Моля за коментар на резултати от спермограма

• 121 566
  • 272
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря,
Да, така е Simple Smile. Вече е направено!
Поздрави!

# 226
Здравейте аз за пръв път пиша в този  форума ,интересуваме някой може ли да ми каже нещо за нашите резултати възможно ли е с такава спермограма да се подложа на инсеминация
въздържание-7 дни
обем 1,4
вискозитет-нормален
ph-7.8
концентрация-81
общ брой-113,4
бързо подвижни -5 %
слабо подвижни-10%
непрогресиращо подвижни -15%
неподвижни -70%
концентрация на подвижни сперматозоиди-12 000 000 на мл
МОРФОЛОГИЯ
нормална 28
главични дефекти 36
шинии дефекти 11
опашни дефекти 8
концентрация на сперматозоидите с нормална морфология -23
левкоцити -1
аглутинати(тип)3-4 i;eiek
tzi-1.9
не сме още ходиле при урулог тази спермограма е правена в Майчин Дом  София 2008 год.

# 227
Въздържанието ви е много дни, по СЗО е 3-5 дни.
Запишете си час в ин витро център за нова спермограма. Simple Smile

# 228
Въздържанието ви е много дни, по СЗО е 3-5 дни.
Запишете си час в ин витро център за нова спермограма. Simple Smile

Подкрепям!

# 229
Благодаря Ви!ако въздържанието е в рамките на тези дни тогава би ли се повишил резултата

# 230
Според мен да  Peace (същото въздържание, ако покаже по-добри резултати, пробвайте да "нагодите" и при бебеправене + следене на овулция, разбира се)

# 231
Благодаря ти отново

# 232
  • София
Добро утро момичета. За първи път пиша в този подфорум, защото досега не съм знаела, че  имаме проблем със спермограмата. Ще публикувам част от резултата, като искам  предварително да благодаря на тези от Вас, които ще откликнат. Зная, че не сте лекари, но тъй като за първи път се сблъсквам с такива изследвания, съм сигурна, че ще ме ориентирате поне малко в  значението им, защото ми предстои записване на час  за преглед.

резултатите са следните:
Концентрацията е 11.23 млн на мл.
Активно подвижни 2%
Подвижни 12%
Бавно подвижни 8%
Неподвижни  78%

Заключение : Хиперспермия, Астенотеразооспермия, наличие на антиспермални тела от Ig A – 30% Ig G – 88% тип.  Предпоставка за имунологичен инфертилитет.
Морфологичната оценка по Крюгер е 6%.  Когато спонтанно зададох въпроса „Това достатъчно ли е” / имайки предвид  забременяване по естествен път/, отговорът ме срази „ Да, за Инвитро забременяване е достатъчно” .

Благодаря предварително!

# 233
  • София
Зле е положението.
Много малко са подвижните.
Шанса за забременяване без инвитро е направо нищожен.
Няма го общото количество? Къде правихте спермограмата и колко дни въздържание имаше?

# 234
  • София
Зле е положението.
Много малко са подвижните.
Шанса за забременяване без инвитро е направо нищожен.
Няма го общото количество? Къде правихте спермограмата и колко дни въздържание имаше?

Правихме я в Малинов , клиника "Надежда", при 5 дни въздържание. Благодаря много за отзивчивостта. Просто.. До вчера смятах, че  е въпрос на 1-2 месеца бебчето ни да стане, даже гинеколога ми не искаше да пускаме още спермограма... Сега се радвам, че бях нахална и настоях... 

# 235
  • София
То всички си мислим че е време на месец два, ама понякога са по-сложни нещата.
Важното е да не се отчайвате, вече има изход и от такива положения.
Може да отидете на консултация при д-р Кацаров, най-вероятно са ви изпратили от клиниката.
И бързо си изберете клиника и подайте документи във фонда, че се чака доста и там.

# 236
  • София
А имаш ли представа, каква е  цената на процедурата, ако се заплаща лично, не по фонда? И съответно колко се чака? Аз.. си мисля, че ако не  е изключително скъпа, предпочитам да си я платим сами. Не  искам да взимам пари, които може би на други семейства ще трябват повече, и за които може би са единствения шанс да имат детенце...

# 237
  • София
Между 3000 и 10000 може да излезе процедурата, зависи къде се прави, какви и колко лекарства за стимулация се използват. На теб ти видях и хормоните в една тема, по-скоро ще се включите до към 4000.
За чакането е относително, зависи коя клиника ще избереш, В "Щерев" например става бързо.

# 238
  • София
АМи.. да ти кажа, чадвам се, че поне засега при мен нещата са ок. Ще се опитам да запазя спокойствие и самообладание, защото  ме е страх нервите  да не ми изиграят лоша шега, и да ми дадат отражение в цикъла.  
Благодаря ти много за отзивчивостта!

# 239
  • София
Здарвейте, да помоля и аз за мнение относно спермограма. Правена е в клиниката на Владимиров.
12 %  с нормална морфология по Крюгер.
88 % с отклонения.
Подвижност 57 %.
 Тератозооспермия- индекс 1.28 / нормални ст-сти до 1.60/
Доста подробно е описано , но няма как да го сканирам, за да приложа всичко.
В заключение пише Нормозооспермия.
  Благодаря ви. Hug

Общи условия

Активация на акаунт