Фън шуй ІІІ

• 36 140
  • 399
  •   1
Отговори
# 120
Aде де, аз точно това се чудя, май не трябва да го засилвам в спалня, а червени неща, са много ян, там трябва да е ин. Но пък може би да сложа мъъъничко. Аз не знам какво да сложа, точно това е проблемът, не мога да приложа теорията на практика. Sad Четох някъде за разни символи на любовта, мандаринови патици, гъски... но те се слагат май в ЮЗ сектор, а ми трябва нещо за южния... Картина някаква, но какво да изобразява. Все съм чела какво да не слагам, но не и какво да сложа.

Юг не се отслабва с вода, а със земя. Това е изтощителния цикъл, а с вода е деструктивния (пентаграма), той не е за предпочитане никога.

# 121
  • София
Misty, не мисля, че е добър вариант да подреждаш стаите според това в каква посока се намира всяка една от 4-те страни. По-добре се съобрази с това къде се намира спалнята спрямо апартамента. Има подходящи и по-малко подходящи направления за спални и съответно може да се аранжира спалнята, така че да се запази баланса, да се подсили или укроти енергията. Също така спрямо звездната карта могат да се сложат защити от евентуални вредни звезди или да се подсилят благоприятните. Може да се разгледа разположението на стаята и от гледна точка на Баджай. Варианти много.

# 122
Западен ми е сектора, пода и стените са издържани в земно-металните цветове. Чиста случайност! Mr. Green Всъщност много случайности има - аз и мъжа ми случайно сме в Западната група, гледаме на Запад и входа на блока е на Запад. Crazy Само имаме проблем с вратата на апартамента - има решетка, обединяваща нашия и съседен апартамент и две врати на касата: една врата, която се отваря навън и още една навътре. Практически нищо не влиза и не излиза. Хаха, това е друга тема.

# 123
  • София
Енергията на запада е подходящ за спалня. За това е добре да се подхранва енергията на метала с подходящи цветове и форми (материала метал не е подходящ за легло). Спокойно можеш да внесеш нюанси на червеното, защото подсилва романтичната обстановка. Следващата година обаче в южната част не е добре да има елемнти на огъня. Екрюто и кремавото пък носят спокойствие. Това мога да кажа без да се задълбочавам.

# 124
  • Варна
А вие чували ли сте и за далечни прабългарски корени във ФШ? Нали прабългарите идват от Изтока в нашите земи и се говори, че са донесли доста от правилата на ФШ със себе си, като са ги прилагали в разполагането на шатрите си и т.н.  Thinking Тази теория ми допада заради това, че чувствам някои от нещата много близки до нашите разбирания  Simple Smile

Това го чувам за пръв път. Shocked Я разкажи още, откъде го знаеш?

# 125
В Гугъл намерих малко:

в-к "Стандарт", 17 януари 2004, събота:
"Прабългарите го пренесли от Изток
Според Ина Петрова българските възрожденски къщи отговарят на всички изисквания на фън шуй. Това е само едно от доказателствата, че нашият народ е познавал изкуството да превръща жилището си в дом, а не просто в място за преспиване. Прабългарските шамани са донесли идеите на фън шуй от Изток през земите на днешна Русия, твърди Ина Петрова. В подкрепа на своята хипотеза тя привежда и други доводи. Изразът "вятър и мъгла", например, е буквален превод на фън шуй. Само в китайския и в нашия фолклор драконът (у нас змеят) понякога играе положителна роля. Освен това триграмите на фън шуй напомнят на чертичките по нашите рабоши. За разлика от нас хората на Запад откриха фън шуй едва в последните 25 години. "

от тук

И малко съвети за кухнята от Лилиан Ту

# 126
и аз мисля, че има нещо вярно в това за прабългарите. къщата, в която живеем е строена 40-те години на миналия век - като направих сравнение по тези квадрати, се оказа, че всичко е идеално, посоките, разположението на стаите...всичко. много се успокоих Grinning

# 127
  • София
И аз съм чела статии за връзката между фън шуй и българските традиции, но си спомням само, че нашите баби не дават да се седи на ръбче, също както и във фън шуй.
и аз мисля, че има нещо вярно в това за прабългарите. къщата, в която живеем е строена 40-те години на миналия век - като направих сравнение по тези квадрати, се оказа, че всичко е идеално, посоките, разположението на стаите...всичко. много се успокоих Grinning
По кои квадрати сравняваш? newsm78

# 128
# 129
  • София
 Grinning За тези квадрати със сигурност не са знаели нашите предци. Това е модерен фън шуй и е създаден преди около 20 години. Класическият фън шуй е доста по-сложен и мисля, че за него става въпрос.

# 130
Аз пак се намесвам, но да питам за тази схема, която е дала Уриел. По нея трябва да се открият зоните в къщата ли и след това какво се прави? опитвам се да чета и старите теми,но не ми остава много време. А искам да разбера колкото се може повече неща за ФШ. Благодаря ви предварително. Hug

# 131
ani4ka, да. Налагаш го върху план-скицата на къщата/апартамента и разбираш коя стая в кой сектор попада и евентуално кой сектор ти липсва. С малката подробност, че на този квадрат Север е долу, Юг е горе, Изток - вляво и Запад вдясно. Обръщаш си скицата със Север надолу и слагаш отгоре. Туй Школата на Компаса, долкото разбрах аз.
А май има и друг метод, по който не е нужно да отговаря на компаса, мисля че е Школата на Шапките, там за Север си взимаш входната врата, ако ще да е на Изток (примерно). Слагаш долу входната врата, и налагаш квадрата. Но тази школа не е много точна, макар и доста лесна.

# 132
Misty,благодаря ти  Hug

# 133
За нищо. Hug

Установих, че е голям проблем съжителството на хора от Източна и Западна група. Sad Все някой ще е натикан по ъглите. Crazy Три кьошета и една-единствена стена и не дай си Боже да ти е на нея врата или прозореца. ooooh! Поне две на две да ги бяха разпределили. Confused

# 134
Направих план на етажа, в който от пролетта ще живеем . Бих искала да ми помогнете за разпределението на стаите, дали е правилно,цветове на стените и разположение на мелеби. Май много ви натоварих 

Общи условия

Активация на акаунт