Св. Мартин: печени гъски, фенерчета, латерни и други светила.

• 17 989
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
Честито на именниците!

Веч, при вас много весело бре  Laughingсигурно не ти много до смях, но от страни случката zвучи комично

Майра, мерси zа линка на нетера.

Лале, бъдещият татко придружава ли те на прегледите, ако не помоли го. Един ултраzвук ще му покаже zа какво точно иде реч.

# 226
И Мики има днес имен ден.Да ви почерпя.

# 227

И аz имам имени4ка вкъЩи  Wink

# 228
Айде, пак се раzядохме и раzпихме Grinning
Да са ви живи и zдрави именниците!

# 229
Честити именици на Приятелка, Весито и Татяна!

Котаранке, уелкъм Wink

Тук пак стана едно гадно и мрачно..едва 4ч е а навън е тъмно и вали Cry Мраза ноември. Чакам с нетърпение поне коледните базари, че е малко разнообразие.

Лале, аз работех до последно. Даже последните 3 дни преди майчинството бях на обучение и трябваше да седя като закована почти на стола. Не ме питай след яденето на обяд и на 36те градуса навън без климатик как се чувствах Sick Но като изключим това - няма проблеми ако се чувстваш добре да си работиш Peace

# 230
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
честито на всички именици!

да са ви живи и здрави Hug

# 231
Хайде, наздраве за именяците!
Да ви радват и да им се радвате!
Нямам лични познати или приятели,
дето имат имен ден днес, не знаех,
че е такъв голям ден. Наздраве!!!

Вчера лисакът беше на родителска
среща. Не иска и да чува повече за
такива инициативи. Губене на време
било. Двама чужденци задали въпроси
за възпитанието, останалата агитка се
пенявела за парите от Сената, за план,
програма и тичане на чист въздух. Малко
съжалих, че не можах да присъствам. Но
ще имам възможност, надявам се, някога.

# 232
Лис, ти направо ги надценяваш тези институции. Важното е детето да се чувства добре, и учителките да го обичат, също и да не се разболява. Ще възпитаваш вкъщи, и понякога даже ще се опитваш да изкореняваш вредни навици от градината. А те с минаване на времето се позасилват доста. Здрави нерви ти пожелавам.

# 233
Добър Вечер!
Както казва Весито:Още няма бебе! Joy Ако някой се сеща какъв смях беше миналата година по това време.
Бискара, мерси за успокоението, но на моменти не се търпят контракциите, опитвам се с дишане да успокоя топката, но голям зор да знаете.

Честит имен ден на всички именици! И наздраве на онези, които им е позволено!Лале, пий една глътка и ти и изпусни въздуха. Хормоните побъркват всеки по време на бремеността. Той , мъжът ти нека си говори, тялото ще ти покаже дали се чувстваш добре или не. Мъже!

За моя статут: В резюме на който не му се чете: Женени сме!В България 13.07.2006.Детето е припознато седмица преди това.

С подробности : Не исках да ви отегчавам с историята с Господин Хакер/ Лиска го беше преименувала на Хамер, малоумника/. В нашия малък град се предполага, че всички се познават,няма и много чужденци , и понеже един приятел на моя мъж работи в Ауслендерамта, съответно се разисква моята персона. Та още преди да стъпя на немска земя, гос'ин Хакер, започна да си вади алинеи и закони от гъза, само за да ме затрудни максимално. Ако се сещате трябваше да вадя закони и да превеждам дипломи, за да се оттърва от интергационен курс, където този без да ме пита ме беше записал и ме заплашваше с глоби, ако не се явя. Shocked
Септември 2006 първо общината не искаше да признае брака ни, без обяснение #Crazy , после въпросния Хакер не искаше да ми признае новата фамилия и ми искаше какви ли не документи/ сякаш ме издирват от Интерпол/ и накрая с 300 зора от страна на моя мъж ми написа една ауфентхалтерлаубнис виза валидна до 10.10.2007
Съответно кожодерите от АОК, ми се обаждат и ми заявяват, че ако не им предоставя удължение на визата ми спират застрахователната защита. Естествено, нали съм бременна и плащат като диви!

Та отивам при херр Хакер, който няма никаква работа. Онзи ми заявява , че трябвало термин да си направя. Отрязвам го културно! Подавам си паспорта и изисквам ерлаубнис. Той ме пита какъв ерлаубнис. Аз му казвам : Ниедерласунгерлаубнис...."АА, отказвам!" " И причината е?" "Вие сте българка т.е. гражданин на ЕС и като такава имате право на престой в страната и без разрешение" "А имам ли право на работа" "Да" "А моя приятелка нежена за германец има ли право на работа, тогава?" " Да, в рамките на определени обстоятелства" - гринзва хер Хакер, визира проверка на пазара и т.н. процедури " ами как ще ме разпознае работодателя , че съм женена за германец - по зелените ми очи ли?Трябва ми документ" "Не мога да издам ниедерласунгсерлаубнис, закона е променен" " Кой закон?" "Закона за чужденците" " ..има няколко закона , касаещи чужденците, обосновете отказа си.  Naughty Желателно писмено" "Не съм длъжен" Тук моя умен и тактичен мъж се намесва да прекъсне разговора. Задава глупав въпрос.Херр Хакер очевидно се ебава. "Искам фрайцюгигкеитсблаблабла като гражданин на ЕС "- светва ми как ще си реша проблема временно. Хер Хакер за първи път пред мен, а вероятно и в живота си се усмихва. "Чакай да видя дали имам в компютъра едно свободно бла бла...Ето, заповядай! Леко раждане" Изпраща ме с иронична усмивка.

