Гражданска инициатива на осиновени и осиновители

• 49 520
  • 434
  •   1
Отговори
# 135
Браво на г-жа Христова! Много думи - малко смисъл! Вярно, че не съм много веща, ама все пак имам чувството, че нищо конкретно не се казва в писмото.  Опит за замазване на положението.
И дано по-скоро да се разберат кое министерство какви провомощия има и на кого са в юрисдикцията поставените проблеми, че иначе - не знам ooooh!

# 136
"Поради факта, че голяма част от Вашите предложения засягат именно този нормативен акт, същите следва да бъдат обсъдени и с Министерство на правосъдието."
Всъщност с точно това не бягат от комтетентност - казват "обсъдете И с МП" ... Сигурно тайно се надяват МП да замота предложенията в трета глуха по-добре от тях ... Това обаче не е проблем - предложенията именно И с МП се обсъждат Simple Smile Може да им се обясни, за да не се заблуждават.
Лошото е, че освен обратното на това "и" с нищо друго не поемат отговорност ... Разбира се, преразказали са правната уредба, да не би някой, дето го касае, да е пропуснал, ама това си е стил на писане на тези писма, все с нещо трябва да се запълнят страниците.
Реално, отговорът по същество какво ще направят по въпроса е това: "Вашите предложения ще бъдат предтсавени за обсъждане и при евентуална промяна, след приемането на новия Семеен кодекс, в Наредба номер 4 от 25.11.2003 г. за условията и реда за водене и съхраняване на регистъра на деца за пълно осиновяване и Правилника за дейността на Съвета по осиновяване."

Мъка! Това означава "ще видим ..., но по-скоро няма да го направим".
Те би следвало да формират отношение по конкретните предложения, примерно: подкрепяме или неподкрепяме, защото ..., или подкрепяме, но това не може да се осъществи поради ... - позиция по отношения и въпроси, които от всякъде погледнато са им в ресора. (чл. 3, ал.1 от устройствения им правилник: "Министърът на труда и социалната политика, наричан по-нататък "министъра", е централен едноличен орган на изпълнителната власт, който разработва, организира, координира и контролира осъществяването на държавната политика в областта на доходите и жизненото равнище, социалното осигуряване, защитата при безработица и насърчаване на заетостта, пазара на труда, безопасността и здравето при работа, демографската политика, социалните инвестиции, социалната закрила и социалната интеграция на рисковите групи и равните възможности за жените и мъжете." ал. 2 - "2) Дейностите по ал. 1 се осъществяват самостоятелно или съвместно с други държавни органи и/или обществени организации.")

По отношение отпуска след осиновяване, май нещо не са разбрали - не са написали (пиша в множестевно число, щото авторството е на няколко експерти, ясно, че не масларова ще седне да пише писма ...), че са против - описват какви отпуски могат да се ползват. Или поне от добронамереност следва да се счете, че не са разбрали (лично съм убедена, че се правят на глухи) - че това е конкретен отпуск, който няма общо с този за отглеждане на малко дете по КТ, а е допълнителен, само за осиновителите, при положение, че детето е над определена възраст и ползването на общия отпуск вече не е възможно.

Би могло да се върне отговор до МТСП с коментар, като да бъде едновременно един и същ до МП. Би трябвало, според мен, изрично да се запитат (1) по кои въпроси са компетентни, самостоятелно и/или съвместно - и като е съвместно - с кого, та да се обърнем и към него, и (2) какво им е в крайна сметка отношението към предложенията!

# 137
"... при ползването от осиновителите на правото на отпуск поради бременност и раждане."
Това не го схванах. Ако когато осиновяваме ги родим - или нещо от сорта? Ако не бяха отговорили по-малко щяха да се изложат.
Имам предложение за още една промяна - да се изключи "разсиновяването" като вариант да отнемеш името и живота на дете, като нехуманно отношение, като нарушаване правото на детето на ИМЕ.

# 138
Среща
на 18.11.2007 /неделя/
в 16 часа
адреса на лични при поискване /в идеален център е/

Няма как да дойда, сигурно има и други като мен.

Молба - пишете тук как е минала, начини за по-нататъчна връзка с организацията или други важни неща Hug

Последна редакция: нд, 18 ное 2007, 21:56 от Аист

# 139
Хей, никой няма тук, явно повечето хора са на били на срещата. Как мина, РАЗКАЖЕТЕ... newsm17 newsm12 newsm53

# 140
Аист, на скайп се готвим за разговори с тези, които се интересуват от срещата, но не са могли да присъстват.
ще си направим конферентна връзка, надявам се след малко.
виж в темата има ли нужда...

# 141
Мама Галя, писах си скайпа на лични Hug

# 142
боря се със скайпа

# 143
Голям формат сме, да знаете  Hug
Нова скайп среща на форума за допълване и корегиране на текста от устава и последни въпроси - ВТОРНИК  20.11.2007 от 22 часа - който иска да го допълня да пише или в темата или на лични

Момичета, имам днес и писмо от МНЗ, ама пропуснах на конферентна да го пиша.
След малко ще напиша целия текст тук.

# 144
ВИНОВАТ, другари! Ама покрай тайфуна в къщи снощи, съсвсем изключих, че е неделя! ooooh!
Следващата среща няма да я изпускам (тихо, да не чуе дявола, че и за тази се каних много, а то какво стана  Crossing Arms)

# 145
Таня, простено ти е  Hug

# 146
Ще го кажа просто: в момента (докато завърша този проект, не знам кога ще стане) на ден работя около 16 часа, чист труд.
Всичко останало е опция, така че ще крада време, когато успея, но със сигурност не мога да подсигуря активно виртуално участие.

Поетите до момента ангажименти, ще си ги свърша, няма проблем.  Wink

Хубав ден!

# 147
Дар, труди се спокойно, че май много се натовари напоследък и не ти остава никакво време за домочадието. Ние ще наваксаме, а ще те държим в течение за хрумките.

# 148
Моите идеи са да работите и внушавате идеите си и на органите на местно самоуправление, защото тези домове освен на централно подчинение, са зависими и от съответните общински съвети, а те не искат да си лишат от работни места със сигурна заплата, малките населени места с голяма безработица.

# 149
  • София
Мираета, само що във второ лице множествено число бре, жена Wink

Общи условия

Активация на акаунт