СНБМ - инициативи - 14 част

• 14 736
  • 430
  •   1
Отговори
# 180
Бюджетирания размер на мин. обезщетение за майчинство за 2008 г е с 5.5% по-висок от 2007 г. при очаквани нива на инфлацията за 2007 г. над 9% (за 2008 засега е ~4.5%) и поскъпване на хранителните стоки с близо 25%, т.е. заложеното увеличение дори не компенсира тези показатели.

Ето и статия за инфлацията, за който се интересува да чете:
http://money.ibox.bg/columnist/id_877966213

Също така ми е интересно каква е връзката м/у плоския данък и семейното подоходно облагане (реалното, разбира се). Защо въвеждането на първия, води до премахване на втория? Някой може ли да ми отговори?

Последна редакция: пн, 12 ное 2007, 07:16 от Cruela D'Evil

# 181
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Раде, кое имаш предвид 190-те лв ли?
Нали се разбрахме,че ще внесем официално становището си в НС, но реално на заседанието на Комисията на което бях в сряда въпроса беше повдигнат от Христина Христова. Това го написах вече.
Продължавам да мисля, върху аргументи, които да включа в  писмото и съм направила едно запитвания, на които чакам отговор.

Мерси за отговора Хриси, просто исках някой да отговори на Ина, че аз не съм достатъчно компетентна, та затова питах, а и нямах много ясна представа какво ще правин точно. Embarassed

# 182

Ами Краси каза, че ще почнат някъде от 9 до 17 на 16.11, а в събота ще е до към 15.30 някъде. На скайпа говорихме, че ще е полезно ти пак да се включиш (ако имаш възможност) точно защото беше и на предишното обучение и ще надградиш...

Мими, разбира се че има полза и съмо на половината да присъстваш. Най-лесно ще прочетеш какво са говорили предния ден. Все си е знание  Simple Smile

Ами ако е в тези часове предполагам, че ще мога стига да намеря кой да гледа Георги. Peace
и стига да не съм болна, че май съм прихванала на Георги грипа

# 183
Момичета, моля ви някой да ми каже , че все забравям да питам, как да си оправя подписа?
Не ми излиза нашето лого?

Ами от къде го слагаш? Ако искаш пробвай от моите

натискаш цитат и копираш адреса и имг - тата и си ги пействаш в подписа. Албумът вече не е личен така, че не би трябвало да имаш проблеми.

# 184
хриси, доли, кали, моля днес пишете до къде стигнахме с подготовката на материалите!

# 185
http://focus-news.net/?id=f7759

Ине, бяхме писали за това по напред... Нали и аз затова писах материал. Сега още се обмисля как да реагираме. Поне доколкото съм в час.

# 186
хриси, доли, кали, моля днес пишете до къде стигнахме с подготовката на материалите!

Хриси пише основния материал, а аз я изчаквам с прес-съобщението..

Ето малко линкове по темата бюджет 2008
На срещата щеше да е хубаво да присъстваме, но нямахме информация  Rolling Eyes
http://www.focus-news.net/?id=n822324

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=396615

# 187
  • София
аз пратих на пощата малко корекции но хриси ще ги види по-късно. аз отивам да полегна че коколино ни побърка нощес... #Crazy

# 188
  • София
Украйна - плосък данък от 3 години

- Няма семейно подоходно облагане
- Няма Насърчаване на раждаемостта

btv - Бизнесът 11.11.2007 г.

# 189
Танче, Доли ти е отговорила, докато нямаме основния материал ние сме с вързани ръце. Чакаме Хриси. А и доколкото разбрах АМ и Доли ще пишат прессъобщението, аз ще помагам с корекции. АМ и Айла ще го пращат. Аз поех да прозвънявам заедно с Хриси журналистите.

Хриси, Елпет, четох проектозакона, който подготвяте, но не ми стана ясно какви са тези 270 дни и от кога точно се изплаща обезщетението по тях. И защо точно 270 дни? А останалите до навършването на 2-годишна възраст? Ако е така както го разбирам аз, това значи, че във времето, в което майката получава обезщетението през първите 9 месеца, което е равно на 90% от заплатата й, ще получава и въпросната минимална допълнителна заплата, а в момента, в който ще е най-затруднена - времето след тези 9 месеца, майката остава пак само с едно майчинство. Права ли съм или бъркам? Ако съм права, положението няма да е много розово за близнашките майки. И пак ще останем без детегледачки по програмата... Хриси, какво точно коментирахте с Христина Христова по въпроса, не става ли за 2-те години да се направи изключението за близнашките майки? Моля те, дай малко певече инфо, че съм в недоумение Praynig

Иначе много хубаво звучи това за връзването на майчинството към МРЗ  bouquet

# 190
Елпет, мотивите ми харесва как си ги изложила. Peace

Но остава висящ въпроса с детегледачките. Ако се предвижда нещо и за тях можем да включим и това в мотивите.

Да ви кажа искрено съм разочарована, ако готовността за промяна в закона е само за периода до края на 9-те месеца Confused Просто не мога да се стърпя да не го кажа Cry

# 191
Танче, Доли ти е отговорила, докато нямаме основния материал ние сме с вързани ръце. Чакаме Хриси. А и доколкото разбрах АМ и Доли ще пишат прессъобщението, аз ще помагам с корекции. АМ и Айла ще го пращат. Аз поех да прозвънявам заедно с Хриси журналистите.

Хриси, Елпет, четох проектозакона, който подготвяте, но не ми стана ясно какви са тези 270 дни и от кога точно се изплаща обезщетението по тях. И защо точно 270 дни? А останалите до навършването на 2-годишна възраст? Ако е така както го разбирам аз, това значи, че във времето, в което майката получава обезщетението през първите 9 месеца, което е равно на 90% от заплатата й, ще получава и въпросната минимална допълнителна заплата, а в момента, в който ще е най-затруднена - времето след тези 9 месеца, майката остава пак само с едно майчинство. Права ли съм или бъркам? Ако съм права, положението няма да е много розово за близнашките майки. И пак ще останем без детегледачки по програмата... Хриси, какво точно коментирахте с Христина Христова по въпроса, не става ли за 2-те години да се направи изключението за близнашките майки? Моля те, дай малко певече инфо, че съм в недоумение Praynig

Иначе много хубаво звучи това за връзването на майчинството към МРЗ  bouquet
Кали, 270 дни са, защото това са болничните след раждането. Не си разбрала добре, след тези 270 дни сме записали, че майката ще получава обезщетение за всяко едно от децата. Peace

# 192
Елпет, мотивите ми харесва как си ги изложила. Peace

Но остава висящ въпроса с детегледачките. Ако се предвижда нещо и за тях можем да включим и това в мотивите.

Да ви кажа искрено съм разочарована, ако готовността за промяна в закона е само за периода до края на 9-те месеца Confused Просто не мога да се стърпя да не го кажа Cry
Относно мотивите
Кали, въпроса с детегледачките се решава автоматично, ако приемат майчинството. няма нужда от никакви поправки тук. Освен това така или иначе знаеш, че имаме добрата воля да бъде решен този въпрос, дори и да не мине законопроекта, което разбира се не си пожелавам  Confused

# 193
Момичета, Краси прати информация с мястото и часовете на обучението на 16-17 на ФРГИ - в пощата са. До утре трябва да пратя имената на участниците.
Ради, Мими и всеки, който е мислил за участие, моля ви до утре сутрин да потвърдите кога и дали ще участвате. Мерси ви предварително  Hug Утре ще ни пратят и програмата.

# 194
  • София
  Ако смятате че има смисъл наистина, аз мога да участвам в съботата.

Общи условия

Активация на акаунт