Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 216
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 1 170
  • Варна
Nuchal Translucency /mm/ е на английски и означава  нухална транслуценция,
това което ти наричаш вратна гънка, измерва се в мелиметри. Simple Smile
 Съкратено го изписват НТ или NT в зависимост от г.с. е с различни показатели.

# 1 171
Благодаря ,evil !
Аз ходих 13г.с. + 4 дни за пръв път на ФМ
какви са допустимите граници на NT за този период?
Преди да попитам потърсих в Гугъл ,но не открих нищо
съществено.

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 12:39 от Бaмбина

# 1 172
Над 3 мм се води повишен риск, а между 2.5 и 3 мм приемат за гранична стойност. Имаш ли изчислен риск и възрастов риск писани в документите от прегледа?

# 1 173
  • София
мисля,че беше 3мм. или 3,2мм.
моята беше 2,8мм и беше гранична,но слава богу всичко беше наред
но ти не се претеснявай,защото ако имаше нещо щяхте да го коментирате
успех Hug

# 1 174
Благодаря много за отговорите!  bouquet
Много сме далече от тази стойност и много се успокоих.
Имаш ли изчислен риск и възрастов риск писани в документите от прегледа?
Не ,нямам.

# 1 175
Във Варна кой прави амниоцентеза? Ако се наложи да правя много ме е страх да не загубя бебето. Знам че има риск!

# 1 176
  • Варна
д-р Борис Яков в Майчин дом Варна прави амнио .

# 1 177
Здравейте , др. седмица ще правя късния скрининг в Св. Марина - Варна , дали някоя от вас е наясно за колко дена излизат резултатите от него  Rolling Eyes Благодаря ви много!   bouquet

# 1 178
Благодаря ,evil !
Аз ходих 13г.с. + 4 дни за пръв път на ФМ
какви са допустимите граници на NT за този период?

=<3. Това пише като норма на моето изследване. Успех  bouquet

# 1 179
=<3. Това пише като норма на моето изследване. Успех  bouquet
Благодаря ти  bouquet
На моят документ от изследването не пишеше референтни стойности ,но
има NT-0.9mm.Мисля ,че е добре.Носните кости също ги има.А и лекарката каза ,че за нея всичко е
добре ,но чакам резултат от БХС и ми е много притеснено...

# 1 180
Здравейте , др. седмица ще правя късния скрининг в Св. Марина - Варна , дали някоя от вас е наясно за колко дена излизат резултатите от него  Rolling Eyes Благодаря ви много!   bouquet
Беше за седмица до 10 дни, зависи от натовареността.

# 1 181
Бамбина, много е важно коя е лекарката, при която ходиш на ФМ, и дали можеш да и имаш доверие. Не всеки може да прави това изследване, не се доверявайте лесно. Говоря от личен опит.

# 1 182
Бамбина, много е важно коя е лекарката, при която ходиш на ФМ, и дали можеш да и имаш доверие. Не всеки може да прави това изследване, не се доверявайте лесно. Говоря от личен опит.
Да ,права си ,но с моите проблеми нямаше как да пътувам до София,лекарката ми не е толкова известна ,макар да посещавам възможно най-добрият кабинет в Русе.Записах се при нея ,защото чух
добри отзиви ,млада е  и много внимателна.Апаратурата в кабинета е последно поколение и затова
избрах да ходя там.После прочетох няколко теми във форума за гафове ,станали при възможно
най-добрите специалисти в София и това още повече ме притесни, защото гаранция няма никъде явно...
Явно амниото дава единствено някаква максимална сигурност ,започвам да съжалявам ,че направо не си
го поисках на своя отговорност ,а се подложих на БХС.Изприщвам се докъто чакам тези резултати Confused

# 1 183
Бамбина, съжалявам, че чак сега се включваш в темата. Щях да ти препоръчам да направиш ФМ в Тутракан при д-р Бойчев - това е един от най-добрите лекари в България, а пътят до там е само 45 минути.
В Русе бих се доверила единствено на д-р Хубчев за такова изследване. Ще ти пиша на лични.

# 1 184
Бамбина, съжалявам, че чак сега се включваш в темата. Щях да ти препоръчам да направиш ФМ в Тутракан при д-р Бойчев - това е един от най-добрите лекари в България, а пътят до там е само 45 минути.
В Русе бих се доверила единствено на д-р Хубчев за такова изследване. Ще ти пиша на лични.
Вече и аз съжалявам ,че досега само четях Confused
Но на мен ми предстои ФМ в 19-20 г.с. може би няма да е зле да я направя при д-р Бойчев?
Все пак това е още едно лекарско мнение..Замислям се за този вариант..
Трудно ли става записването по принцип?

Общи условия

Активация на акаунт