СНБМ - инициативи - 14 част

• 14 472
  • 430
  •   1
Отговори
# 405
  • София
драсвам 2-3 реда от 24 часа: (понеже баща ми го купува заедно с телеграф)
Малко каре на страница 7 без снимки: "Майки искат 220 лв за гледане на дете"
Цитирали са 3те милиона повече което ще струва на хазната увеличението от 220 лв., както и примера на таня за 190 лв= на 9 кутии мляко и 3 пакета памперси. цитират таблицата за доходите, както и искането за видгането на прагът за достъп до надбавките на 250 лева. На танчето името е сбъркано малко. общо взето е кратичко но по същество.

Телеграф автор: Димана Дойчинова
голямо заглавие и по-дълга от 24 часа статия на стр. 4 "Парите за дете поне 220 лева"
цитират хриси, пасажи от писмото, както и другите. на финала преписвам следното: ..."От социалното министерство обясниха че България е единствената страна в Европа която успешно поддържа най-дългото обезщетение при майчинство- до 2 г., като парите през това време са 90% от сумата на минималната месечна заплата..."  Shocked

Последна редакция: вт, 20 ное 2007, 09:29 от elpet

# 406
В "Труд" няма нищо. Кали не се хаби да го купуваш. По тв Европа имаше добър репортаж, нищо не объркаха:)
Хриси няма проблем да кача на сайта нещо само ми кажете какво???Дайте ми текста.
Относно архива на е-майла, трябва да видя дали има някаква опция в самия абж.бг софтуер иначе няма как да го направя, освен писмо по писмо, за което честно казано време нямам.
Лек ден дами. Справихте се блестящо, вярвам в успеха на начинанието.

# 407
Ето и от "Монитор" :
"Семействата със среден доход ще останат без детски помощи, ако бъде приет проектобюджета за 2008 г., който депутатите ще гласуват тази седмица. В него е заложено да отпаднат данъчните облекчения за деца и те да бъдат компенсирани с увеличаване на месечните помощи, отпускани по реда на Закона за семейните помощи за деца. Много малка част обаче от родителите, които се възползват от данъчните облекчения за деца, получават месечни помощи, тъй като доходът на член от семейството обикновено е по-висок от 200 лева, съобщи вчера зам.-председателят на сдружението "Настоящи и бъдещи майки" Христина Пендичева.
Според нея трябва да се увеличи прагът на достъп за помощите. В момента те се ползват, ако доходът на член от семейството не надхвърля 200 лева. От сдружението настояват този праг да стане 250 лева.
Отпадането на данъчните облекчения и въвеждането на плоския данък ще доведат до намаление на доходите в семейството с 15,22 лева при едно дете и 21,89 лева при семейства с две деца. В случай, че предложението за премахване на облекченията и увеличаване на месечните помощи за деца се приеме, тези семейства ще имат стимул, вместо да декларират реалните си доходи, да търсят начин да ги укриват, за да могат да получат месечни помощи за деца и да компенсират донякъде загубата на нетния си доход, обясни Пендичева.
От сдружението настояват още при раждането на близнаци през първите 9 месеца при едното да се получават 90% от заплатата на майката и допълнително да се дават 220 лева за второто дете."

# 408
Аз пак.. Снощи гледах целите новини по ББТ в 9 и тези на БТВ в 10,30.. И в двете емисии не пуснаха пак репортажа  Sad

Ето и публикацията в Дневник  Simple Smile Изпращам копие на пощата...

Танче и аз много ви харесах с Карла, а и Максим се видя малко в репортажа на Нова.. Много добре стоите пред камера Grinning

Кали ми прати контактите вчера, но забравих да ги взема с мен, за да ги пратя на пощата..  Embarassed Ще го направя довечера. Иначе Кали, наистина е свършила много и чудесна работа, като е подредила всички контакти  Hug

# 409
Забравих линка http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=399313

# 410
Момичета, г-н Мръцков вече е внесъл предложението обезщетението за отглеждане на малко дете да бъде 220 лв  Heart Eyes
за което благодарим   bouquet

# 411
Забравих линка http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=399313
статията в Дневник е най-малоумната, която срещнах досега  #Cussing out

# 412
Момичета, в статията обаче има нещо интересно  Thinking
Пише, че от облекченията се възползват около 300-340 хиляди семейства.
Много малко ми се виждат, дали това са всички семейства с деца  Rolling Eyes
Дали няма такива, които не се възползват просто , защото не знаят  Thinking

# 413
Момичета, много хвалби отнесох днес Laughing Гледам да си свърша пработата предварително, защото след някой и друг ден няма да мога вече.

Браво на г-н Мръцков, дано да застанат и други зад предложението му Praynig

Като гледам вие вече сте прочели цялата преса и става ненужно да купувам каквото и да било. Искам само да ви напомня, който е давал цитати или откъси да ги съхрани на уърдовски файл, за да си ги запазим нещата Praynig

Момчета, какво ще правим с тези съхранени материали, между другото? И в доклада за тримесечието ще трябва ли да се прилагат? Всъщност този доклад за тримесчието от моя страна по отношение на медиите какво трябва да съдържа? Питам от сега, защото тримесечието от ОС свършва през януари, а аз няма да мога да го направя до началото на януари, знаете по какви причини.

Хриси, мога ли да те помоля тези парички, които вчера дадох направо да ги внесеш за членския внос през януари, като внасяш за теб, защото ме е страх да не пропусна срока, че като се върна доста работа ще имам през първите дни и сигурно ще ми изхвърчи от главата. Ако има някакви допълнителни парички да се дават за платежното, ще ти ги дам през януари.  bouquet

# 414
  • София
  Аз в една друга статия също срещнах информация, че малко хоре ползват данъчните облекчения. И ако ги запазят, но запазят и ниските детски тоест не ги увеличат, ще спястят пари, защото детски получават много повече майки. Дори изказах опасения сега пък да не стане проблем че няма да вдигнат детските и ние ще сме виновни  Cry

# 415
  Аз в една друга статия също срещнах информация, че малко хоре ползват данъчните облекчения. И ако ги запазят, но запазят и ниските детски тоест не ги увеличат, ще спястят пари, защото детски получават много повече майки. Дори изказах опасения сега пък да не стане проблем че няма да вдигнат детските и ние ще сме виновни  Cry
Мими, ние никъде не сме предлагали да не се вдигат детските, напротив, нали предлагаме да се увеличи и прага на достъп  Peace

# 416
  • СОФИЯ
Момичета, изпратих тескстовете от новините снощи по БНТ, бТВ и Нова, както и репортажа по Инфо радио!
Ако изкате нещо по - специално от вестниците - пишете  Peace

Във вестник "Експрес" има кратка дописка на 4та страница " Искат 220 лева майчинство"

Последна редакция: вт, 20 ное 2007, 11:31 от vadjra

# 417
момичета, спешно!!!
имаме отново 2 покани за гостуване:
1. днес ББТ от 7:30 - потвърждение до час
2. утре тв.Здраве от 5:15.

аз, хриси, кали и рада не можем да отидем. моля ви да пише, че може! моля ви!

# 418
Аз получавам същите мейли за природата на пощата си, можеш спокойно да ги триеш. За съжаление не знам как се ограничава достъп. Ако пък ги помоля да ни махнат от контакт листата си да не излезе някво - тия пък майки не ги е грижа за природата и бъдещето на децата им...  newsm78 ако толкова те затормозяват аз ще влизам от време на време да ги трия. И без това вчера по едно време изтрих бая съобщения за виагра и други простотии без да ви питам, че ме издразниха.

Новините на БТВ ми харесаха най-много, засега те май най-добре ни отразяват, колкото и аз да не съм фен на самата ТВ им го признавам. Това по Нова с родилките и техните облекчения беше много смешно, Канал1 пък една плювня така да се каже направиха, съвсем кратка.

# 419
Ели, ти дали няма да имаш възможност да се включиш за интервютата? Нямаме човек за днес и утре, а от ББТ ни канят от вчера още. Направо ме е срам, аз за съжаление не мога нито днес, нито утре Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт