Цветята веч` прибрани са, кои заспиват, кои сега цъфтят...(17)

• 22 251
  • 320
  •   1
Отговори
# 225
Рицин Simple Smile.

# 226
  • БГ
Момичета благодаря!Радвам се че ви харесва градината, показвала съм много снимки в темата за градинарството.Сега е много опустяла градината има само хризамтеми.

Роси, Чародейка, зад стената на цветната градина има 2 декара двор с парници, зеленчуци овошки, абе селска работа Crazy

# 227
Знам, че са отровни едни външни растения с големи листа. Едни петовърхи. Често се използват в градинките на морските курорти като декорация. Семената са му като бобчета.
Уф,че не се сещам как се казва.  Thinking
Рицин ,от неговите бобчета моето куче щеше да умре ,много е отровно.
Има и друго наименование -фалшива аралия ,ако не се лъжа Thinking.
Маргарита ,не видях че си отговорила Peace.

# 228
Знам, че са отровни едни външни растения с големи листа. Едни петовърхи. Често се използват в градинките на морските курорти като декорация. Семената са му като бобчета.
Уф,че не се сещам как се казва.  Thinking
по народному-кърлеж

# 229
  • На края на света !
когато бях още ученичка ,това растение беше хит , Mr. Greenнавсякъде го сееха ,и му викаха палма Joy

# 230
 Mr. Green
Ще го запомня. Не мога да повярвам, че някой ми разгада обясненията Mr. Green. Фамозни сте.  Laughing

# 231
Момичета благодаря!Радвам се че ви харесва градината, показвала съм много снимки в темата за градинарството.Сега е много опустяла градината има само хризамтеми.

Роси, Чародейка, зад стената на цветната градина има 2 декара двор с парници, зеленчуци овошки, абе селска работа Crazy
Хмм, абе селскa, селскa, ама хубава Wink.
Като си направиш салатката, не се чудиш домати и краставици ли ядеш или сурови тикви Laughing.

# 232
Цветенца, по китайската ми роза има едни бели гадни неща.Влязох в началото да прочета но там има обяснения за борба с химикали.За момента нямам възможност да изляза. Дайте друг т.нар."бабечешки начин "за лекуване.Пипнах не е лепкаво още....

# 233
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Цветенца, по китайската ми роза има едни бели гадни неща.Влязох в началото да прочета но там има обяснения за борба с химикали.За момента нямам възможност да изляза. Дайте друг т.нар."бабечешки начин "за лекуване.Пипнах не е лепкаво още....

да не е памуклийка? чисти ръчно с клечка за уши, натопена в разтвор на спирт и вода, после измии листата пак със спирт и вода... ама малко спирт де, да не ги изгориш...

ако не е памуклийка, не се сещам какво друго може да е.

# 234
  • На края на света !
да не са като тези гадини Close
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=176212

# 235
По скоро е като на петата снимка.Става ли със сапунена вода?

# 236
  • На края на света !
Тиа гадини са много упорити ,с отрова не стана нищо ,чистих ги на ръка с парцалче напоено с ракия  ,дано ти помогне и със сапунена вода не стана нищо Peace

# 237
Готова съм и въоръжена с памук и ракия,
но последен въпрос преди операцията - всяко листо ли да намажа или само засегнатото и така -
 Моля скалпел, разрез.....

# 238
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Тиа гадини са много упорити ,с отрова не стана нищо ,чистих ги на ръка с парцалче напоено с ракия  ,дано ти помогне и със сапунена вода не стана нищо Peace

аз ги моря с някаква селскостопанска отрова, ама шишето не е тук да видя как се казва. взех го от агроаптеката. инсектицид някакъв, швейцарско производство.

# 239
  • На края на света !
почистваш там където има ,здравите листа няма смисъл ,а ако се наложи след няколко дни повтори процедурата Peace

Общи условия

Активация на акаунт