Св. Мартин: печени гъски, фенерчета, латерни и други светила.

• 18 007
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
Ей,то тук 2.филм вече,след трагедията комедия  Laughing Вечи,да ни държи6 в течение  Peace Вечи,кажи ми как ти иzдържат нервите след писане на дома6ни.На6ите са вече на краят.Като седне може с всичко друго да се zанимва,само не и дома6ни да пи6е.
asyalein,от локума Ще да му е по_добре.  Crazy Дано се оправи!
Сърфи,аz съм светлинни години от науките отдалечена,но аz виждам раzликата,че мога да вzема е 1 път,а мога да вzемам е периодично (повтаряЩо)се действие.

# 196
Риенски спокойно, имаш време още. Това са подготвителните контракции. Всичко ще мине безпроблемно, не го мисли. Щом като се е и обърнало, то умно детето.

Не мога да видя Мата, ще пробвам още един път.

Вечи, май кофти шега се е оказала. Чак пък полиция да викнат. Те са казали на родителите си че  еди кой си ги е заплашвал с пушка и те веднага, полиция. Тука трябва да се внимава, шегите се тълкуват различно.

Аз да ви кажа, ама да не се хваля много, но даврандисах малко. Последните дни направо бяха ужасни.

Весе, съжалявам за дядо ти.

# 197
вzема е несвършената форма на глагола, която се употребява след глагол и "да". Вzемам е свършената форма.

Да, да, ама не, както се казваше в един виц - според Уикипедия вземам е несвършената форма, а взема е свършената.

Ето и двете неща, които ме изумиха във великия Pons:

Мога, искам und започвам werden sehr oft mit anderen Verben kombiniert und durh да verbunden. Während im Deutschen das zweite Verb im Infinitiv steht, lautet die Konstruktion im Bulgarischen: konjugiertes Verb + да + konjugiertes Verb. Das zweite konjugierte Verb folgt dem ersten in Person und Numerus.

А 10 страници по-рано се мъдри следното:
Im Unterschied zum Deutschen gibt es im Bulgarischen keinen Infinitiv. Als Grundvorm des Verbes gilt die 1. Person Singular Präsens.

...и до въпросното мога да взема изобщо не е ставало дума за време, различно от сегашно Mr. Green .

Вечке, егати приключението - "Лична драма"! Laughing

# 198
Ася, и да се ожениш пак ти искат арбайтсерлаубнис гадовете...Поне на моят документ , наречен Freizügigkeitsbescheinigung това пише с големи червени букви отдолу.
Риенке, защо си се оставила да те минат така? Какви са тези фрайцюгихкейтблабла, що не каза, че искаш нийдерласунгсерлаубнис.
Обаче Аси не се притеснявай, даже да трябва отделен арбайтсерлаубнис няма да ти откажат, той се издава за няколко дни след сватбата Wink

Вечке, какъв е тоя екшън във ваш'то село? Shocked Скривай всичкото оръжие у вас, че не се знае кога пак ще му прикипи на човека Wink  Laughing
Еййй, засрами се бе жена, гледай до къде си го докарала, нервите му така са изтъняли покрай теб, че и на дечурлигата пушка вади вече hahaha

Хайде лека Simple Smile

# 199
Защото, Сърфи, в българската граматика се
спрягат и двата глагола, не само модалният.
И това няма нищо общо с вида на глагола.

Ася, и да се ожениш пак ти искат арбайтсерлаубнис гадовете...Поне на моят документ , наречен Freizügigkeitsbescheinigung това пише с големи червени букви отдолу. Напсувах ли ги тези от службата за чужденците, вече?
Как така? Женен ли си, автоматично получаваш
правата на съпруга си, без правото на гласуване.
Не трябва да ви правят проблеми. Имате разрешение.

Мата така и не я гледах. Некви дългокоси дами бяха
в студиото. Пак ще гледам. Направи ми впечатление,
че масите пред водещите са празни, което някак не
ми допада. Можеше да има плодове, кафе, сок, шарения...

# 200
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
добро утро мацки,

баща ми бил по-добре каза майка, надява се днес да го изпишат, защото нямало места в болницата и храната била ужасна.

а ние в понеделник летим да го изненадаме за годишнината му Crazy

явно за няколкото дни там пак ще се разправям с жалби и прочии. не мога да си обясня как може лекар в 21 век да препоръчва локум за забрало #Cussing out

колкото до arbeitserlaubnis-a взеха ме в една фирма на стаж и ме попитаха имам ли ерлаубнис. обясних им, че практиката не се брой и не ми трябва ерлаубнис, а за работа имам  90 пълен раб.ден и 180 дни непълен. обаче те питаха как стои въпросът, ако ги надвиша. това не ми беше ясно.

вчера в Ausländeramt-a ми казаха да си снимам визата и това да им дам. явно ще се ползвам за документ и после ще ползвам 180те дни и да се надяваме, че преди да ги надвиша ще си сменя фамилията Crazy
ама да видим как ще тръгне стажа де... Praynig

колкото до бракът: още нищо не е планирано, защото свещеникът в Майнц каза, че за да ни венчае трябва да ни опознае и да ходим всяка седмица на служба, а половинката не е много вдъхновен Wink.
 отделно в неделя трябва да станем в 8ч., за да сколасаме за службата в 10ч. Mission impossible Crazy
та с 2 думи: нищо не е планирано още и всичко е на фаза говорене Joy

# 201
asyalein,zа да се смени фамилията не е нужна църквата  Laughing. ЗаЩо не оставите църковната сватба zа по_нататък,а сега да уредите останалото.
Я кажете колко от вас са женени zърковно? Ние не сме.

# 202
аз имам три брака и три развода. никога не съм се обричала в църква. демек, не се брои Mr. Green
значи никога не съм била жененаааааааааа. с мъж ми чакаме детето да стане поне на 3. тогаз може и да се оженим. задължително в църква и тя ще ни е шаферка. аз например, винаги като малка това съм мечтала, да съм шаферка на родителите ми, ама гадовете се бяха оженили преди това.
инак и двамата сме върли врагове на брака. той поради убеждения, аз поради опит.
омъжвам се само по технически причини оттук натам. е, и ако детето иска-виж на него нищо не мога да му откажа.

# 203
asyalein,zа да се смени фамилията не е нужна църквата  Laughing. ЗаЩо не оставите църковната сватба zа по_нататък,а сега да уредите останалото.
Я кажете колко от вас са женени zърковно? Ние не сме.

това ми е ясно.
има и други фактори в случая.
факторът се нарича свеки, търся начин да минимизирам идеите й за нашата сватба.
бяха ми пуснали видео със сватбата на дъщерята, т.е. сестрата на приятеля ми и аз на висок глас заявих, че това няма да се случи на моята сватба.

за да подпишем без галимации трябва да го направим тайно, защото свеки веднага ще измисли нещо си и как не можело така, а половинката си трайка и аз трябва да се разправям с нея.

исках на 1 ден да мина със всичко, да не ме занимава с глупости.
предполагам, че ще е доста шокирана като разбере ще искам сватба в православна църква, за кръщенето на децата не ми се мисли Stop.

има време, ще намеря начин. тя знае, че съм твърдоглава, само дето не иска да разбере, че трудно и минават идеите при мен.

аз например винаги като малка това съм мечтала, да съм шаферка на родителите ми, ама гадовете се бяха оженили преди това.

Joy Мата разсмя ме, защо точно на вашите? аз бях шаферка на сватбата на леля.

# 204
е как що, щото инак има неща, в които не съм участвала, а на едно дете му е много трудно да разбере, че е имало и нещо преди него. то счита сватбата за начало и иска да присъства на нея. поне при мен беше така........
другите сватби, на които бях шаферка не ми замениха този пропуск. няма пък никога да им простя на нашите, че са се оженили без мен. безобразие........

# 205
Мата, не се ядосвай - такива са били времената Mr. Green!

Добро утро.

# 206
а на едно дете му е много трудно да разбере, че е имало и нещо преди него.
Моята наскоро се усети, че е пропуснала това събитие Mr. Green
знаеш ли как се изнерви Laughing

Аси, що му се даваш на попа да ви манипулира така Wink. Сега остава младите да не могат да се вземат, защото попа не ги бил опознал... брех... сякаш той ще се жени за тях, че ще ги опознава hahaha После що хората не се женели Wink отчетата са виновни, те ги спират Laughing Жeнете се тук само в гражданското, за радост на свеки и отивайте да се довършите църковно в БГ, там хем попът няма да има желание да ви опознава, хем ще спестиш гледката на свека Laughing Wink

# 207
отивайте да се довършите църковно в БГ, там хем попът няма да има желание да ви опознава, хем ще спестиш гледката на свека Laughing Wink

ами ние сме на вариант брак в руска църква в ДЕ, защото в Бг не ни разрешават.
половинката е протестант и не можело в бг православна църква без да се покръсти.
затова сме на варианта в руска, отчето се съгласи, но не иска всичко да е проформа Wink, т.е. трябва редовно да ходим на служба.

много е веселяшко. църквата е руина, през войната е била разрушена, само едно крило функционира.
отчето е немец, бил протестант станал православен и следвал в Гърция.
службата е на немски, английски, старогръцки и църковнославянски Crazy
свещеникът има страхотно излъчване. точно както си представям един духовен отец Crazy

# 208
Hug Честит имен ден на Ангел, Ангелина, Михаил, Михаила, Гавраил, Радка, Радко, Рангел, Райчо, Райна, Огнян, Пламен, Емилия, Емил, Милен! Hug Наздраве, да сте живи и здрави!   bouquet

# 209
Ася, дай адреса на таzи църква моля, Майнц ни е под носа  Wink

В4ера приятелката ми, бременна с 4тото дете, ми раzправи, как са каzали на големите деца (6 и Sunglasses 4е Ще имат оЩе едно бебе. Синът йм (Sunglasses каzал "Трябва да отида до тоалетната" и после като се върнал, каzал 4е било окей. ДъЩеря йм пък йм се карала, zаЩо са го правили тайно, следваЩия път искала да гледа  Crazy

Ние имаме църковен брак.

Общи условия

Активация на акаунт