Фън шуй ІІІ

• 36 130
  • 399
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Shoshi, третия постинг на тази страница.
За да спим на добра посока с мъжа ми - леглото е в ъгъл от 2 дни и изобщо не ми е комфортно да спя в тоя ъгъл, нито ми харесва как изглежда стаята като цяло. А други възможни посоки са ни лоши. И още нещо - ами ако нямаш възможност за отделна стая за всеки? Крис спи при нас, значи нито е детска, нито е спалня. Едното трябва да е ин, другото ян, значи нищо не правим така. Ами ако всекидневната прелива с кухнята? А масово си ядат в кухнята, нито е кухня, нито е трапезария. А други ядат в преливаща холо-трапезария. Нито е хол, нито трапезария. Аз не съм виждала (освен по филмите) обособени кухня, трапезария и всекидневна. А в нашите панелки често и трите са на едно. Значи става манджа с грозде и за какъв фън шуй говорим?   
Сега сме в апартамента на нашите, но ще се местим на квартира. И там дори няма да имаме толкова стаи... А в момента майка ми спи в една стая, ние с мъжа ми и Крис в другата, а баща ми в холо-кухнята.  Излиза, че само тоалетната не е спалня. Това ми се струва много не-фън-шуйско, а 90% от познатите ми живеят така натъпкани. При тези положения има ли смисъл изобщо да се залавяш да правиш нещо?
Лилиан Ту предлага разни решения дори за едностайни жилища. Табу е активиране и наутрализиране с вода и цветя. Обаче винаги да изхождаш с идеята, че е спално помещение. Което не предполага никакви активации. От вас съм чела, че пари не може да се активират в спално помещение. Започват да си противоречат тези неща. И не знам последно какво може и какво не може в случаи на ограничени пространства, когато детска и спалня е едно и също помещение, а кухня и всекидневна с трапезария - пак едно общо помещение.
Щом не ти е комфортно смени посоката. Предишното разположение на леглото по-добре ли ти се отразяваше? За останалата част от въпроса ти трябва доста да изпиша. Ще  се опитам по-нататък да ти отговоря и лека-полека дасе изяснят нещата. В повечето съвременни апартаменти кухнята, трапезарията и хола са обединени в една голяма стая. Препоръчително е кухнята да се отдели като бокс било с плъзгащи врати, било само с някаква завеса, а останалите части да се обособят като отделни помещения с помощта на настилката, цветовете на стените и т.н. да се постигне поне визуален ефект. За това кой къде се храни също е много обширна тема. За това казвам, че преди да се започне с промените в дома, трябва да променим самите себе си. Какво значение има всеки член от семейството да бъде разположен правилно около масата, след като по време на хранене атмосферата е напрегната, вместо да се водят спокойни разговори се карат на висок тон и др. Не случайно едно време не са сядали да се хранят докато не се събере цялото семейство, казвали са молитва и т.н. Цяла лекция може да се изнесе на тази тема.

Добра ли е поне книгата? Да попитам какво значи звездна карта? Разположението на стаите ли?
Книгата е много повърхностна и в никакъв случай не мога да я препоръчам, но все от някъде трябва да се започне. Звездната карта показва къде са положителните енергии за да се активират и къде отрицателните за да се неутрализират. Чрез нея може да се избере благоприятно място за спане, за работа и т.н.

Според съветите, аз трябваше да се намятам с шал или манто определен цвят, когато минавам през вратата, а мъжа ми да носи някакви си кристали .... изобщо, луда работа....

Това ще да е било много весело четиво.  Mr. Green
И аз съм го чела, от съветите на Лилиан Ту.  Mr. Green Вариантите при това положение са или да промениш посоката на вратата, или ако не е възможно да опиташ да балансираш с промени вътре в дома.

Искам да попитам нещо, дано не ви се стори тъпо,но по тази схема,която е дала Misty ли трябва да определим разположението на стаите в къщата. Rolling Eyes
Не.

# 91

където е зеления килим, ще е новата стая на малена
ТВ е съществуващо. Килимът също. Тя е дърво, мисля да го запазя, подходящ ли е?

# 92
  • София
Това не е достатъчно. Определи фасадата на апартамента и измери направлението й.

# 93
какво имаш предвид, нешо неразбрах
апартамента има 3 фасади и един калкан?

# 94
  • София
Опиши ми обстановката около блока - улици, паркове, съседни сгради, равнинност на терена...

# 95
хм, може би трябва да покажа снимки....градска среда, равнинен терен
видат се 2 високи сгради - хотел Чено море на юг и на запад Общината
морето също се вижда

# 96
  • Варна
Това не е достатъчно. Определи фасадата на апартамента и измери направлението й.
В случая фасада е там, където е входната врата на блока (къщата). Предполагам, че посоките, които даваш са мерени с добър компас, защото е много важно. А, и трябва да изчислиш към коя група и число спада Малена, но не се сещам къде бяха пуснали линк. newsm78

Намерих:
http://www.oculus.com.ua/stat/fen-shy/stat28.php

Последна редакция: сб, 17 ное 2007, 09:12 от ria

# 97
Благодаря, момичета - с две включвания и ме отказахте да слагам огледало срещу входа.

# 98
а на мен никой не ми е отговорил? newsm78

# 99
В случая фасада е там, където е входната врата на блока (къщата). Предполагам, че посоките, които даваш са мерени с добър компас, защото е много важно. А, и трябва да изчислиш към коя група и число спада Малена, но не се сещам къде бяха пуснали линк. newsm78

Намерих:

благодаря много, ще продължа сама да изяснявам колкото мога, защото се оказах неподготвена

# 100
  • Варна
а на мен никой не ми е отговорил? newsm78
Аз не разбирам какъв е проблема.  Thinking

# 101
писах, че имаме три врати почти една до друга на едната стена. от това, което изчетох в линковете разбрах, че не е хубаво

# 102
  • Варна
Аз не мисля, че е проблем, но нека Шоши каже. Hug

# 103
  • София
писах, че имаме три врати почти една до друга на едната стена. от това, което изчетох в линковете разбрах, че не е хубаво
След като имаш три врати една до друга, значи че имаш дълъг коридор и трябва да успокоиш енергията, която минава по него. Можеш да я забавиш, като сложиш на стените шахматно разположени картини, огледала или аплици.

Намерих:

Ако беше толкова просто нямаше да има проблем с определянето на фасадата. Понякога не може да се каже с абсолютна точност къде точно се намира и се съставят две карти, като в последствие в зависимост от ситуацията се определя коя е вярната. Тези дни като намеря време ще напиша някои от признаците по които се определя фасадата.

# 104
Аз не мисля, че е проблем, но нека Шоши каже. Hug
Риа, много ти е готин аватара! На дъщеря ми купих такава тюркоазена възглавница, голям кеф е!

Общи условия

Активация на акаунт