ФЕВРУАРЧЕТО беснее вкъщи, защото времето

• 13 721
  • 295
  •   1
Отговори
# 225
Краси, не съм казвала в яслата, че още я кърмя  Naughty Иначе по принцип до преди да я дам (то големия стаж от 3 дни Laughing), заспиваше единствено и само с кърмене, по-скоро с цоци, защото от известно време ме ползва май само за биберон  Mr. Green Там казват, че си заспива без проблем, в което аз бях сигурна  Confused А, бе, на Ивана май изобщо не и прави впечатление, че ходи на ясла  Joy  #Crazy

# 226
Слънчо и Момчил заспива без проблеми, обаче се събужда и като е едната госпожа нещо не я харесва и плаче, а при другата си заспива отново.

# 227
Добро утро!
Днес Калоян стана в 6.00 и сега пак е в леглото, а аз smile3507 пия кафенце и реших да ви почерпя

Имам си именник днес!
Да са живи и здрави всички, които имат повод за празник днес!
Днес ще водя малкия на лекар, че вчера ме побърка #Crazy Пишка непрекъснато и то по много. Изпуска се в гащите, а отдавна не се е случвало и се разплаква newsm45 Дали не го боли или пари... newsm78
Слънчо, само за едно такова дете, дето не плаче в яслата съм чувала - племенничката ми. Толкова много и харесва, че не иска да я прибират, но тя е с цяла година по-голяма и тръгна директно на градина, а там май повечко ги занимават с игри, стихчета и песнички. По - интересно е. А при вас колко дечица са в групата и какъв персонал ги обслужва? Дано винаги да е така спокойна ученичката!
Магика, и ние не сме от най приказливите! Дори скоро пусках тема за това пусто проговаряне, но се успокоих, защото има деца, които са съвсем здрави и умни, но говорят малко или не говорят. Ако те интересува http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=228015.0;all

# 228
  • София
Ели,мерси за кафенцето,то аз не пия де,но ще му сложа малко мляко да стане капучино  Laughing

Честит имен ден на твоя именник, както и на Рая на Иринополис, на Мишо и Рая на Бобче, на Михаела на Нася ,на Михаела на гууд мама и на всички останали празнуващи днес! 

# 229
Здравейте на всички и поздрави за всички празнуващи днес!  Hug

На мен от вчера нещо ми е кофти настроението и затова само ви чета, ама не издържах дълго  Mr. Green  и ето, че вече пиша  Flutter

По отношение на говоренето, за момента не би трябвало никой да се притеснява, че детето му не иска или не може да говори. Срокът е до 3г, има доста време дотогава  Peace  Сузи ми проговори на 2г6м с по-лесни изречения, преди това само думички отпускаше. Но пък знаеше всичко, тя по принцип се развива бързо  Blush  и е много умна. И да знаете, че откакто е проговорила не мЛъКва  hahaha  

Исках да ви питам нещо, надявам се да сте откровени при отговорите си: Интересува ме отношеното на татковците към дечицата - дали се занимават с тях вечер като се приберат от работа, учат ли ги на нещо, помагат ли им за обличане събличане, хранят ли ги и каквото се сетите? За съжаление имаме проблем именно с безучастието на таткото напоследък  Sick и наистина е важно за мен да знам как е при вас. И какво бихте ме посъветвали да направя /защото май и разговорите ни напоследък хич ги няма  Confused /

# 230
Честито на всички именици от нас с Божидарко! Живи и здрави!

# 231
Здравейте момичета!

Днес цялото народонаселение в къщи има имен ден- тати и децата, и затова влизам да ви почерпя kaffeetrmker_2 Wine Glass  party023(исках да са от онези красоти, които вие слагате, ама съм много зле и..................това мога, но от сърце Heart Eyes)

Ели благодаря ти!
 От мен много здраве и усмивки на всички, които днес празнуват!!!!

# 232
Благодаря и на другите момичета за поздравленията!

# 233
Рибката, относно общуването на бащата с децата, при нас нещата са следните: Мъжът ми е с ангажименти извън дома 16 от 24 часа, т.е. има дни в които не ги вижда-като тръгне те спят и като се прибере те вече са заспали. Но малкото време, през което са заедно прекарват в игри (е, не винаги). Ритат топка с Михаил, четат с Рая или той си чисти пушката, а те залепени до/върху него и се надпреварват един през друг да пипат. Тук отварям скоби, за да кажа, че в повечето случаи аз се намесвам като подканям едната или другата страна да си обърнат внимание. Какво точно имам предвид: както споменах мъжа ми има натоварени делници и като се прибере предпочита да почива, най-вече като мълчи. И тъй като децата хич и нямат намерение да го оставят, той се изнервя и понякога повишава тон. Тук е моята роля/намеса, като или взимам децата когато виждам че е напечено или го сръгвам да е по-търпелив и да им обърне внимание за секунда и пак ги занимавам аз. С две думи искам да кажа, че на него желание не му липсва, липсва му време.

# 234
Здравейте!

bouquetЧестит празник на всички именници!
Да са ви живи и здрави!
  bouquet

Честит рожден ден Скъпата ( на патерички)! Но от сърце ти желая здраве, любов и много късмет!

Слънчо, браво на Ивана. Hug Hug Hug Де да бяхме и ние така.
След 20дни почивка от ясла, днес я заведох че ще минават за изследвания, ако не е там, после трябва индивидуално да ходим. Започна да плаче още от вкъщи, а там направо пищеше. Направо не знам, ще я взема чак към 15.30 и направо ще се побъркам.

Мими, дано бързо се възстановите и това да е единствения случай.

Рибка, относно общуването с таткото при нас е следното. Мъжът ми е военен,  дава доста дежурства, но и често почива. Винаги когато си е в къщи, дори и уморен се опитва да обръща  внимание на Вили. Аз определено не мога да се оплача, много я гледа и доста я занимава. Понякога има също критични дни, когато нещо е нервен, тогава и аз го сръгвам да е по търпелив и да не вика.

# 235
  • Пловдив
Здравейте и от мен!  Grinning

Да ви се похваля днес най-после си купихме кафемашина за офиса и вече не се налага някой да ходи сутрин в студа да взима кафе от автомата   newsm44

Честито на всички именници! Да са живи и здрави, много радости и весело празнуване! newsm67  ura Tada ...и благодаря за почерпките!

Мама Нина, привет! Доста ти е натоварено, но животът (и най-вече в САЩ) е такъв, от сутрин до вечер бач.  Tired Нито се събират да се веселят, нито имат време да седнат като хората да си поговорят с приятели, комшии, вкъщи се прибират само за да спят и понякога да хапнат по нещо... Баща ми вече 18 години е в Канада, става в 4 сутрин, прибира се към 19 часа, хапва нещо и си ляга. Всички роднини се изредиха по 6 мес. да стоят, на никой не му хареса и се върнаха. Отчуждеността на хората там е голяма, социалния живот като че ли липсва. Може ли да не си познаваш дори комшиите, едно здрасти няма кой да ти каже и работиш от сутрин до вечер като робот?! Аз определено не бих издържала на този режим... Затова пак казвам - браво за смелостта! Имате и добри приятели, с които надявам се да намирате време да се виждате и този негативен аспект на живота в чужбина да го няма при вас! Успех!

Рибче, аз май съм късметлийка. При нас като се замисля, от както тръгнах на работа, таткото гледа повече Руми от мен. Като бях в майчинство, само чаках да си дойде от работа и му връчвах Румяна. Аз отивах да готвя, да гладя...нещо такова. Сега пък е обратно, свекито я гледа през деня, татито - от 17 до 19 часа и аз като се върна от работа, Руми се лепва за мен и няма отърване Mr. Green Но за да мога да сготвя, баща й се прави на клоун само и само да ме остави на мира и да отиде при него. Така че я гледа поне още час. Като резултат вече слага памперса по-добре от мен и повече я разбира какво бърбори. За храненето - от малка той я храни, аз нямам търпение и се ядосвам като не иска да яде, просто се отказвам и я оставям гладна.  Embarassed Той определено се справя по-добре, нещо там й говори и тя си изяжда всичко. За обличането - равни сме, когато се наложи той си облича, преоблича, когато аз съм свободна - си я обличам аз или поне й приготвям дрешки. Случвало се е да я изведе сам навън, само и само да мога да свърша нещо вкъщи, макар че винаги предпочитам да излезем всички заедно като семейство.
За разговори никога не сме имали време, те мъжете по принцип не обичат да си говорят с жените. Все сме мрънкали за нещо, все сме били недоволни. Предпочита да гледа ТВ, а аз минах на списъци със задачки. Изпълнява ги на 50%, но пак е по-добре от нищо.
Аз да си призная съм като мъжете на бобче и тинка - като се върна от работа искам да я гушна и да я нацелувам, от там нататък ако има начин искам да си лежа на дивана, да си свърша някоя моя работа и да не ме занимава с нищо. Обаче няма такъв начин - гледам да й обърна възможно най-голямо внимание, а когато прекалява се изнервям, повишавам тон и ... просто съм ужасна Confused Мъжът ми е този, който ме сръгва и ми казва, че не може цял ден да ме е нямало и да искам после да не ми обръща внимание. И е прав! Thinking
Съвет: Пробвай нещо като това - Иди да се бориш с тати! Я го занеси това на тати! Я покажи на тати какво си направила! Я отиди при тати да види колко си хубав/а! Аз постоянно ги ползвам, за да се оттърва поне за минутка и да мога да се облека например или да отида до тоалетна. А таткото като види невинната им физиономийка насреща не вярвам да ги отпрати. Поне ще каже Ей, ама колко си хубав/а...или Я да вида какво ми носиш, благодаря... и т.н.

