Наполитанас
наполитана с шоколад
продукти:
бутер тесто
шоколад +сметана за готвене или те4ен шоколад
белтък от яйце
приготвяне - тестото се разто4ва и разрязва на правоъгълници. в микровълновата се разтапя шоколада заедно със сметаната (малко сметана )докато стане като крем . аз ли4но само леко загрявам сметаната с 6околада и после с вилица доразбивам до крем . с слагат се 2-3 лъжи4ки шоколад и се навива тестото (снимката горе говори сама за себе си ). може да се използва те4ен 6околад. пе4е се във фурна на 180-200 градуса . из4аквам да порозовеят . вадя- мажа с белтъка и ги оставям още минута във фурната . след като се изпекат се украсяват с шоколадови пръ4ици отгоре
наполитана с крем
продукти
бутер тесто
за крема : 100мл сметаназа готвене
300 мл пълномаслено мляко
80 гр захар
3 жълтъка
30 гр бра6но (или нишесте)
кора от лимон и портокал
смесват се сметаната ,млякото и захарта и се заваряват на котлона . намалява се котлона и се добавя ни6естето (бра6ното ) , настъргва се кората от лимон и портокал и накрая се довавят 3-те жълтъка . (аз ли4но съм добавяла само кора от лимон и винаги правя по- малко коли4ество защото това ми е много за тука6ните опаковки бутер , особено ако правя и с 6околад ). трябва да се полу4и гъст крем . с лъжица се слага на бутера и се завива . пе4е се на 180-200 градуса и се украсяват с пудра захар .
аз харесвам много пове4е тези с крем . особено ако бутер тестото е хубаво стават разко6ни
да ви е сладко