Цветята веч` прибрани са, кои заспиват, кои сега цъфтят...(17)

• 22 364
  • 320
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,а един нов член на цветарството приемате ли при вас?  Embarassed Моите цветя които гледам са: Алое,здравец,банан,стаен женшен,коледарче,лаврово дърво(дафинов лист).През лятото отглеждам и подправки в сандъчета на балкона(босилек,мащерка,магданоз и люти чушлета)...Снимки не мога да ви покажа,защото нямам фотоапарат... Embarassed На всички вас   bouquet   bouquet   bouquet

# 196
Предполагам, че повечето знаете, но искам все пак да предупредя. Аз самата не знаех, че коледната звезда е отровно растение. Пазете я далече от деца и домашни любимци. За дефинбахията знаех, но не и за коледната звезда. За съжаление разбрах по най-тъжния начин - тази нощ най-старото ми кученце си отиде...  Cry

# 197
Оооо,много съжалявам за кученцето... Cry А за коледната звезда знам,че е отровна,когато бях малка бях видяла,че пуска някакво сокче и реших да си намажа ръката(нали виждах как майка ми си маже ръцете с крем всеки ден).......да ни ви казвам каква мокра екзема ми излезе и колко трудно се махна....Добре,че не ми е скимнало да пробвам и на вкус как е коледната звезда......

# 198
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Предполагам, че повечето знаете, но искам все пак да предупредя. Аз самата не знаех, че коледната звезда е отровно растение. Пазете я далече от деца и домашни любимци. За дефинбахията знаех, но не и за коледната звезда. За съжаление разбрах по най-тъжния начин - тази нощ най-старото ми кученце си отиде...  Cry
нееее, как така Cry, ама гризало е Коледната звезда ли...

ооохххх Мамма, предполагам, че ти е много тежко, аз загубих моето юли месец, още не съм се съвзела Cry

# 199
Да ви се похваля-днес видях, че са ми поникнали фрезиите!
Мамма, съжалявам за кученцето Cry

# 200
Аз не съм се интересувала и не знаех, защото нямам коледна звезда.
Кучето беше при майка ми. Майка прибрала звездата в мокрото помещение на тъмно и... кучето я изяло цялата.

Затова просто реших да предупредя тези, които не знаят или тепърва ще си взимат цветето преди празниците.

# 201
  • 2 етажа над тавана
Мамма, съжалявам за кученцето Sad
За драцената - помня, че по миналата есен и на моята така взеха много да й съхнат долните листа и да падат, стеблото доста се оголи надолу, но пък направи страхотна водопадна корона. Не знам, може би е просто някакъв етап при самото цвете.
За шефлерата - бяха ми дали клонка, сложих я във вода, изкара коренчета, посадих я и... изсъхна. Докато беше във водата даже листо беше изкарала, после защо  не се прихвана - не знам.
TheNMaster , добре дошла. Стана ми интересно, че гледаш подправки в сандъчета на балкона - пробвала съм няколко пъти с магданоз, босилек, джоджен и целина, но всичките хич не вървяха - босилекът и джодженът ставаха с дълги стебла и почти без листна маса, а магданоза и целината, а и копър също така, с едни дребни листенца и жълтеещи. Та въпроса ми е - твоите готови засадени ли си ги купуваш или ти ги сееш, при какви условия ги гледаш - въобще дай малко инфо. Praynig

# 202
Чудя се дали да се притеснявам за драцената ми. Дайте ми съвет, моля.
Изглежда уж здрава, избиват непрекъснато нови листенца, но от една-две седмици започнаха много листа да жълтеят и падат. Поне по 1-2-3 листа на ден. Дали просто защото израства нагоре и най-долните листа падат или боледува? Имам 2 драцени, едната я гледам от 5 години, другата (жълтеещата) от 2 г. и досега не ми се случвало такова нещо. На другата драцена (много по-малка е) й няма нищо. Само на голямата драцена й жълтеят листата.
Mamma,преди известно време едната ми драцена започна да губи листата си ,като първо те пожълтяваха и после капеха.
Не два- три листа на ден, ами направо букетче от паднали листа можех да си  направя.
Споделих проблема тук, момичетата каkто винаги се отзоваха със съвети и предположения. Hug
Оказа се ,че в старанието си да не я преполея ,съм засушила корените.
Полях я в чинийката и след няколко дена окапването намаля , в момента вече не губи листа.
Драцената ми е голяма и в голяма саксия ,понякога се получава така, че влагата не достига долната част на корените.
Моето куче прилича на мен- много обича цветята/ хапва си ги с удоволствие/.
Когато беше на три месеца ,намери бобче от рицин,/ много отровно растение/ и го схрускало .
Едва го спасихме и си мислех че няма да яде повече такива неща, но вече е на 6 години и продължава.
Благодаря за предупреждението Hug и много съжалявам за животинчето Sad.

# 203
  • Варна
И аз много съжалявам за кученцето,затова в къщи избягвам отровни растения, ама знаеш ли все нещо се оказва отровно,трилистника и той май е отровен,защото сока му ти докарва доста силен сърбеж.
 Момичета можете ли да ми намерите снимка на Дебела Мара
търсих в Гугъл ама нещо се обърках,даже прочетох че е другото име на Дървото на живота,а не ми се вярва много

# 204
Така е - Дебела Мара е Дърво на живота

http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=145

Ето още снимки
http://images.google.bg/images?q=Crassula+ovata&gbv=2&nd … ;start=0&sa=N

aleks, благодаря за съветите. Може би наистина съм засушила драцената, защото започна да жълтее откакто пуснаха парното.

# 205
Скоро и аз за нашата Драцена се бях притеснила.
След съветите на Марги да пулверизираме обилно листната маса, май вече изглежда по-прилично. Все още жълтее, но в рамките на нормалното.
А Коледните звезди имат една подобна на змийско мляко течност в стъблата.
Горкият красавец  Cry

# 206
  • 2 етажа над тавана
Аз пък що знам, че ей това е Дебела Мара newsm78
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=15

# 207
Мamma,радвам се че съм била полезна Hug.
За дебелата мара мога да кажа ,че имам такова цвете, не е дървото на живота, може би е разновидност някяква Thinking.
Нямам снимка, но ще се опитам да я опиша: с по- тънки листенца е, по -скоро като храст, с тънки клонки ,а не като дърво, цъфти с много ситни лилави цветчета, бабите така и казват -дебела мара .Използват я като билка, която помага за зарастване на рани, изчистване на гной ...
 http://www.homegardentt.com/pictures/encyclopedia/Sedum%20' … m'%20022.jpg 
това можах да намеря в един сайт

# 208
  • Варна
aleks,свекърва ми също твърди ,че е това ,но майка казва че е друго и се чудя кое е точно,трябва ми за лечение на уши.Аз по принцип съм използвала алое за тази цел.

# 209
  • Русе
Роси,
майка ми ползва това за болки в ушите. Сестра ми от малка колкото пъти отиде на море, толкова пъти й влиза вода в ушите и  й капваха по капчица от листото на това растение

Общи условия

Активация на акаунт