Александрия - Врата на Египет - 8

• 40 767
  • 345
  •   1
Отговори
# 60
Ум_сами,много благодаря за разясненията! Hug

Аз мислех,че са само цветя,без истински тютюн.Пушила съм в България малко и веднъж в Египет,ама не съм усетила тютюн,макар че съм непушачка.Е,изпушвала съм някоя цигара,не е като да не съм пробвала. Mr. Green

# 61
Ели-и-и , ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на Рая - красавицата -скорпионка !   bouquet  bouquet  bouquet Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Да ти е жива и здрава и като порасне да си намери красив, умен и обожаващ я съпруг !  Grinning

Извини ме, че честитих толкова късно, но нещо съм много отнесена и аз, за съжаление.  Embarassed Бях и малко в провинциятя за глезене при мама и тати и така.

Още веднъж честито на Рая и...да го слушате детето.  Naughty

Мамо В, много интересно разказваш...Добре дошла  Hug

Аз бях сямо 1 ден в Александрия, но някакси я почувствах, като един вълшебен град. Бях през май и времето беше чудесно. Нямахме време да разгледаме всички забележителности, но парка е вълшебен. Форта също го разгледах. На брега на морето със страхотна гледка.

Ноя, аз пък съм чувала все добри неща за египетските специалисти и учени, но може да е стара слава. Казват, че имат доста добри университети.

Дидонка, а как ще научи арабски Алекс, ако не ходи някъде в обществото т.е може би на градина ? Според мен той го знае, но не се отпуска да говори. Поне при Илияс е така. Виждам, че баща му като му говори разни неща реагира подобаващо.

Лек и спорен ден !

# 62
  • София
От две години пиша във форума, но не бях влизала в чужбинския, за съжаление! Вчера влязох и на един дъх изчетох писаното за Египет, Кувейт и Китай - толкова интересно пишете момичета, че вечерта като се прибрах вкъщи все едно бях ходила на екскурзия с посочените по-горе дестинации.

Говорите за шиша, да питам има ли разлика с наргилето (по показаното според мен не) или е просто друго наименование в някой страни, в които се употребява?

# 63
наргиле е дума на турски, и е много погрешно нашето възприемане на всички турцизми!
както и за Ramadan, дори по новинитетук се казва че е рамазан, празника офизиално е мисюлмански а не турски и мисля че правилното наименование което трябва да се употребява е рамадан!
Както и да е дане се отплесвам!
Шиша или Хъбли Бъбли се казва в кувейт!
Там съм била аз, но според мен в повечето арабски държави казват Шиша!
А за тютюна за шишата се сетих и друго, нали е едно като керамична купичка където се слага сместта, и отгоре се слага фолуо и се дупчи, гедала съм много пъти как приготвя, като ходихме по партита и в кухнята обикновенно един или двама сервираха или правеха шишата, та ми беше интересно!Нали съм си любопитка!
Също съм виждала шиша без станиол отгоре, както е сместта и отгоре слагат въгленчетата, но ми казахе че така е много по силно и катрана от въглените можеш да вдишаш!
та това без станиола е за пристрастенни!

# 64
Аз не знаех,че от турски идва наргиле,ама гледам че и на английски е така.Струва ми се по света е популярно като наргиле, но шиша е симпатична думичка... Heart Eyes Хъбли Бъбли -  Thinking някакви западни влияния усещам в това наименование, като че ли... newsm78

# 65
  • по пътеката
кремке, ако знаеш турците как са объркали вси4ки арабски думи, явно здраво са били глухи, пембето например, патладжаните, мадноз, танжера  и какво ли не още, яки глухари! Mr. Green

# 66
Всички термини: (n)arghile, shisha/ sheesha, hookah се използват за едно и също нещо, това което в България е известно като наргиле. "Шишата" се използва като наименование в Гълфа (и не само). На английски съм срещала и термините "hubble bubble" и "water pipe"

Повече инфо къде кой термин се използва тук

# 67
Здравейте и от мен  Hug.
Ани, тъкмо запрятах ръкави да си кажа и аз мнението за шишата и гледам ти си отговорила  Hug. Сега ако почерпиш и по една, ще си безценна  Twisted Evil  Joy. Аз обаче знам, че наргилето е с мекия маркуч, а шишата е с дебелата дръжка  newsm78. Не съм й голяма фенка  Confused. Харесва ми само на сафари в пустинята  Mr. Green  Joy. Иначе и в Египет я наричат "шиша", но пък там ми се струва повече пушат наргилата /с маркуча  Mr. Green/. Само че много интересно ми стана, когато чух, че на арабски се използва "пия" шиша или цигара, а не "пуша"  Twisted Evil.

Дидонка, Сноуче, мерси много за поздравите  Hug  Heart Eyes. И нашето парти беше вчера, така че не сте закъснели много с пожеланията  Grinning. Изкарахме супер. Клоунката беше професионалистка и децата бяха във възторг от нея /за радост и на мама Mr. Green/. А да бяхте видели Тито как танцуваше... направо паднах от смях  Joy  hahaha.

Да ти е жива и здрава и като порасне да си намери красив, умен и обожаващ я съпруг !  Grinning

... и да е със слонски нерви /много важно според мен/  Joy.

# 68
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Добра вечер....
Къде ни е  приятелката Ноя?? Много дълъг тоз уикенд??! Mr. Green newsm78

АЗ искам да ви поздравя с един танц, с който ни поздрави пина в другата тема и да ви кажа, че се настройвам за утрешните уроци  Laughing
http://www.vbox7.com/play:a79fd13f

Също така да ви кажа, че многооо ама много ме е яд,днес попаднахна една дискета с  20 страници на уорд с курсова работа за Египет... ooooh! Ако я бях намерила по-рано нямаше само да се включвам заздраей и чао, ами и аз щях да напиша 2 смислени реда... пуууу.. #Crazy какво казахте после ще ги повтаряме темите нали?? Mr. Green Да не я хвърлям дискетата тогава Party Joy

# 69
Добро утро, момичета  Hug.
Тъй като нашите стюардеси ги няма днес ще започваме без кафенце май Cry (за съжаление).

Кате, мерси за поздрава миличка  Hug. Песничката беше от любимата ми певица Хаифа Уахби (да припомня - годеницата на Саудитеца с лошата майка  Twisted Evil), но Евелина да се изкаже за професионализма на девойката. Годжи май не я хареса много  Twisted Evil (поне на втората част). А какво е това шоу Танцувай с мен??? Ново ли е???
Иначе и тук можеш да се включваш с познанията си за Египет. Нали все пак тази тема е продължение  Mr. Green.

Мама Б, ето за този мост в Александрия ти писах (сигурно си била там)

Построен е над залива Стенли и е улица с еднопосочно движение като част от разширението на крайбрежната улица. Строителите са били вдъхновени от Палата Монтазах с неговите четили кули в ислямски стил в двата края на моста. Под моста се намира един от добрите плажове в Александрия.
Освен това много интересно ми стана, като прочетох, че на някои сгради из града има стенни мозайки като тази и тази. Мама Б, ти виждала ли си ги??? Все още ли е така???

# 70
Добро утро и от мен девойки Hug
Катюшка,слагай днес танцувалните обувки и пълен напред.Ще те чака ме да разкажеш с какви впечатление си останала след танците.
Ели,първо да си кажа за мозайките,че страшно много ме впечатлиха.Много е красиво и сигурно е голяма играчка докато се постигне крайния резултат.А това предаване "Танцувай с мен" вече  го пускат за втори път.На предното издание участниците се бориха за колата на Слави.Сега май още върви кастинга и се определят кои ще са участниците,но не знам този път за какво се борят.Поставяха им задачки всяка седмица и трябваше да танцуват на песни от определен жанр.И цялата тази какафония продължи около месец.
skarlet,добре дошла при нас. welcome

# 71
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Добро утро, момичета  Hug.
Тъй като нашите стюардеси ги няма днес ще започваме без кафенце май Cry (за съжаление).

Кате, мерси за поздрава миличка  Hug. Песничката беше от любимата ми певица Хаифа Уахби (да припомня - годеницата на Саудитеца с лошата майка  Twisted Evil)

Предполагам уточнението е за мен и е много на място!!!! Peace Peace Heart Eyes Heart Eyes
... къде казваш са нашите стюардеси???  newsm78
А за инфото първо ще се консултирам с Галето и тогава ще пускам!

Добро утро и от мен девойки Hug
Катюшка,слагай днес танцувалните обувки и пълен напред.Ще те чака ме да разкажеш с какви впечатление си останала след танците.

Лошото е  че си забравих или по-точно оставих  обувките /които с теб пазарихме от една промоция ако се сещаш/ в Ямбол, защото не ми се мъкнеха и викам то зима иде защо са ми.... сега ще играя боса /можело казаха!/

# 72
Хайде аз една заместник стюардеса да стана Mr. Green

...ама то дошло време за обяд! Flutter

# 73

Привет момичета  Hug

Ели, не съм го виждала този мост, иначЕ бих го запомнила  newsm78 Може би е строен след като аз бях там (1999)? НеЩо подобно е мостът към парка (Монтаса ли се казваШе?  Blush)

А за мозайките, дааа, имаШЕ много. И на мен силно впечатление ми правеха  Grinning Имах 2 любими по крайбрежната улица. Едната пред болницата, където работех.

Сетих се да ви споделя (понеже чЕтох, чЕ обсъждате как да стигнете до Шарм ел ШЕйх: ние пътувахме с автобус от Кайро Crazy Никога, ама никога през живота си такава жега не бях изпитвала. Наистина си прекосяваШ пустиня. Климатикът работеШе нон стоп, но ниЩо не можеШе да помогне. НА 2 пъти спирахме, за да почине Шофьора...насред пустинята. Опитвахме се минимални движения да произвеждаме, за да не се потим повечЕ..Та мисълта ми е, ако искате да си спестите това преживяване: летете  Grinning И колко пъти ни спираШе полиция да ни провери...

Пожелавам ви хубави почивни дни   bouquet

# 74
Ехо къде са фараонките и денс дивите   Thinking

Каня ви на Балкански Бели Денс  Grinning
http://www.vbox7.com/play:e06ba55a

Да попитам кой е най-големия град след Кайро? Александрия ли?

И една статия за Египет:
http://ide.li/article2580.html

Общи условия

Активация на акаунт