СНБМ - инициативи - 14 част

• 14 702
  • 430
  •   1
Отговори
# 225
хора, някой има ли новини от хрлиси и как е минала срещата?

# 226
  • София
Мислейки си по въпроса съм съгласна с Кали, че по-скоро трябва да искаме въвеждането на реално семейно подоходно облагане. Малко и на принципа да искаме повече.  Друг е въпроса доколко има шансове за успех в тази доста напрегната ситуация около бюджета. Общо взето най-различни обществени групи искат все повече за тях - въпроса е кой ще успее да се наложи и за кой ще останат пари  #Crazy
аз съм малко скарана с икономиката но общо взето мнението на доли съвпада с моята "идея" Peace

# 227
Ани, разчисти моля те пощата, защото всеки момент ще ни се запълни  Peace
трий особено тези неща върху , които сме работили, всмисъл да остане крайния вариант, а другите могат да се махнат  Peace

Поразчистих малко, в събота се надявам да намеря време за повече...Видях, че снощи нищо от това , което писах не се е получило, сега ще се опитам на нахвърля набързо пак нещата в пощата...

# 228
вече го има ма мейла- видях го Simple Smile

# 229
Момичета, минавам да проверя има ли новини от Хриси и видях нещата от АМ в пощата, много са ценни, мерси, Ани Hug

Значи в петък трябва да пуснем писмото, за да имаме входящия номер за пресконференцията? Датата вече е уточнена, така че там май няма да има промени. За неделята изобщо не се бях замисляла, честно казано ooooh!

Като четох нещата ми дойде идея за заглавие, мисля, че щом трябва да прикове внимание може да е нещо от рода "Антисоциална политика по отношение на децата на работещи родители в  България в бюджет 2008" или " За или против децата на осигуряващите се родители в България в бюджет 2008"разбира се, формулирано по друг начин, но с такава идея, за да хваща окото, освен това смятам, че това обхвъща в общи линии всичо, което Хриси ще излага. Какво мислите?

Хриско, май ще ти звъня утре по телефона да се разберем за журналистите, защото не остана време.

Доли, какво мислиш да сложим още телефони за контакт? Притеснява ме също, че другата седмица заминавам за дълго и ми трябва подготовка, а съм доникъде с тези болести на децата не ми остава време за нещо Embarassed

# 230
Момичета, цял ден не съм се прибирала, вечерта бях казала, че съм на концерт за децата болни от диабет  Peace Междудругото беше страхотен  и имаше много дечица   bouquet

Предлагам утре вечер да си направим скайп среща, имаме да обсъждаме доста неща, които не са за тук. Ще кажа само, че срещата мина добре  Wink както винаги г-н Мръцков е много благоприятно настроен   bouquet

Говорих с Христина Христова да се внесе законопроекта като предложение към закона за бюджета на ДОО, защото ако се внесе като законопроект за изменение на КСО няма кой да го гледа сега, ще го пратят в 3-та глуха  Rolling Eyes Също така, както знаете законопроекта се внася от поне 2-ма депутати, така че може би Мръцков ще е съвносител.  Peace

Много ви моля до утре вечер си нанесете корекциите в текста, а не пишете тук, защото няма време  Praynig
tonia, нещо не те разбрах  Rolling Eyes има обяснение на таблиците, а за къде по -точно говориш да има пример с държава?
Кали, моя те звънни ми утре сутрин да разпределим журналистите  Peace

# 231
момичета, днес започват празниците на Божоле ново (ударението е на последното О) и аз няма да съм в къщи. но вие направете скайпа, че няма време.

колкото до името на пресконференцията моля пазете се от негативни заглавия. в тоза смисъл второто заглавия, предложено от кали и по-добро. на мен лично все пак ми харесва това, което предложи доли, но без "стратегия"

# 232
  • София
50 лв. помощ за бедни ученици без отсъствия

И един малко неграмотно написан материал, но смисъла е ясен.

Дарение до 1% няма да се облага

# 233
За заглавието - също мисля, че трябва да е по позитивно, също и малко по-кратко, от това, което Кали е предложила. За пред медии просто е по-добре. може работещи и осигуряващи се да се замени с отговорните или нещо такова, а после ще си стане ясно, че иде реч за осигуряващите се.
Иначе не съм в час с икономиката и нямам мнение кое ще е по-добре. Имам нужда от разяснение как ще се отрази на хората със нисък  или среден доход от рода на 300-400-500лева. Тепърва ще разучавам какво ще взема тая годинаи ще взема ли нещо изобщо от тия данъчни облекчения, при положение, че съм работила на две места, с прекъсвания. Изобщо не съм в час.

# 234
# 235
момичета, прес рилийза и писмото са в пощата. приси в момента дописва още малко неща и примери. ако можем днес до края на деня да приключим, за да потвърдя в БТА, че утре ще ми е супер ескшън с френската рода и не знам дали ще успея, а не искам да ангажирам никой допълнително. моля четете бързооооооооооооооооооо

# 236
еееее, хриси, пижама ти е в кърпа вързана. щом вече и приси те тиша....приси пендичиева  Joy Joy Joy

# 237
спешна задача!
Ани, Ели, Силве, моля спешно някой от вас да направи един уърд или ексел като етикети с имената и адресите за разпращане на писмата, а именно
1. Сегрей Станишев - министерски съвет
2. Емилия Масларова - МТСП
3. Орешарски - Министерство на финансите
4. Комисия по труд и соц.политика - д-р Хасан Адемов
5. Комисия по бюджет и финанси - Р.Овчаров
6. Комисия по икономическа политика - тук не сме сигурни кой е председател
7. До председателите на седемте парламентарни групи - вижте ги от сайта

Срок - до довечера най-късно! В етикета пишете Име, длъжност и адрес на получателя и го пускате в пощата, за да може хриси да ги разпечата и налепи по пликовете.

Сега пускам финалния вариант на отвореното писмо

# 238
  • София
   За втората табличка известно време се чудих докато разбера смисъла и. Не е ли по-добре да има направо две таблици, с получавене на детски и без при граничния случай. Ясно е че горната е случая когато не се получават. Така хем е сметнато без детските с допълнението че ако малко се превиши дохода се губят, хем е сметнато с тях. При конкретен доход или имаш право или не на детски. Ох много объркано се опитах да го обясня. И при реда за 2008 например освен празно място да се напише 0 или нещо което още повече привлича вниманието например.
    Отделно се замислих и за клуб Пълна къща и как биха реагирали на предложението за премахване на каквито и да са облекчение след трето дете. Те нямат ли някаква изготвена политика по този въпрос, която да насърчава и повече деца но при стабилни семейства?
     Смятам че всички документи са изготвени много добре и издържано и че представят по много подходящ и добър начин нашето мнение и цели.
    Кажете кога ще трябва да се заемем с разпространението на информацията с АМ?

# 239
Евче, добре си го казала  Hug
Мими, ще погледна после нещата за които говориш, защото след малко излизам да ходя на КОмисията по бюджет и финанси.
Моля ви кажете за колко да е скайпа довечера, трябва силно присъствие, за да финализираме нещата и утре да се пращат на журналистите  Peace
Аз предлагам 21.30, за да сме приспали децата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт