ЯНУАРИ идва вече, срещата не е далече!

• 12 420
  • 279
  •   1
Отговори
# 165
Момичета,
Явно повечето от нас правят някакви ремонти из къщи. И аз съм в тази ситуация от известно време, но за щастие временно живея на друго място. Като вляза в апартамента с ремонта мирише на блажни бои, лакове, ацетон и какво ли още не.
Незнам, но се надявам да не е опасно вдишването на тези миризми. А се налага да прекарвам известно време там.
Вие как се справяте, освен да се проветрява повече, не виждам друго спасение.
И незнам с какви препарати ще е безопасно да почвам да чистя този апратамент, че след майсторите е някакъв ужас!! newsm78

# 166
  • София

И незнам с какви препарати ще е безопасно да почвам да чистя този апратамент, че след майсторите е някакъв ужас!! newsm78

И аз имах проблеми с препаратите в началото на бременността, когато от всеки по-силен аромат ми ставаше лошо. От форума разбрах за препаратите Frosch (в зелена опаковка с жабка на нея), които са с натурални съставки и са по-щадящи. Използвам универсалният им препарат, който става за почистване на всякакви повърхности, а също имат веро за измиване на съдове, препарат за прозорци. Купувам го от Метро, но сигурно го има и по другите магазини.

# 167
Илиана- много благодаря за изчерпателното инфо за ЕГН- страхотна си
Доколкото аз разбрах, наскоро говорих с  приятелка на тази тема, трябва да представим в посолството оригиналния акт за раждане, но не онзи който е като касова бележка, а имало някакъв друг. От там издават временен Български акт за раждане, който е без ЕГН, и който трябва да занесем в БГ в об6тината.
крис- ама как го изрече за килограмите дето се трупали като дългове и после трудно се разчиствали- голям лаф

# 168
еи,супер сте момичета!!!!  smile3521 newsm10
много благодаря за информацията!!!сега ще си запиша...
абе някой да му се получават екстра киселини от миризмите на бои и препарати?аз направо се газирах... Sick
лека нощ

# 169
До Канадските мами-мадами:)
забелязах в Канадската тема, че има изложение ето тук ]http://www.thebabyandtoddlershow.com/location.html]  за бебешки работки. Датите са 09/10/11 ноември- на който му се ходи да казава. На всичкото отгоре в програмата има и лекция за стволовите клетки, лекцията е в събота в 1 часа на обяд.
Ходи ли ви се? Аз смятам да отида. Освен това има и програма за децата в 11 часа има Тоопи и Бино в събота, а в неделя следобед е Дора и ще бъде fun:)
На мен сякаш повече ми допада програмата в събота. Разгледайте я. ще представят новости така или иначе. Има вход $15 за възрастни.
На който му се ходи да казва, хем и да можем и да се видим
x x x

# 170
Здравейте момичета!
За мамите в чужбина: Акт за раждане може да се направи във всяко Бг посолство, Илиана го е обеснила много добре, само да допаъня, поне така е за Канада, тук издават 2 акта, една "short" и "long" форма, което трябда да заявите още при попълване на документите, които ще ви дадат от болницата, иначе ако не го отбележиш, ще издадат само кратката, която важи за Канада. Другата важи само за регистрация за чужбина, така че не е необходимо да се правят нотариално заверени копия. Оттам вече е пращане и препращане по инстанции за печати, но това като му дойде времето.
Колкото до чистенето и мен нещо ме е напуснала музата. Детето разхварля по цял ден каквото му дойде на ум, а на мен ваобще не ми пука и вече сам се отказала да вървя подире и да подреждам. Чакам с нетърпение да и направим стая, та да си разхварля там колкото си иска. много ми е трудно да се навеждам постоянно и да местя играчки, та почнах да ги подритвам с крак Laughing
какво става с нашата срещичка на канадките, хаиде да си заформим една, то взе да става студено и идея нямам какво да предложа, но тази сабота по случайност не работя и сам свободна. Моят мъж ще ходи да помага на приятели да се местят, та аз трябва да съм с малката, така че не работя. Незнам иначе кога ще имам вазможност-през почивните дни все съм на работя.
Вие го кога мислите да работите - до последно ли? Аз май до края на декември, ако и до тогава устискам. По цял ден тичам след малкото и шетам и къщи, а вечер на работа до по нощите - гадост. Преди си почивах на работа, но много ми идва вече. Пустото му майчинсто, изчисляват го тук на заработените пари за последните 26 седмици, преди да излезеш по майчинство, а аз сам на часове, не на заплата, та взех че се понапънах напоследак.

# 171
невенска и на мен ми се иска да се видим. Аз със сигурност 6те отида да видя това изложение в Торонто ако искате да се организираме и да се видим там- все 6те има къде да изпием по едно кафе, а и изложението звучи обещаващо би трябвало да е интересно.
Ина4е сте ми дале4е с Валя за съжаление. Не шофирам все още, а да тръгна от Мисисага до вас- отиде 3 4аса в едната посока през уикенда Sad( автобусите са нередовни с метрото няма проблем). МНООГО СЪМ ТЕЖКА:)))ама направо ми е писнало от автобуси и тн градски транспорт.
Аз смятам да работя до 7 декември вкл. попълних си ве4е формуляра, като съм предупредила вси4ки на4алства, 4е има едно ако, което озна4ава, 4е ако ми скимне, може и по-рано да приклю4а работа, в смисъл по здравословни при4ини. Така както термина ми е за 6-ти според последния видеозон, така и беб4ето най-вероятно 6те е Коледар4е.

Последна редакция: ср, 31 окт 2007, 02:49 от kokonka

# 172
  • Варна
Добро утро!

След вчерашен разговор с моята пряка шефка се разбрахме по принцип да си приключа работата към 15ти декември, дано избутам дотогава..Искаше ми се да е само до болничния, който ще е към 22 ноември, обаче няма да стане  Sad
За прегледите на две седмици - моите ще са сега от 8мия месец.

Незнайно защо, нямаме вода от вчера, дойде само за 3 часа снощи и сега пак няма. Много неприятно, дано дойде до края на деня  Praynig

Хубав ден на всички!

# 173
  • Варна
Добро утро,

да това за дългата и картаката версия май го има почти навсякъде. А относно това дали би могло да се състави АКт за раждане в Посолството, не съм обедена, но ако искате мога аз да проверя. Мисля че Акт се получава лично, но пак ще проверя...малко съм позабравила Embarassed Знам че през посолството със сигурност можете да си пуснете Заявление за документи за самолчиност.

Ние си имаме вода newsm78

# 174
  • Варна
Илияна, ние в Аспарухово сме малко друга Варна  Tired

# 175
Добро утро на всички!
Препоръчайте ми моля някой магазин, в който мога да намеря и детски колички и кошарки за спане. Просто са толкова много и не знам от къде да започна!

# 176
Относно работата, аз колкото по-малкко време ми остава, толкова повече не се впечетлявам, защото мога да си тръгна по всяко време, и  по-лесно го преживявам.
Мислех да съм до 5-ти, но като знам как бавятболничните, препочитам да си и зкарам още една заплата за декември, която най-хубавото ще е лишена от удръжки, тъй като ще съм в болнични.
Ще си идвам до Коледа, така се разбрахме с шефа ми, след 5-ти ще дойде нов човек, който ще обучвам до края на годната, така и за мен ще е по-леко последните дни, и всички ще са доволни, само всичко да е наред. Praynig
Иначе бебето мисля да го гледам края на ноември н еидн по-хубав видеозон , да разберем последни новини, пък ако не издържа може и оше един път докато се роди да надникнем. Sunglasses
За препаратите, досега михме само с веро и вода, мойте момчета ще накиснат тоалетните с кислол утре, за да може да изветрее до петък, мирипе малко на блажна боица, но вече почти се е измирисало.
За паркета съм купила някакъв, мирише на лимон, но първо с оцет и вода ще го тръкнем, за банята ще взема нещо за фаянс, ще видя тези на Фрош, аз съм си взимала само верото им, много приятно мирише, ще се огледам и за нещо друго.
Май всеки на някъде се мести, но какво да се прави за беб4етата всичко трябва да е перфектно.
Аз вчеа харесах един комплект шишета на Др. Браун, 2 малки и едно голямо с 4 биберона, за 27 лв.,, не е малко, но не е и много, те и на Чико са по толкова, но съм чувала мнофго добри отзиви за тях.
Някой ползвал ли е,кажете нещо, ако имате мнение?
Ето ги да ги видите.
http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=3751

# 177
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!

Евито, сестра ми ползва шишета на Д-р Браун и е доволна - препоръча й ги една приятелка - сега зарибява и мен, живи и здрави. Аз с Коцето ползвах Чико като по-малък, а после каквито ми дойде ...

# 178
  • Варна
Незнам само на тези шишета дали не им е по-трудно почистването заради тези клапи? Аз лично ползвах Авент. Доволна съм, може би и сега тях ще купя:)

# 179
  • Варна
Аз си бях взела на Chicco едно малко, после и едно голямо, но понеже Мони сучеше и въобще не искаше никакво шише, те си стоят чисто нови. Само бибероните ще им сменя и пак мисля да ги ползвам /ако се наложи де/. Иначе за водичка имахме на Нук, също беше хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт