Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 196 821
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 585
Зравейте и от мен!Има ли мама на която резултата от БХС да е бил 1:69?Аз съм на 35г,втора бременност,19г.с ,икакви са били резултатите ви след амниоцинтезата?

Аз съм на 30 години и щли месец се наложи да правя амниоцентеза-резултата ми от БХС беше 1:92,а за годините ми нормата беше 1:907.Сама виждаш 10 пъти под границата.Но за щастие всичко се оказа фалшива тревога.Направи си амнио-ще видиш,че резултата ще е добър.Желая ти късмет и ще чакам да се похвалиш.Забравих да спомена-ще ти кажат 100 процента пола на бебенцето ти.Не се страхувай-амниото не боли.

# 586
Здравей,видях че си от Варна.При кой лекар и къде си прави амниоцинтезата?Мен днес ме насочиха в Майчин дом при Яков,разбрахме се за сряда,но като чета из форума взех да се замислям дали да не отида до София.

# 587
Видях,че си пуснала и друга тема-там съм ти написала всичко подробно.Според мен отиди в София.Там повече са процедирали амниоцентезата,а тук само една година.Ако имаш въпроси-пиши ми.Дано да съм ти полезна,защото знам какво изживяваш в момента.

# 588
Аз искам да се включа в мнение за д-р Марков.

Бях ходила в 12 и 17 г.с. на ФМ при д-р Сигридов, но в 21 г.с. реших да отида при д-р Марков. Предварително знаех, че всичко ще е наред, но уви доктора каза, че забелязва намалена околоплодна течност при единия близнак и лек заченак на двурога матка, Преди това никой не ми го каза и аз да ви кажа малко се ядосах и си помислих, че едва ли не е пазарен трик.

Но след 3-4 седмици се оказа че наистина има изтичане на води и оттам се получи инфекция и за съжаление завърши с раждане в 25 г.с.

Мами следете се, не пренебрегвайте нищи, което докторите ви казват. Търсете винаги 2 мнение, защото бременността не е шега работа и трябва да сме много внимателни.

Успех на всички мами.

# 589
  • София
Аз бях писала по-назад в темата,че човека си разбира от работата Peaceи аз съм много доволна от него...,ноооо злите езици Naughty

# 590
И аз не проумявам нападките към др.Марков на какво се дължат...Той се опитва да помогне!Да не говорим за мненията,че бил "комерсиален","студен" и прочие абсурди.В тази тема е бил полезен на всички включили се,но съм се натъквала и на злостни коментари в други теми.Аз също много го уважавам и заради професионализма му и заради отношението му.

# 591
Просто да споделя, че има случаи, когато изследванията за аномалии не са приложими. До 14г.с бях бременна с тризнаци. Това беше времето за БХС и първа ФМ. Оказа се, че поради броя на бебетата, резултатите от БХС няма да са реални (следователно безполезно е да се правят). Тогава трябваше поне ФМ да ми се направи, но двете бебета загубиха пулс и вниманието се насочи към това как ще се справи организмът ми (просто трябваше да стоим и да чакаме да се мумифицират) с евентуален възпалителен процес. В резултат на тези събития си останах без никакъв шанс да разбера има ли риск за третото бебе или няма. Да уточня, че съм на 40г. Сега единственото, което ми е останало е да се моля всичко да е наред с бебето. Правили сме ФМ на доста по-късен етап, но показателите за хромозомни аномалии вече не бяха актуални.

# 592
Както съм писала по-горе, правих 3 ФМ при д-р Марков. Преди това, в 12 г.с. и в 17 г.с. ме следеше д-р Сигридов, който работи в медицински център Надежда. Той е страхотен специалист и има много модерна апаратура, специализирал е в чужбина и ви го препоръчвам.

Да отида при Марков, беше идея на моята приятелка и така, обадих се, казах, че съм с близнаци и съм рискова бременност и той ме прие веднага. За съжаление, това което видя, се оказа вярно.

Бубе при мен в 12 г.с. прегледаха много добре 2 плода и всичко се видя. При многоплодна бременност няма как да се прави БХС защото няма референтна стойност.

# 593
Благодаря за хубавата тема   bouquet

Аз вече трета седмица чакам резултати от амниоцентеза и вече наистина ми идва в повече напреженивто. Направих я, защото рискът от СД при БХС беше 1:214, което ми обясниха, че е в графата на много високия  Confused Аз съм на 30 г. Сега си мисля, как мога да си разбера резулатите. Амниото ми правиха в I АГ Св. София и ми казаха че там ще пратят резултатите след 3-4 седмици. Те ли ще ми се обадят? Няма ли начин да се обадя в Майчин дом ... или какво да направя, за да науча какво е положението? Когато ми правиха амниото в болницата не попитах, защото тогава бях повече притеснена дали ще премине успешно процедурата... 

# 594
  • София
Както съм писала по-горе, правих 3 ФМ при д-р Марков. Преди това, в 12 г.с. и в 17 г.с. ме следеше д-р Сигридов, който работи в медицински център Надежда. Той е страхотен специалист и има много модерна апаратура, специализирал е в чужбина и ви го препоръчвам.
Д-р Сигридов е съвестен и старателен, има хубава техника, но има още бая да трупа опит. Не бих разчитала само на неговите ехографии, независимо, че работи за д-р Стаменов, който е изключителен.

# 595
бях при томова в 29-та седмица и 5 дни
само да ви споделя, че е уникален специалист, личи си
ходих в св лазер-130 лв
томова прегледа цялото бебе, всички органи, много разбира
особено за сърцето му прегледа и изброи поне 20 елемента, които никога не бях чувала
по принцип каза, че е детски кардиолог а не гинеколог

# 596
  • Пловдив
Аз направих І Фетална морфология в 12 +-13 г.с. при д-р Марков.Прегледа се състоеше в измерване гънка на врата и носна костица основно.
Два дни след това направих БХС вземайки измерените стойности от д-р Марков и ФМ.
ІІ Фетална морфология-22-23 г.с пак при д-р Марков.Тук прегледа продължи доста по-дълго от първата Ф.М..Започна да оглежда от мозъка и главичката, очичките, гледа дали има вродено перде, уста и т.н.Всички вътрешни органи и сърцето , на което отдели доста време.Пръстчета на ръце и крачета , измервания дали са еднакво дълги.Пусна да чуе сърчицето и видяхме кръвоснабдяването
Доволна съм от прегледа, огледите са обстойни.Обяснява подробно и по време и след прегледа.Внимателен е.Четох и доста негативни мнения за професионализма му.Притесних се да си призная, че не съм поискала и второ мнение и се надявам и моля  Praynig да е видял всичко и наистина всичко да е наред както той сам каза.Дано не е вярно мнението на една мама , че от него са доволни само майките без проблеми  Praynig.

# 597
  • София
Не е така,на мен на първата фетална ми видя гънка на горната граница...и двамата останахме доста притеснени,особено аз ooooh!.Но на втората вече всички маркери бяха ок,даже той самият ми препоръча да не правя Амниоцентеза
пп-на 32год.съм
и пак споделям,за мен най-добрият специалист за този преглед е точно Д-р Марков Peace
сега имам едно прекрасно малко човече Heart Eyes

# 598
А къде във Варна / освен при Балев- не мога да си запиша час/ мога да направя ФМ и БХС?

# 599
А къде във Варна / освен при Балев- не мога да си запиша час/ мога да направя ФМ и БХС?

д- р Давидков също прави ФМ.

Общи условия

Активация на акаунт