Моля за коментар на резултати от спермограма

• 121 611
  • 272
  •   1
Отговори
# 135
Здравей, vivianna! Съжалявам че и вие се сблъсквате с този проблем, на като за начало искам да ти кажа че нещата имат и добра страна - имате материал и % нормални бойци.
Това че не ставате за ин витро оплождане е вярно, метода за вас е Икси. В световен мащаб вече се почти винаги се иксира, тъй като тенденцията в ин витро оплождането е с лека стимулация или на ец и поради малкият брой яйцеклетки се иксира за да се гарантира оплождане.
Правилно си се насочила към андролог, но промяната на резултатите при мъжете ни ако става, става бавно и не винаги перманентно. Ние сме с морфология 3.5% по Крюгер, след 3 месеца добавки и витамини, редица изследвания, повишихме почти всички показатели, но до следващото ни икси нещата бяха се върнали малко. Не съжалявам че, сме провели лечението, чисто от психологичен план че нещата се подобриха съм щастлива, защото за мъжете това е важно.

Редом с издирването на андролог, те съветвам да се оглеждаш и за клиника или специалисти по АРТ.

Желая ви късмет!

# 136
Здравейте отново, ето резултата на съпруга ми:
Време на въздържание:5 дни
pH 7,9
Цвят: слонова кост
Втечняване:30 мин.
Агрегация : не
Аглутинти: не
Вискозитет: нормален
Левкоцити: в норма
Епителни клетки: в норма
Незрели кл. на сперматогенезата : да
Желатинови телца : да
ОКУЛТНА КРЪВ :да
Детрит : да
Брой сперматозоиди: 14 000 000 /мл
Брой сперматозоиди : 39 200 000 в еякулата
Нормокинетични: 28,6%
Хипокинетични:25%
Акинетични :46%
Оценка по Крюгер
Нормална морфология: 8%
с патологична:115бр.
С главични дефекти: 95 бр.
С дефекти на шийката и средния сегмент: 5 бр.
С пириформени главички: 5 бр.
Без акрозома: 10 бр.
С малка акрозома: 10 бр.
С аморфни главички: 70 бр.
Със задебелен среден сегмент: 5бр.
С опашни дефекти: 15 бр.

И това е...... Cry
Ще се радвам да коментирате .

# 137
danyla, не е цветуща спермограмата.

Количеството е под нормата, морфологията и подвижността също.
Тази оклутна кръв незнам какво може да означава. Правили ли сте микробиология на еякулат?
Според мен трябва да се консултирате с андролог.

# 138
Количеството е под нормата защото се оказа че съпруга ми не е успял да отдели цялото количество сперма, а за кръвта андролога не каза нищо тревожно. искрено се надявам след 3 месеца и малко таблетки да направим мовече от това сега.

# 139
Данила, само една спермограма ли сте правили?-повторете я...и според мен намалете малко и дните въздържание. Peace
При кои андролог сте ходили?
За количеството -Цветунчо има предвид концентрация в мл- тоест вашата е 14 мил/мл. Peace
Аз те съветвам да отделиш малко време и да изчетеш тази тема от начало, а също и темата за витамините.

Евро, има ли някъде публикувана подобрената спермограма на съпруга ти? Дано да продължите с подобрението!  bouquet

# 140
Тонита, концентрацията се определя като съотношение между общото количество и общия обем ,така че щом целият еякулат не е попаднал в контейнера това оказва влияние на обема и от там на концентрацията.  Peace

# 141
Тонита, концентрацията се определя като съотношение между общото количество и общия обем ,така че щом целият еякулат не е попаднал в контейнера това оказва влияние на обема и от там на концентрацията.  Peace
Аз говоря за концентрация в мл.-и съм написала "в мл."
А количество няма отбелязано в публикувания резултат Peace

Последна редакция: нд, 30 мар 2008, 01:58 от tonita12

# 142

Евро, има ли някъде публикувана подобрената спермограма на съпруга ти? Дано да продължите с подобрението!  bouquet

Тонита, ето: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=9261.msg170859#msg170859

Благодаря ти за пожеланието, но ние продължаваме да иксираме, никой себе уважаващ се репродуктивен специалист не би ни оставил на естествено оплождане.

Според мен ако нещата не са добре /имам предвид относително тежък мъжки фактор/, могат да станат по-добре, но изключително рядко до толкова добре че, да се получи спонтанно забременяване, така че мили момичета и момчета не се втурвайте единствено и само към корекция на показателите - трябва ви и специалист или клиника по стерилитет!

На всички ви желая много късмет и целомъдрие!

# 143

Тонита, ето: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=9261.msg170859#msg170859

Благодаря ти за пожеланието, но ние продължаваме да иксираме, никой себе уважаващ се репродуктивен специалист не би ни оставил на естествено оплождане.

Според мен ако нещата не са добре /имам предвид относително тежък мъжки фактор/, могат да станат по-добре, но изключително рядко до толкова добре че, да се получи спонтанно забременяване, така че мили момичета и момчета не се втурвайте единствено и само към корекция на показателите - трябва ви и специалист или клиника по стерилитет!

На всички ви желая много късмет и целомъдрие!

Евро, мисля че сте се справили много добре! Peace Hug
И за мен в момента добрите новини ще бъдат да успеем да подобрим показателите достатачно за инсеминация...остават 2-3 седмици до часа на истината. Confused
Последния резултат- само като започна с 1мил/мл концентрация...и не виждам смисъл да продължавам...подвижността  също ни е зле...морфологията е прилична-но на общия фон не служи за много. Tired

Виждам че резултатите са от преди година- как се развиват нещата от миналия февруари насам?-пишеш че продължавате инсеминации затова питам.  bouquet

# 144
С Икси-та съкровище!

След онази порция витамини и добавки, не съм давала нищо. Пием по една ракия в събота вечер и толкоз! Laughing

Шансовете ни за инсеминация са също толкова колкото и при секс - демек минимални. Ние сме комбиниран фактор.

# 145
Аз говоря за концентрация в мл.-и съм написала "в мл."
А количество няма отбелязано в публикувания резултат Peace
Концентрацията е само в мл. и отразява броя сперматозоиди в един милилитър еякулат т.е. ако общият брой е 60млн., а обемът е 3мл. то концентрацията е 20млн./мл. А количеството в публикуваната спермограма е 39млн., което при концентрация 14 млн./мл. прави общ обем на еякулата от 2.79мл. - сметнато по горната формула  Wink Сам по себе си този обем, обаче, не е малко, което пак говори, че проблема не е само в това, че не е попаднало цялото количество в контейнера  Sad

# 146
С Икси-та съкровище!

След онази порция витамини и добавки, не съм давала нищо. Пием по една ракия в събота вечер и толкоз! Laughing

Шансовете ни за инсеминация са също толкова колкото и при секс - демек минимални. Ние сме комбиниран фактор.

А през колко инсе-та минахте...то аз го предположих, но не знам какви проблеми имаш ти newsm78, а спермограмата е повече от отлична за инсе,нали? Аз ще сам много доволна ако докараме нашата до там...че и съботна ракийка ще има. Mr. Green

# 147
Едно инсе, за протокола.  Имахме малко на брой, под 5 мил. след обработка.
Да, добрата ни спермограма става за инсе. Simple Smile Но въпреки всичко морфологията ни е ниска.

# 148
Мишнка, Тонита,

моля да ми дадете линк към сайтовете, от които сте копирали инф-я за да ги цитирам в новата темичка.

Предварително ви благодаря.

# 149
  • София
Здравейте!Направихме  спермограма и в клиниката на д-р Стаменов,ето и резултата:

Въздържание:4 дни
Обем:21,4% млн/мл
Общ брой:64,2 млн
Клетки:6 млн/мл
Левкоцити:0,18 млн/мл
Активно подвижни:10%
Подвижни:15%
Бавно подвижни:5%
Неподвижни:70%
Цвят:нормален
Вискозитет:нормален
PH:8.0
Аглутинация:не
Виталност:--
IgA:3%
IgG:0%
Морфологична оценка по Крюгер:
Нормална морфология:1%
Удължена глава:15%
Уголемена глава:9%
Крушовидна глава:20%
Малка глава:2%
Кръгла глава:2%
Аморфна глава13%
Вакуолиз.глава:4%
Двойна глава:--
Малка акрозома:9%
Без акрозома:8%
Откъсната глава:2%
Пречупена шийка:7%
Асиметрична шийка:3%
Удебелена шийка:14%
Тънка шийка:--
Къса опашка:2%
Пречупена шийка:--
Увита опашка:11%
Двойна опашка:3%
Само опашка:8%
Цитопл.ост.:12%
Множество дефекти:28%
% е по-голям от 100 тъй като сперматозоидите имат по няколко дефекта.

Заключение:Астенотератозооспермия.Повишен брой овални клетки.Отрицателен тест за антиспермални антитела клас:IgG и IgA.

Изследване:Chlamydia trachomatis-директен антигенен тест
Материал:Еякулат
Резултат:Не се изолират аеробни бактерии

Казаха ни че сме за ИКСИ защотото морфологията много трудно се повлиявала,а подвижността може и да се подобри чрез подходящо лечение,но за това уролог трябва да каже(имаме час за 10.04 при д-р Кацаров).И че все пак да не се отказваме да пробваме и по естествен начин въпреки че е много трудно но всичко е възможно.Взехме час за д-р Персенска но е чак за 25.07,искахме за Стаменов но при него има свободни за догодина април.
Как мислите много ли е зле положението и искам да попитам ако някой е наясно колко време отнема цялата процедура ИКСИ,а ако не кандидатстваме по каса по-бързо ли се придвижват нещата докато се стигне финала,а също и през клоко време може да се прави опит ако се оказват неуспешни?
Предварително искам да ви благодаря на всички за полезната информация която получаваме,наистина много ни помагате в тези трудни моменти.До скоро!

Общи условия

Активация на акаунт