Гражданска инициатива на осиновени и осиновители

• 49 013
  • 434
  •   1
Отговори
# 345
който,иска да слуша успява!благодаря,но и  колкото да ровя без вашето съдествие нямаше да проследя, нито предаването,нито да публикувам ГОЛЯМАТА СИ БЛАГОДАРНОСТ към ВАС!!!  bouquet

# 346
Извинявам се, че след всички хубави неща, които са написани в последните постове ще написа тази простотия, но понеже обещах, ето линк към разговора в понеделник http://www.vbox7.com/play:26ef8af9, до няколко часа ще е активен, в момента може и да не е още. След два-три дни ще го изтрия.
Страхотно си се справила. В предаване на живо си е направо екстремно преживяване, нали? Не го изтривай. Hug

# 347
  • София
Само да напомня и за себе си. Да не ме забравите при свикването на общото събрание на ГИОО.

Нямам думи за благодарност за работата която е свършена. Като се сетя, че на мене едва ми стига времето да чета форума...

Поклон.   Hug Hug Hug

# 348
  • под шипковия храст
Цитат от БНТ:

" Задайте своите въпроси на президента Георги Първанов

Четвъртък 24 Януари 2008

Четете още от днес за:

По повод първата година от втория си мандат президентът Георги Първанов и вицепрезидентът Ангел Марин ще дадат специална пресконференция в неделя.
Заедно с медиите за първи път и вие ще имате възможност да задавате своите въпроси. Това може да направите предварително - на сайта на Българската национална телевизия и на специално отворения сайт – www.popitaipresidenta.bg , както и на телефон 02/ 814 25 22.

Очакваме и вашите видеовъпроси – MMS-и- на познатия ви вече адрес mynews@bnt.bg. Отоворите на президента и вицепрезидента ще можете да видите на живо в неделя от 10 часа по Българската национална телевизия. "  newsm10

# 349
Вече сме му задавали въпроси, отговорът беше, че не е негова работа. А то реално погледнато, нищо не негова работа на практика.

# 350
  • под шипковия храст
Вече сме му задавали въпроси, отговорът беше, че не е негова работа. А то реално погледнато, нищо не негова работа на практика.
ами да го питаме тогава кое е негова работа!? Joy че да знаем друг път какви въпроси да задаваме! Peace
аз пък питах!
питах дали ще освободи дарителските инициативи, включително и неговата собствена от ДДС, което е напълно в неговите правомощия!? и други неща питах, чак се поулях...ама нали съм си любопитна! Blush

# 351
И какво се оказва значи - много е тънка границата между БГ Коледа под патронажа на президента и Соц. политика на държавата?!?

А аз в един момент си помислих, че в лицето на Гогата бихме имали наш човек...

# 352
         Оказва се,и то не от вчера, че здравните и социалните заведения в държавата чакат на помощта от президентската дарителска кампания почти за всичко.
         Държавата като такава е абдикирала от задълженията си,но не и от правата.
         Това е. До там сме я докарали.

Последна редакция: пт, 25 яну 2008, 20:46 от karimona

# 353
И аз питах. Нали иска да се доближи до народа... Ами това ни е болката и ще питаме, докато не им писне, пък току виж нещо се случи...

Ето питането ми Laughing:
"Г-н Президент,
Предвид на това, че градите своя имидж до голяма степен върху социалната политика, макар и представено повече като лична кауза, бих искала да Ви попитам:
Счита ли Държавата, че е дошло време социалната политика да стане приоритет? И конкретно: как смятате да се регламентират като структура и организация минималните стандарти на живот и грижи и да се осъществява контрол по изпълнението им в домовете за деца, лишени от родителски такива? Въпросът ми не засяга финансовата страна, защото считам, че финансиране не е проблем, дори и само от дарителски кампании - факт.

Благодаря за отделеното време.

С уважение,
Една българска майка,
която ще трябва да отговаря на тези въпроси пред детето си"

# 354
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Поздравления за всичко,което сте направили до сега! Непиша ,но чета от време на време  ooooh! ,много са ми задачките и почти нямам време за форума,сега пък съм на очни! Пращайте ми и на мене каквито материали има,устав и т.н.,нещо важно и предстоящо, ако има  Praynig моля ви  на скайпа  Hug didka_the_best  Flutter ме търсете,защото компютъра ми е включен винаги и ми пишете...среща,телевизионна изява ...за да не ги пропусна

# 355
Официално внесени предложения от Гражданска Инициатива Осиновени и Осиновители на 22.10.2007 в МТСП, АСП, Министерство на Правосъдието и Министерство на Финансите.

Рекапитулация към днешна дата - 3.02.2008:

Единствена реакция до момента от страна на МП. Неофициално проведена среща с представители на Дирекция Международно Осиновяване.

МТСП - без отговор.
МФ - без отговор.

# 356
Един въпрос ме човърка и понеже е малко хипотетичен, се чудя от няколко дни да питам ли или не. Чудих се и тема дали да пускам и накрая реших тук да го изтипосам.
Та, какво прави един съвсем хипотетичен родител от София, който осинови дете на възраст за детска градина и срокът за подаване на документи е минал. Гледа си детето в къщи няколко месеца, ама то иска и с други деца да общува, та какво прави родителят в този случай, може ли да подаде документи извънредно. Не визирам себе си или някого конкретно, ама за това сигурно пак никой не е помислил.
И може ли ние да попитаме официално от името на сдружението какво се прави в този случай и дали е регламентиран изобщо.

# 357
Куку, съвсем нехипотетично, като цял ден занимаваща се с регистрирането на вече съществуващо дете мога да ти отговоря - никой нищо не го интересува. Децата дефакто са в пъти повече от свободните места в държавните детски заведения. Проблема е голям и никой не прави нищо за решаването му.

# 358
Не, няма регламентирано предимство в случая.
Предимство имат само децата с баща - неизвестен, както е при нас. Но не съм го ползвала, защото детето няма баща по документи, в живота си има един татко, макар и да не е рожден.

Ами... какво да мислим, ku[d]ku[d]yaka, това е проблем за всички, рождени, осиновени, самотни майки с припознати деца, многодетни... в София е кошмар за всички.

Взимаш си детето под мишница (образно казано) и започваш да обикаляш. С надеждата, че някой, някъде ще намери едно местенце. Това е.

Същото става и когато се преместите в нов квартал, без да прогнозирате с месеци напред. Казват ти, че молбите се приемат само в началото на годината и то, ако има места.

Затова, викам да натискаме там, където има какво - майчинствоооооо!  #Cussing out

# 359
бе, да натискаме и за майчинство, и за детски градини Wink щото, то майчинството, дето го и няма де, не може да е до безкрай, а детето до 6 г е за градина ...

Общи условия

Активация на акаунт