Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 196 816
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 720
  • варна
 Нито Фм,нито тия изследвания,дават гаранция,че детето ще е здраво.Аз ходих в 11,19 и 34с.при доц Балев на ФМ и всичко беше наред,даже в 34с.показваше мозъка на бебето на студенти половин час, за да ги обучава и се възхищаваха ,колко красиво било.Родих в 36с. и бебето имаше дефект на носа-затворена носна преграда,която не можела да се висди на ехограф,заради нея се задуши и получи кръвоизлив и хидроцефалия.
 Сега е добре, след лежане по болници и операции, обичам си го много.
 Само ви казвам, че никога не може да сте сигурни, изследванията показват някакви често срещани изменения, а не всички.

# 721
orhid,съжалявам за случелото се Sad
права си,но и ти като бременна си отишла за свое успокоение,а и лекарите си казват,че не всичко се вижда Peace

# 722
Благодаря ви!  bouquet
Има дни, в които на човек му трябва само една добра и топла дума . . .
Разказът ти ме потресе.Само ти знаеш как си се чувствала и как си сега,пожелавам ти от все сърце едно страхотно бебе,което много да те радва и да обичате. Heart Eyes Hug

Момичета искам да ви попитам понеже първият път не съм си правила такива изследвания,въпреки,че знаех,че е препоръчително само на ФМ съм ходила.До коя седмица е добре да се направи БХС и къде,ако може да ми препоръчате,защото не съм чека цялата тема.
Ще ви бъда благодарна!  bouquet

# 723
БХС се прави само в Майчин дом-София. Мисля че беше 16-17г.с. ... лекарят ти нищо ли не ти е казал по въпроса ?

# 724
  • София
...
Момичета искам да ви попитам понеже първият път не съм си правила такива изследвания,въпреки,че знаех,че е препоръчително само на ФМ съм ходила.До коя седмица е добре да се направи БХС и къде,ако може да ми препоръчате,защото не съм чека цялата тема.
Ще ви бъда благодарна!  bouquet[/i][/b]

Ето тук има инфо за БХС: http://www.lmpbg.org/downloads/DOWN_BLANK-2.doc

# 725
БХС се прави само в Майчин дом-София. Мисля че беше 16-17г.с. ... лекарят ти нищо ли не ти е казал по въпроса ?
Aми все още не защото съм в най-ранните седмици на бременността и още не ходя редовно на консултаций.
Мерси! Hug

# 726
 Биа' ,аз ще ходя в 13 гс+4дни в `Фемина` и веднага след прегледа в майчин дом.Записах час за 08:30,за да мога на един ден да свърша всичко

# 727
Биа' ,аз ще ходя в 13 гс+4дни в `Фемина` и веднага след прегледа в майчин дом.Записах час за 08:30,за да мога на един ден да свърша всичко
Демек ще ходиш на ФМ и после на БХС(ранен) така ли?Еми да по-добре наведнъж.

# 728
Еми, да то така трябва. За БХС-то е необходима снимка и все едно ходиш на ранна ФМ, дават ти снимка от нея и отиваш на БХС. Аз също така съм  го замислила и си записах час вече.

# 729
Еми, да то така трябва. За БХС-то е необходима снимка и все едно ходиш на ранна ФМ, дават ти снимка от нея и отиваш на БХС. Аз също така съм  го замислила и си записах час вече.
Как така все едно тя си отива на ранна ФМ,дават и снимка,но тя така или иначе вече знае с точност в коя седмица и колко дни ще е.

# 730
Аз направих БХС в 13седмици 4 дена бях на ранната ФМ и със резултатите от нея отидох на първия БХС, той и по-добрия вариант от втория, който се прави 16-18 седмица, защото дава по-голяма точност при оценка на риска за генетични увреждения! Вече ако резултатите от първия БХС, не са добри те пращат на втория или директно на амниоцинтеза,но много момичета ходят директно на втория скрининг! По принцип при скрининга не ти искат снимката, а от ФМ ти дават един лист с написани показатели, за размер на бебо, нухална гънка, някакви костици на носа и въз основа на тези показатели и показателите на кръвта изчисляват риска!

# 731
Аз направих БХС в 13седмици 4 дена бях на ранната ФМ и със резултатите от нея отидох на първия БХС, той и по-добрия вариант от втория, който се прави 16-18 седмица, защото дава по-голяма точност при оценка на риска за генетични увреждения! Вече ако резултатите от първия БХС, не са добри те пращат на втория или директно на амниоцинтеза,но много момичета ходят директно на втория скрининг! По принцип при скрининга не ти искат снимката, а от ФМ ти дават един лист с написани показатели, за размер на бебо, нухална гънка, някакви костици на носа и въз основа на тези показатели и показателите на кръвта изчисляват риска!
Но само,ако поискаш ли ти дават,защото според мен е задължително.

# 732
[/quote]

За снимката ли имаш предвид, да от ФМ, ти дават снимки, но на мен не ми я искаха при БХС, а само взимаха данните от листчето от показателите при ФМ!Разбира се трябва да кажеш на този който ти прави ФМ, да му кажеш, че ще ти трябват написани показателите за ранния БХС!Най-добре е на единия ден да се направи ФМ, а на другия БХС!Не трябва да са минали , повече от 3 дена между ФМ и БХС!

# 733

За снимката ли имаш предвид, да от ФМ, ти дават снимки, но на мен не ми я искаха при БХС, а само взимаха данните от листчето от показателите при ФМ!Разбира се трябва да кажеш на този който ти прави ФМ, да му кажеш, че ще ти трябват написани показателите за ранния БХС!Най-добре е на единия ден да се направи ФМ, а на другия БХС!Не трябва да са минали , повече от 3 дена между ФМ и БХС!
[/quote]
Да,да аз точно за това те питам,защото мисля да съчетая двете неща в един ден,ако е възможно.
А в Майчин дом за БХС къде точно ходиш и нали не е необходимо предварително записване на час?

# 734
БХС се прави на 14етаж в Майчин дом -има Генетична лаборатория - работят от 8.30 до 13.30ч, ако успееш да ги съчетаеш в един ден е най-добре!Става без предварително записване, първо обаче трябва да минеш през касите на първия етаж и да си платиш за раненн БХС и после с бележката за платен скрининг, минаваш да ти вземат кръв, а може и да платиш при получаване на резултатите, но пак първо трябва да си минала през касата на първия етаж! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт