Цветята веч` прибрани са, кои заспиват, кои сега цъфтят...(17)

• 22 409
  • 320
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Кроасания, много са красиви Peace
Aleks, благодаря за линка Hug

# 121
момичета, как сте, аз може ли да поискам бърз съвет- листата на банана ми покафеняват, но не старите- новите които тепърва избиват? newsm78

# 122
  • На края на света !
момичета, как сте, аз може ли да поискам бърз съвет- листата на банана ми покафеняват, но не старите- новите които тепърва избиват? newsm78
ама как похавеняват загниват или просто променят цвета си и са здрави навид newsm78

# 123
не не загниват, просто вместо зелени стават кафяво зелени, нямам апарат да снимам сега да покажа Sad

# 124
  • Sf
Тедито, да не го преполиваш? Извади го и го пресади банана в нова почва.

Аз да ви запитам за тъй цветните и красиви хризантеми, които царуват по тротоарите Софийски. Толкова са красиви, че се изкушавам да си взема поне 5-6  Mr. Green Но знам, че хризантемите са по-скоро дворни цветя, отколкото къщни. А и миналата година ми подариха огромна "топка" жълти хризантеми в саксия, които точно след месец умряха...

Споделете малко опит за хризантемите и струва ли си да гледаш такива в апартамент?

# 125
  • На края на света !
Кроасания сега е най неподходящото време за пресаждане на бананчето  Peace
аз питам защото преди време имах едно бананче ,на което колкото повече листа му излизаха ,толкова по тъмни ставаха едни такива червеникави ,просто сорта си бил такъв,,но най добре да го снима така само гадаем Peace

# 126
Гласувах за анкетата - мъжът ми няма нищо против да гледам цветя и ако искам да си купя някое по скъпо няма нищо против

Тедито антуриума как е?

# 127
Тедито, да не го преполиваш? Извади го и го пресади банана в нова почва.

Аз да ви запитам за тъй цветните и красиви хризантеми, които царуват по тротоарите Софийски. Толкова са красиви, че се изкушавам да си взема поне 5-6  Mr. Green Но знам, че хризантемите са по-скоро дворни цветя, отколкото къщни. А и миналата година ми подариха огромна "топка" жълти хризантеми в саксия, които точно след месец умряха...

Споделете малко опит за хризантемите и струва ли си да гледаш такива в апартамент?

беше със суха почва, но ще го поливам по- малко Peace

Гласувах за анкетата - мъжът ми няма нищо против да гледам цветя и ако искам да си купя някое по скъпо няма нищо против

Тедито антуриума как е?

зациклил Laughing

# 128
Е по добре зациклил отколкото умрял  Mr. Green

# 129
Е по добре зациклил отколкото умрял  Mr. Green

ами беше почнал да си прави листенце, но зацикли по едо време и все така Peace

# 130

Ауууууууууу, да го пратиш да изнесе някоя друга лекция на мъж ми......Анкетата се роди в главата ми, след като откак ми подариха цикламата и хризантемата, не е спрял да мърмори сега и тях къде ще ги слагам...Да ви кажа лятото нямам проблем, но зимата,когато започна да ги прибирам в къщи......и започва едно мърморене......

Цикламата обича ли студено(хладно)?А юката...днес и пипнах листата...едни твърди бяха...тя как обича да вирее?

# 131
Аз гласувах че мъжът ми  се вживява в цветаря в къщи.Аз поливам - той след мен,
тук не е мястото за това цвете,за това цвете не се грижиш добре и т.н. и т.н. омръзна ми.
Мами това намерих в "Къща и градина" :
"Макар видът на цветето на цикламата да е деликатен, то ще ви изненада с устойчивостта си към ниски t .Например C.rifoliumhede може да издържи при температури до -15 градуса или дори -20.При поливането внимавайте - никога не мокрете короната на растението,защото грудката ще загние, по добре в чинийката.

# 132
И аз гласувах -напълно ме подкрепя  Peace.
Дори заедно ги избираме.
Грижата за тях е моя привилегия bowuu.

# 133
"Макар видът на цветето на цикламата да е деликатен, то ще ви изненада с устойчивостта си към ниски t .Например C.rifoliumhede може да издържи при температури до -15 градуса или дори -20.При поливането внимавайте - никога не мокрете короната на растението,защото грудката ще загние, по добре в чинийката.

Имам спомени от едно време,че моята баба си държеше цикламите(от тогава за мен това е селското цвете и баба имаше много цветове от него) в една стая,която не отоплявахме зимата.....И те оцеляваха....Та по тази логика и аз днес сложих цикламата в една по-хладна стая и много ми се иска да не го загубя,защото ми е подарък!

За инфото те черпя виртуално с един гъбен сос....

# 134
И аз гласувАх - Той е цветарката.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт