Цветята веч` прибрани са, кои заспиват, кои сега цъфтят...(17)

• 22 241
  • 320
  •   1
Отговори
# 240

TheNMaster , добре дошла. Стана ми интересно, че гледаш подправки в сандъчета на балкона - пробвала съм няколко пъти с магданоз, босилек, джоджен и целина, но всичките хич не вървяха - босилекът и джодженът ставаха с дълги стебла и почти без листна маса, а магданоза и целината, а и копър също така, с едни дребни листенца и жълтеещи. Та въпроса ми е - твоите готови засадени ли си ги купуваш или ти ги сееш, при какви условия ги гледаш - въобще дай малко инфо. Praynig
Благодаря за посрещането.Съжалявам,че чак сега отговарям,но ме прецакаха с Нета(нещо прекъсна,та чак досега).
За подправките на балкона...сея си семенца(тях пък си ги купувам от "Сортови семена")Целина не сея,защото трябва по-дълбокичко съдче,че има голяма глава корена.С другите подправки като джоджен,магданоз,босилек...нямам никакви проблеми.Трябва да не са на слънце постоянно иначе наистина пожълтяват и нищо не става.Джоджена си намерих едно коренче пред блока и си го откъснах....после "бам" в саксията и готово.Той расте като троскота(вид бурен)  Laughing Не ги преполивам,но внимавам и да не ги засушавам.Проблеми с паразити не съм имала.Във всяко сандъче или саксия имам набучени кибритени клечки и май те ме спасяват...  bouquet

# 241
  • Варна
De4i,
да ти цъфне Дървото на живота в домашни условия си е страхотно постижение Simple Smile Как си го омаяла, я кажи Party

Mamma
,
Много съжалявам за кученцето Tired

# 242
  • На края на света !
Къде има цъфнало дърво на живота  Praynigаз досега не съм виждала никога  Sadмакар ,че майка ми имаше доста голямо никога не е цъфтяло а моето е едва на 3 години и не мисля ,че скоро може да цъфне Peace
може ли снимка  Praynig

# 243
# 244
  • На края на света !
добре де аз защо съм я пропуснала тази ,в нета съм мяркала само цъфтящи в червено  newsm78

# 245
Ами ха де.... Joy Нищо де сега вече ще го видиш и в беличко   bouquet

# 246
  • БГ
 Месечинка виторога, нищо не съм го правила интересно е че старото дето е доста голямо и го имам не помня от кога не е цъфтяло, това е хванато от него и лятото го бях оставила на южната тераса листата му бяха станали червено кафяви от слънцето внесох го преди 2 седмици и сега забелязах тези пъпки.Май у нас им харесва да цъфтят някой  newsm78 преди години ми цъфна драцена, но не повтори, но си я имам снимана.

# 247
  • Варна
На слънце му е харесало и е заложило цветни пъпки. Моето пък милото, реших и аз да го изнеса лятото на източна тераса на слънце, но много бързо му прегоряха няколко листа - получи се черен кръг в средата на листото, и го прибрах веднага. Ще видим догодина ако успея да му измайсторя някоя шарена сянка, пак ще го пробвам.

# 248
  • 2 етажа над тавана
De4i, може ли да покажеш цъфналата драцена Praynig newsm78

Даже не знаех, че цъфти ooooh!

# 249
Здравейте момичета! И аз съм запалена цветарка. Още не съм прибрала цветята от терасата, но тя е остъклена и докато не е станало прекалено студено, чудесно си виреят там, защото е слънчево. Даже някои от цветята на вилата в саксии си ги прибрах на балкона. Имам един въпрос за едно цвете - мисля, че се казва коледниче, цъфти с розови цветове. Какво трябва да се направи, за да цъфне по Коледа.Досега не е цъфтяло.

# 250
  • БГ
Бабъл аз съм я показвала в някоя от старите теми ,да не ставам досадна ето:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=141425&photo=37
цветът ухаеше страхотно и много силно, усещаше се в целия апартамент,драцената сега е нарязана и са обзаведени доста съседки, за мен си оставих върха и старото дърво надявам се да цъфне пак някой ден пак Praynig

# 251
Здравейте момичета! И аз съм запалена цветарка. Още не съм прибрала цветята от терасата, но тя е остъклена и докато не е станало прекалено студено, чудесно си виреят там, защото е слънчево. Даже някои от цветята на вилата в саксии си ги прибрах на балкона. Имам един въпрос за едно цвете - мисля, че се казва коледниче, цъфти с розови цветове. Какво трябва да се направи, за да цъфне по Коледа.Досега не е цъфтяло.
Коледарче се казва и аз имам такова но и на мене не ми е цъфтяло.И аз чакам съвет от опитните цветарки заедно с теб  Grinning

# 252
Бабъл аз съм я показвала в някоя от старите теми ,да не ставам досадна ето:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=141425&photo=37
цветът ухаеше страхотно и много силно, усещаше се в целия апартамент,драцената сега е нарязана и са обзаведени доста съседки, за мен си оставих върха и старото дърво надявам се да цъфне пак някой ден пак Praynig
Дечи, невероятна е драцената smile3501!
Аз имам същата от няколко години, но не е цъфтяла Sad.
Сигурно трябва да е "старичка", за да ни радва с такива красоти.
Една приятелка пък ми се похвали, че бананът и е цъфнал.

# 253
  • София

Здравей!
Аз имам коледниче, и до скоро цъфтеше усилено, беше отрупано с пъпки и цветове, но явно съм го преполяла, въпреки че го поливах веднъж на седмица и половина. Всички цветове и пъпки опадаха, но гледам, че сега образува нови. Не му правя нищо съществено, просто не го местя, това е най-важното за него, както и да не се полива много / това го установих от опит/.
Ето и снимка на моето:
1. С пъпки: http://images21.snimka.bg/004371978.jpg
2. Цъфнало: http://images21.snimka.bg/004372039.jpg

Последна редакция: чт, 08 ное 2007, 10:43 от Вивиан

# 254
Моето като съм го държала на светло, не ми е цъфтяло. Сега го преместих на по-тъмно и ще чакам.

Общи условия

Активация на акаунт