Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 196 820
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря ти . Аз не съм разбрала правилно.

# 616
  • София
Момичета като ходихте в Майчин дом за БХС, трябва ли гинеколога ви да попълва някъква бланка взета преди това от МД и имате ли телефон на лабораторията.

# 617
Момичета като ходихте в Майчин дом за БХС, трябва ли гинеколога ви да попълва някъква бланка взета преди това от МД и имате ли телефон на лабораторията.
Да, трябва-попълва се непосредствено преди БХС-размер на плода, гестационна седмица и др..
Не съм от София и тел. не мога да кажа Blush

# 618
  • София

За да си направиш БХС е необходимо да си посетила гинеколог, който да те прегледа на УЗ и от него взимат данни за плода - г.с. и нухална транслуценция.
В рамките на 3 дни след УЗ трябва да отидеш в Майчин Дом. По принцип и там правят УЗ прегледа, който е нужен за БХС, но не ти препоръчвам да со го правиш там.
По-добре да е при специалист по ФМ, който е малко вероятно да допусне грешка в измерванията (което се е случвало на УЗ прегледа в Майчин Дом, ако не те гледа добър специалсист).

Национална Генетична Лаборатория
Университетска болница "Майчин дом", етаж 14
ул."Здраве"2, 1431 София, България
Телефон: (+359 2) 9172 268; (+359 2) 9172 473
Факс: (+359 2) 9172 469

# 619
  • София
Благодаря ви abel и  MTV  за отговорите. Аз знам, че трябва преди това да са ме гледали на УЗ, но генеколожката, която ще следи бремеността ми, ми каза да отида до МД да видя дали дават някъкви специални бланки за попълване. Видях, че ме съветвате първо да отида на фатална морфология и с резултатите от там да си направи БХС и сигурно така ще направя. Благодаря ви пак за бързите отговори момичета   bouquet.

# 620
  • София
Благодаря ви abel и  MTV  за отговорите. Аз знам, че трябва преди това да са ме гледали на УЗ, но генеколожката, която ще следи бремеността ми, ми каза да отида до МД да видя дали дават някъкви специални бланки за попълване. Видях, че ме съветвате първо да отида на фатална морфология и с резултатите от там да си направи БХС и сигурно така ще направя. Благодаря ви пак за бързите отговори момичета   bouquet.

От прегледа ще ти дадат УЗ резултатите, а там на място жената която ти взима кръв ще ти попълни жълтата бланка.
Бланките ги има в чакалнята и можеш да си вземеш на място - така е най-удобно.
Ти самата можеш да си напишеш личните данни там, като на нея оставиш само да попълни резултата от УЗ прегледа преди да ти вземе кръв.

Ако не се лъжа това е онлайн версията на бланката:
http://www.lmpbg.org/downloads/1-DOWN%20SCR_BLANKA%20(02.2006).doc
- не се шашкай че пише само 15-19 седмица, ранния БХС е от скоро и явно нямат напечатани все още Wink

# 621
  • София
abel благодаря ти отново за изчерпателната информация   bouquet

# 622
Здравейте момичета Simple Smile  Много страници са изписани за това и честно казано маааалко ме домързя да ги прегледам всичките. Но дапитам все пак. Феталната ехо-кардиография в коя г.с. се прави и всички ли си я правят или само тези, които имат "ген" за сърдечна недостатъчности други сърдечни аномалии. Мерси предварително Grinning

# 623
Феталната ехокардиография се прави в 20-22 г.с. по собствено желание или по препоръка след фетална морфология,например.Не е задължително да имаш "ген" за сърдечна недостатъчност за да има проблем при бебето. Hug

# 624
Всички отговори се намират в една стая на която има табелка "Гинекологичен кабинет"! За всяка от вас си е абсолютно инидивидуално какво, как и дали трябва да се прави, иначе ще стане като във вица - бях здрав, докато не прочетох учебника по медицина!

# 625
Всички отговори се намират в една стая на която има табелка "Гинекологичен кабинет"! За всяка от вас си е абсолютно инидивидуално какво, как и дали трябва да се прави, иначе ще стане като във вица - бях здрав, докато не прочетох учебника по медицина!
  Права си по принцип, че там се намират всички отговори, но не всеки гинеколог му се занимава да обяснява на пациетките си тези неща. Знаеш, че така стана, че всичко сега се прави от ред да мине и ако не си малко нагъл да питаш за всичко няма да разбереш нищо.

# 626
Хахаха, така си и мислех, че няма да видите че съм мъж! Нищо! Но изборът на гинеколог е много важен момент в едно раждане! Има страхотни, да не хваля само нашия - търси!

# 627
Аз искам да споделя,че от 12 г.с. тръгнах по такива изследвания точно за да разбера дали всичко му е наред на бебчо.и да ви кажа колко сме задръстени все още - всичките ми познати ме гледаха доста странно, в смисъл "да бе точно на теб ще се случи да имаш увредено дете"!ама точно заради такива са пълни домовете в бг!
както и да е всички бременни трябва да ходят на такива изследвания!а относно парите-да би било хубаво да се плащат от нзок,но..........все пак става въпрос за дете- и тогава не е редно да пестим!
 Hug

# 628
ама точно заради такива са пълни домовете в бг!

ooooh! Домовете са пълни, защото си изоставяме децата. На други места не са пълни, защото хората си гледат децата,нищо че са по-различни.

# 629
Аз искам да споделя,че от 12 г.с. тръгнах по такива изследвания точно за да разбера дали всичко му е наред на бебчо.и да ви кажа колко сме задръстени все още - всичките ми познати ме гледаха доста странно, в смисъл "да бе точно на теб ще се случи да имаш увредено дете"!ама точно заради такива са пълни домовете в бг!
както и да е всички бременни трябва да ходят на такива изследвания!а относно парите-да би било хубаво да се плащат от нзок,но..........все пак става въпрос за дете- и тогава не е редно да пестим!
 Hug

А при условие, че рискът е нисък, мога ли въпреки всичко да държа да направя амнио? При първата бременност не съм правила нищо, но сега наистина искам да направя тези изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт