КАК, КЪДЕ И КАКВО ДА ДАРИМ? и СПЕШНИ НУЖДИ на ДБМ

• 78 997
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
# 661
Здравейте мами. Не знам дали съм нацелила темата, но се надявам да ми помогнете да направим едно добро заедно. Става въпрос за малко информация, която бих искала да ми подадете. Hug
Имам приятел, който до преди 2 години продаваше италиански обувки, но затвори и сега има доста останали чисто нови и много качествени чифтове. Онзи ден ми каза, че смята да ги изхвърля и аз му предложих да ги дари на деца, лишени от родителски грижи, които тази година са абитуренти. Моля, ако имате представа къде бих могла да намеря такъв дом, да ми изпратите координати. Смятам, че ще успеем да ги зарадваме  Hug

# 662
  • sofia
Здравейте мами. Не знам дали съм нацелила темата, но се надявам да ми помогнете да направим едно добро заедно. Става въпрос за малко информация, която бих искала да ми подадете. Hug
Имам приятел, който до преди 2 години продаваше италиански обувки, но затвори и сега има доста останали чисто нови и много качествени чифтове. Онзи ден ми каза, че смята да ги изхвърля и аз му предложих да ги дари на деца, лишени от родителски грижи, които тази година са абитуренти. Моля, ако имате представа къде бих могла да намеря такъв дом, да ми изпратите координати. Смятам, че ще успеем да ги зарадваме  Hug

Обувките са нещо, на което не можем да смогнем.
Имаме информация ,а и нуждата е голяма.
Пуснете ми бележка,моля Ви за размерите ,за да Ви ориентирам за местата,където можете да ги дадете.

# 663
Здравейте мили мами!Аз съм млада самотна майка на едно прекрасно бебе.Една приятелка ме насочи към този форум и тук искам да помоля за малко помощ.Днес ни изписаха с малкия.Нуждая се спешно от всичко за малко бебе,дори и корито нямам.Живея при майка си,която е пенсионер по болест.Аз не успях да работя и получавам 150лв. засега,които до никаде не ми стигат.Успяхме да купим само комплектче за изписването и няколко дрешки за смяна.Едва смогвам с памперси.Живеем на село и ни е много трудно.Нямаме нищо за малкия,нито количка нито паяк,абе нищо.Бих била благодарна ако ми помогнете с каквото можете-дрехи,памперси,шишенца.Нищо си нямаме.Добре че имам кърма,поне това не ме притеснява.Моля всеки който има добро желание да ми подари каквото и да е.Ще дам адрес на лични ако се отзове някой.Таткото не искаше детето,затова и по никакъв начин не ми помага.На всеки отзовал се-огромно БЛАГОДАРЯ!

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 23:29 от gretity89

# 664

Обувките са за тинейджъри - от 36 до 39,40. За дами  Heart Eyes

# 665
  • Пловдив
gretity89, пиши от къде си. Може момичетата от ДБМ, които са близо до теб да ти окажат помощ. Хубаво е да се срещнете с тях, сигурна съм, че ако имате среща и след това някоя от тях също пише тук, помощта ще е много по-сигурна.  Аз лично мога да помогна с малко дершки за бебече от моето момченце, оставете ми адерс.

# 666
  • София
Момичета, чета цяла сутрин с надеждата да намеря нещо за моя случай, но май не търся където трябва, само в архива намерих теми по въпроса ми, та не ме съдете, ако се повтарям  Rolling Eyes
Аз съм на 20, нямам дечица, чиито дрешки и играчки да пазя, моите са стари, няма какво толкова да даря, но имам огромно желание да посещавам периодично някой дом за дечица в София.
Обожавам дечица, осъзнавам колко нужда имат тези деца там от внимание и обич.
Дори бих станала приемен родител, но в този си етап е невъзможно.
Студентка съм и имам достатъчно свободно време, което да посветя на нещо съществено.
Идея си нямам как стоят нещата с посещенията на домовете. Видях списъка, но не знам какво да кажа като ида, какво мога да направя. Никога не съм посещавала домове.
Някой, ако може да разкаже как минава една среща, има ли си определени часове за това и т.н.
Могат ли да се извеждат дечицата извън дома, на разходка, примерно в зоологическата градина или нещо такова. Съжалявам, за глупавите си въпроси, но отдавна се питам как мога да компенсирам на едно детенце липсата на човек, който да се отнесе абсолютно индивидуално към него, тъжно е да са така самички и изоставени.
Вие събирате ли се тук, заедно да ходите по домовете?

# 667
  • sofia
Момичета, чета цяла сутрин с надеждата да намеря нещо за моя случай, но май не търся където трябва, само в архива намерих теми по въпроса ми, та не ме съдете, ако се повтарям  Rolling Eyes
Аз съм на 20, нямам дечица, чиито дрешки и играчки да пазя, моите са стари, няма какво толкова да даря, но имам огромно желание да посещавам периодично някой дом за дечица в София.
Обожавам дечица, осъзнавам колко нужда имат тези деца там от внимание и обич.
Дори бих станала приемен родител, но в този си етап е невъзможно.
Студентка съм и имам достатъчно свободно време, което да посветя на нещо съществено.
Идея си нямам как стоят нещата с посещенията на домовете. В бебешките домове по4ти не се допускат слу4айни външни хора.Влизането става с предварителна уговорка,ясно изразени намерения,време,което ще сте там ,подписан документ и здравна книжка.Видях списъка, но не знам какво да кажа като ида, какво мога да направя. Никога не съм посещавала домове. Можеш да опиташ,но едва ли ще те пуснат.По-скоро съвета ми е да станеш доброволец към някое НПО и следвайки правилата им да си полезна както в домовете,които посещават,така и в новосъздадените центрове по приемна грижа.
Някой, ако може да разкаже как минава една среща, има ли си определени часове за това и т.н.
Могат ли да се извеждат дечицата извън дома, на разходка, примерно в зоологическата градина или нещо такова.МОгат,но при определени условия ,а бебетата не са възрастта ,за която питаш. Съжалявам, за глупавите си въпроси, но отдавна се питам как мога да компенсирам на едно детенце липсата на човек, който да се отнесе абсолютно индивидуално към него, тъжно е да са така самички и изоставени.Въпросите ти не са глупави,просто са провокирани от желание да помогнеш,но не става толкова лесно Peace
Вие събирате ли се тук, заедно да ходите по домовете?

Да,събираме се,но не ходим в много домове,работим по няколко проекта ,които намалиха възможността за посещение при децата.Да,ходим,но след предварителна координация м/у 4леновете на ДБМ,директорите и т.н.Вси4ки ние,които посещаваме бебетата имаме здравни книжки и без тях никой директор не пуска при бебетата.Посещаваме и по-големите деца в няколко дома.

А защо само при бебетата искаш да си полезна?С по-големите и младежите нуждата от млади като теб хора е доста по-голяма PeaceЩе ти потърся и контакти с новите центрове,където имаш нужда от доброволци за бебетата.

Витаминка,ще отговарям директно в поста ти Hug

# 668
  • София
Oууу, така е прозвучало, не искам само бебета да посещавам, деца... 3,4,5,6 и т.н. годинки.
Иначе и бебенца с голямо удоволствие бих гушкала.
Изследванията не вярвам да са ми проблем, уча акушерство, изискват ни за болничната практика изследвания, ако трябва и още ще направя.
А всъщност и това съм се замисляла и подпитвала, но без резултат. Дали мога доброволно да помагам в бебешките домове, дори в бъдещата ми професия ме влече сериозно неонатологията и детските болести (детските грижи), и съм се чудила дали ще приемат помощ, вероятно на жените които се грижат за бебетата не им е лесно, аз с удоволствие бих помагала и в смяна на памперси, преобличане, хранене и т.н., неща които правим и в неонатологичното отделение.
Много си мила, lavender, ще се радвам да помагам с каквото мога.

# 669
  • sofia
Oууу, така е прозвучало, не искам само бебета да посещавам, деца... 3,4,5,6 и т.н. годинки.
Иначе и бебенца с голямо удоволствие бих гушкала.
Изследванията не вярвам да са ми проблем, уча акушерство, изискват ни за болничната практика изследвания, ако трябва и още ще направя.
А всъщност и това съм се замисляла и подпитвала, но без резултат. Дали мога доброволно да помагам в бебешките домове, дори в бъдещата ми професия ме влече сериозно неонатологията и детските болести (детските грижи), и съм се чудила дали ще приемат помощ, вероятно на жените които се грижат за бебетата не им е лесно, аз с удоволствие бих помагала и в смяна на памперси, преобличане, хранене и т.н., неща които правим и в неонатологичното отделение.
Много си мила, lavender, ще се радвам да помагам с каквото мога.

Пускам ти ли4но Twisted Evil

# 670
Витаминка нуждата от хора, които регулярно и постоянно да помагат в домовете е крещяща.
Все още децата в тях се отглеждат от много малко персонал и по много остарели методи, както преди 20 и повече години. В дома, в който ходим много често в София, идват студенти много регулярно и по 2-3 часа почти всеки ден са при децата. Но персонала има и нужда именно от хора, на които не им е проблем да сменят памперси, да къпят, да хранят, да бършат дупета и тн. Така че ако си готова да го правиш е много хубаво и ако имаше повече доброволци като теб, щеше да е много добре. Hug

# 671
  • sofia
Витаминка нуждата от хора, които регулярно и постоянно да помагат в домовете е крещяща.
Все още децата в тях се отглеждат от много малко персонал и по много остарели методи, както преди 20 и повече години. В дома, в който ходим много често в София, идват студенти много регулярно и по 2-3 часа почти всеки ден са при децата. Но персонала има и нужда именно от хора, на които не им е проблем да сменят памперси, да къпят, да хранят, да бършат дупета и тн. Така че ако си готова да го правиш е много хубаво и ако имаше повече доброволци като теб, щеше да е много добре. Hug

Kris,с Витаминка се разбрахме още в4ера на ли4ни PeaceАз смятам и й го споделих,4е хората като нея ще са от голяма помощ в новите центрове за временно настаняване на бебета.Визирам "Надежда за малките " и подобни...Имайки предвид,4е е от Сф и колегите й също,едва ли ще хукнат по провинциалните бебешки домове newsm78.А и като знаем кои домове затварят и децата намаляват,условията на директорите.......бебешките в Сф не са вариант Rolling Eyes

# 672
  • sofia
Търсим спешно комбинирана коли4ка за едномесе4но бебе,което ще бъде настанено в приемно семейство след няколко дни.Хората са подготвени като цяло,но за коли4ката помолиха ако можем да им осигурим Peace
В момента имаме нужда за няколко нуждаещи се майки от:

1.Дрешки до годинка
2.Аксесоари
3.завивки

общо казано,това е,но са необходими цялата гама от бебешки дрешки и аксесоари.
В момента сме затруднени с транспорта и всяка помощ с транспортирането и доставянето на даренията ще ни улесни много.Благодарим Hug

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 09:46 от lavender

# 673
  • sofia
Намерихме коли4ка Peace

# 674
  • 2 етажа над тавана
В момента имаме нужда за няколко нуждаещи се майки от:

1.Дрешки до годинка
2.Аксесоари
3.завивки

Роси, довечера ще видя дали мога да помогна с нещо от тези неща и ще ти пиша на лични Hug

Общи условия

Активация на акаунт