Понеже не съм се засилила да работя, не се притеснявам особено. Обаждам се в Арбайтсамта. Една мацка ме уверява , че ще ми издаде арбайтсерлаубнис , ако ми е необходим в моята ситуация. Ако ми се наложи среща с херр Хакер, ще я запиша и ще отида при адвоката. Аз с този идиот повече няма да се занимавам. Peace
Айде чау!

# 234
Честито и от мен на всички именници! Добре,че сте вие  Hug,zа да честитя на zет ми Михаил  Laughing Теzи дни не ги zапомних.Знам само,че Стефанов ден тук е 1 ден по_рано от БГ,zаЩото когато мъжът ми има и каzва утре Ще получа честито и от БГ  Mr. Green
Да се оплача,че Марти е с въzпаление на у6ите и утре и понеделник Ще ми къса нервите.Но оЩе по_ло6ото е,че лекарката ми каzа,че с едното ухо слухът му не бил 100%.В понеделник Ще раzпитам повече,че днес бяхме там преди zатваряне и бърzа6е.
Риен,стискай оЩе 2 седмици поне  Hug
На6ата 1.родителска я иzпуснах.Мъжът ми на всеки 2 седмици вторник вечер не е в къЩи и те точно тоzи вторник я правиха  Twisted Evil Дано следваЩата хвана.
Вечи,zаекът ти не бе6е ли уморен от дъЩеря ти  newsm78 Ако "да" е ясно,крушата не пада далече от дървото  hahaha
Децита,и аz съм била така.С иzклÜчение на 1 път ниЩо не съм вzемала.А тоzи 1 път не можех да иzтърпя главоболието,няколко оркестъра ми бяха в главата.Тогава се видях на тясно и отидох на лекър.Получих Sinusitis Hevert SL ,но да спомена,че имам синуzит.Помогна,не zнам дали психиката или лекарството.

# 235
На всички именници днес да им се светят имената! От здраве и късмет да не се отърват!

Набързо да се включа и аз в джаза.

Дезита, бързо оздравяване! Забравих да ти кажа, че имаш две страхотни дечица. Grinning

Риен, кретени има безброй. За съжаление. Борбата с тях е безмилостна и жестока. Нали знаеш, че доброто винаги побеждава! Wink

Лиске, казвах ти аз навремето, коя е правилната детска забавачница за чомачето, ма ти не, та не. Mr. Green
В началото предимно за концепта разказват. Втората родителска е по-забавна.

Ние днес празнувахме голямото офенерване. Циркът беше пълен. Алекс пее много вярно и знае доста песнички, на които мама припяваше само с м-м-м. Mr. Green Иначе бях запасена с нотните листчета, но ме досрамя да си ги извадя. Да е жив и корав интернетът! За догодина съм оборудвана. Mr. Green

# 236
Риен, така е, вече няма нидерласунгсдингсбумзета.
Пращат ти по пощата лист А4, рециклирана хартия,
където пише, че си свободна да джиткаш из Германия.
Не си създавай излишни ядове и не предизвиквай звяра.
Разбира се, че имаш право на работа. Гледай си корема
и се готви да кърмиш. Администраторите не ги мисли хич.
И тоя МС Хамър го остави на мира. Това си знае, това си бае.

Исках и още нещо да ви напиша, но го забравих. И утре е ден.

# 237
Добро утро,

и ние снощи фенерихме. Въпреки промяната на мястото заради калпавото време изкарахме добре. Имаше малко огънче в двора на градината, хапване, пийване и накрая еднa дъъъълга разходка в тъмното с фенерчета. Моя мъж иначе абсурд да го накарам да обикаля в тъмното толкова много, но сега нямаше как да се измъкне Mr. Green

# 238
  • Германия
moin
при нас фенери няма да има, а печена гъска в неделя при свеки.
всичко щеше да е по-леко, ако пак не трябва да се дискутира дипломната работа със загрижените свекита ooooh!

# 239
Добро утро,

Честито, макар и на патерица, на имениците на Приятелка, Весито и Татяна. Да са ви живи, здрави и умерено палави. Благодаря за почерпката  bouquet.

Вчера бях за коледни подаръци, оказа се, че ФъЦъ Нзрнберг играят с Евертън, сещате се, че по англичаните бяха изпили бирата на половин Франкен още преди 17 часа. Такъв масов алкохолизъм не бях виждала до сега. На фонът на това снощи Октобърфест е като пиене на капучино с торти ooooh!  #Crazy.

При нас фенерите ще се водят на разходка на 17ти. newsm78, гъската тоже в неделя ще се джвака.

Общи условия

Активация на акаунт