Айде стига толкова, че ще стана досадна!

# 236
Ммммдааа, досега съм изпробвала гореизброените начини за привличане на вниманието  Thinking  , нооо не се бях сетила за списъци - и това ще пробвам. Може ли снощи той да седи на компа и Сузи отива с хубава рисунка при него /по мое настояване: Хайде, тати, виж колко е хубава! и натъртвам, че трябва да й обърне повече внимание/ Той са секунда погледна и каза: Да, много е хубава! и най-безцеремонно си продължи игричката на компютъра.  Sick  Извинете, но нещо съм му насъбрала напоследък и явно ми изпушват бушоните вече  Crossing Arms 
Да не говорим, че онзи ден я окурява, че не знае да познава часовника още, а самият той на нищо не я научил досега. Давам на Рони да яде и едновременно с това учех Сузи на часовника, а той - пак на компа  ooooh!  Направо ми иде да го изхвърля вече тоя компютър  #2gunfire , ама нали и аз съм си сама през деня и си чета из Нета, та още не се осмелявам  Sick

# 237

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ! МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!

Рибче, и при нас е така. Таткото си играе с него от време на време след работа, но иначе за хранене, обличане, преобуване разходки и т.н. и дума не може да става. За гледане също, разчитам единствено на моя баща. Да не говорим, че мъжът ми в петък след работа всяка седмица заминава на лов и се прибира в неделя и ние си стоим самички вместо да излезем някъде семейно. Ако примерно детето си е събуло пантофчето до него, той не си прави труда да го обуе, а казва: "Дай го на мама да те обуе", същото е за даването на вода и т.н. Много се дразня понякога, обаче като подхвана въпроса винаги се стига до скандал и не си говорим и така или иначе аз пак върша всичко и резултат никакъв. Tired

mama-eli,благодаря за темата. Аз още не мога да кажа, че съм се притеснила, ама все ми струва, че поне елементарни думички като баба, тате трябваше да може да казва, пък той нътц-трае си.

Дани за втори път се обрина и горкият само се чеше.  Sad Уж все внимавам с храната, заради моите алергии, още даже не съм му давала прясно мляко и пак. А така и не могат да разберат от какво е.

# 238
  • София
Рибка, излизайте по-често на разходки заедно, пътувайте, въобще дейности които ще го отдалечат от компютъра и ще обърне повечко внимание на децата.Ако го приема като ангажимент или задължение ,вече е неприятно  Rolling Eyes
При нас даже на моменти е обратното положение , той си играе много ама много повече с нея отколкото аз, грижи се така както аз , сменя памперси,хранят се ,разхождат се...изобщо супер се разбират.Само хубави неща мога да кажа  Heart Eyes

Магика, как така не могат да разберат ,направили ли са му изследвания ?

# 239
Честит имен ден на всички празнуващи!  bouquetС гордост да си носят името.  bouquet  bouquet  bouquet
А относно отношението на таткото към Преси,за сега не мога да се оплача.Той го къпе,даже малкия толкова е свикнал,че видели го на вратата вече започва да се съблича и да го бута към банята.Винаги  преди сън има едно голямо боричкане в леглото.Ако не закъснее в работата, се разхождаме заедно.А в неделите,когато почива сме някъде на пикник или разходка.Понякога ритат топка в къщи,представяте ли си каква поразия могат да направят. ooooh!
Еми това е за сега от мен,желая ви лек и спорен ден. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт