Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 218
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 1 155
Kате, много се радвам дръж ни в течение какво се случва. Има още време, само спокойно. Видяхте ли вече сърдечна дейност ? ако е така един много важен етап е зад гърба ви.  Grinning

Месечинке, тогава в МД Варна не правиха. Яков ме гледа само на ФМ, но не тази заради тази която ме пратиха на амнио. И ние със съпруга ми бяхме много доволни от него. Понеже бяхме с други много сериозни притеснения изискващи мнение за аборт по предписание той подходи като истински професионалист. Обори изследванията , обоснова се и се оказа прав - малко по късно ги повторихме и се разбра че лабораторията работела с грешен реактив.

# 1 156
_re_ge при Борис Яков ли правихте ФМ? Имаш ли негови координати?

# 1 157
Кате става въпрос за Максим Яков.
Доколкото разбирам Борис Яков е млад. Не знам какъв авторитет е.

# 1 158
Ясно сигурно ще търсим него.
Доктора след прегледа каза че всичко е наред и предполагам че под това имаше предвид че и сърдечната дейност е добре! А аз бях толкова щастлива че забравих да питам за нея Embarassed! сега малко се притеснявам че не питах, надявам се всичко да е наред Praynig, още повече че той знае за първото ни дете.

# 1 159
  • Варна
Значи амниоцентезите ги прави Б. Яков, синът на М. Яков.

# 1 160
Месечинке, младичък ми се вижда на снимката.
Какво споделя сестра ти?

Кате ако лекарката не те вика в рамките на следващие седмици а чак в 11-12 значи наистина всички е наред.

# 1 161
  • Варна
Млад бил, да. Аз и на снимка не съм го виждала Simple Smile Ами тя е с много добри впечатления от него - внимателен и спокоен. Най-важното е, че си е свършил добре работата.

# 1 162
  • Варна
Радвам се за вас Jerita . Колко малко му трябва на човек за
да се почувства по спокоен.
д-р Борис Яков прави амнио в Майчин дом Варна, от около 2 години
много е в час въпреки младостта си, която не е задължително да е порок  Wink

# 1 163
Намам нищо против човека и младостта му. Обаче все пак ако живот и здраве плановете ни тръгнат в добра посока и трябва да мислим за амнио не знам дали ще се реша да е във Варна.

# 1 164
  • Варна
Ами, аз съм почти решена, та затова .

# 1 165
evil прави ли БХС преди да решиш че ще правиш амниоцентеза? Кое те подтиква към това решение.
Моля те сподели  Hug

# 1 166
  • Варна
Подтиква ме това, че няма да оставя случайността да решава вместо мен.
Първия БХС в 13 г.с. и  6 дена по ФМ е с лош резултат
1:590- риск за бременната жена,
1:95 -  информация за лекуващия лекар  това за Даун
1:330 -възрастов риск Т21. За останалите болести всичко е  о.к.
Самата ФМ е с хубави показатели НГ1.31 мм, както  носни костици и т.н.
Естествено ще има и втори БХС след седмица, но не ми се вярва да покаже, нещо по-различно.

# 1 167
Evel решението ти за амнио при такива показатели е повече от разумно.
Чувала съм за случаи когато втория БХС е по-лош от първия но не съм чувала сякаш слуяй наза обратното.Освен това тук има много разказани истории когато с лош БХС накрая, след амниоцентезата ,се оказва че всичко е наред. Аз обаче в случая бих постъпила именно като теб
Кураж.

# 1 168
  • Варна
evil,
при сестра ми беше така - не много добри резултати на двете БХС, отлични на ФМ, на амниото също всичко е наред. Вярвам, че и при теб ще е така Hug

# 1 169
Здравейте и от мен!
Искам да се включа в темата ,макар ,че като я изчетох устанах с убеждение ,че предната си бременност съм
била сякаш малко по-безотговорна ,макар ,че за щастие всичко с детето ми е наред.
Сега искам да направя всички възможни изследвания и разбира се след като малко се поразрових в нет-а и видях ,че никой не е застрахован от аномалии мисля ,че малко съм се параноясала.
Искам в най-общи линии да запитам има ли нужда според вас да правя амнио?
Резултатите ми от БХС още не са готови ,но от няколко дни чета за подвеждащи резултати и се поуплаших малко.
Аз съм на 27 години и бях на първа ФМ 13 г.с. и всичко беше наред по думите на лекарката ,бебето имаше носни костици ,но не разбрах какво каза за вратната гънка и бях толкова притеснена ,че не я и попитах ,вкъщи се опитах да си разчета резултатите ,но са със съкращения и за жалост не съм достатъчно компетентна.Предполагам ,ако е имало проблем с вратната гънка е щяла да ми каже Rolling Eyes
Записах час миналата седмица за едно допълнително УЗИ ,гледа ме пак на 2д и 4д и пак каза ,че всичко е ОК ,взеха ми кръв за БХС ,сама поисках ,но все пак разчитам и на ФМ в 18-20 г.с. където нещата са още по-ясни.На последният преглед лекарката ми се забави с 30 мин. защото намериха аномалия на бебето на пациентката преди мен ,което съвсем ме хвърли в ужас и от няколко дни чета за възможни аномалии и синдроми и сама се стряскам.
Може ли някой да ми каже как да си разчета биометрията?Кое точно е вратната гънка?
Предварително благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт