон4е но нямаме тоzи проблем  Thinking  Пробва ли да махаШ уШите?

Деси, тя Майра ти е обяснила, и аz така го zнам. Ако само единия родител иzлиzа в май4инство/баЩинство, е 12 месеца, ако и втория родител се въzполzва zа поне 2 месеца, стават 14 м. обЩо. Дали ти вzимаШ 12 и той 2, или ти 5 и той 9, няма zна4ение, но само единият родител полу4ава пари  Peace  Но не zнам как става, ако мъжът ти вzима баЩинство а ти така или ина4е не работиШ  newsm78  В смисъл, не zнам дали Ще полу4и неЩо, zаЩото няма нужда да иzлиzа в баЩинство  Thinking 

# 147
Вивита, Татяна, мерси за идеята - не се бях сетила да махна ушите Embarassed Иначе не знам колко е висока - отдавна не сме били на консултация, но аз я изкарвам около 82-83см

Вивита, не се броят месеците само ако си взимал Елтернгелд за по-голямо дете.

Ей тук има доста инфо http://www.elterngeld.net/

# 148
 Ха zдравейте,

Една колежка тук ми спомена, че по време на тоя елтернцайт трябвало сама да си плаща здравната застраховка (тя е държавна) / някой знае ли нещо по въпроса?

[/quote]

Няма такова неЩо  Naughty . Аz съм по новия zакаон и няма промяна в zастахоането.

Искам само да добавя, 4е към 67% от нетната zаплата ти се отдържат о6те 75 еур всеки месец _ zа рекламна цел. Аz подадох рекламациа, по телефона, 4е полу4авам по_маллко отколкото си бях иz4ислила и служителката ми каzа това.
О6те пове4е теzи 67% ги полу4аваШ од навърШванато на 1 годинака на детето ( не 12 , а 10 месеца, тъй като първите 2 месеца ги плаЩа работодателят и касата ). За другите 2 месца питай какви са условията и си иz4исли дали си струва финансово.
Все пак мъжът ти Ще вzима zна4ително по_малко.

Последна редакция: вт, 23 окт 2007, 13:36 от niko_leta

# 149
niko_leta какво се има в предвид под нетната zаплата? колко месеца наzад се вzимат? Ако си бил в елтернцайт zа друго дете как се смята?

Общи условия

Активация на акаунт