Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 194 895
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 1 275
Здравейте и от мен!
при мен първото дете е с вроден м/укамерен дефект.Когато я водих на поредната ежегодна консултация в 3-та градска(бях 7-ми месец бременна със сина)и малко грозно ми се видя,че ми налетяха сума ти лекари да ме карат да си направя задължително фетална ехо-кардиография. Консултирах се със следящия бремеността ми.Човекът ми обясни,че това си е само заради парите,защото в 7-ми месец и да се открие проблем не може нищо да се направи

# 1 276
  • Варна
Аз пък си мисля, че винаги е добре, ако има някакъв проблем да се знае предварително. Ако действително е имало нещо на сърцето, разбира се, че е по-добре да има подготвен екип кардиолози, който да реагира спешно веднага след раждането, отколкото тепърва да се правят изследвания и да се чудят. Ама това си е мое мнение.

# 1 277
Момичета, кои са показателите : CLR, NT, NB , които се следят на първата ФМ до 13седм.+6 дни. Проф.Кременски ми писа, че по тях можел да се изичисли риска. Ще бъда края на тази седмица на тази първа ФМ и не знам как ще получа тези показатели - на снимки от ФМ ли или на хартиен носител ли... Някой да има представа?

# 1 278
Аз също ги бях писала на проф.Кременски Peace
Веднага ми отговори ,много е мил и внимателен.
Показателите на мен ми ги дадоха на документ ,имах ги и на диска ,на който имаше клипчета на бебето на снимки.
Написах ги на проф.Кременски заедно с резултатите от БХС.

# 1 279
Бамбина благодаря.
Аз няма да правя БХС според него е излишно, направо ще съм на амнио но иска тези показатели от първата ФМ. Ще я правя във Варна и не знам дали принципно ще ми ги дадат в заключението или трябва да си ги поискам ..

# 1 280
Мисля ,че са длъжни да ти ги дадат като документ от феталната Peace
Ти ,разбира се ,в такъв случай нямаш нямаш нужда от БХС.
Успех Hug

# 1 281
Здравейте и от мен!
при мен първото дете е с вроден м/укамерен дефект.Когато я водих на поредната ежегодна консултация в 3-та градска(бях 7-ми месец бременна със сина)и малко грозно ми се видя,че ми налетяха сума ти лекари да ме карат да си направя задължително фетална ехо-кардиография. Консултирах се със следящия бремеността ми.Човекът ми обясни,че това си е само заради парите,защото в 7-ми месец и да се открие проблем не може нищо да се направи

Да ,в твоя случай феталната ехо-кардиография е задължителна!Твоят лекар би трябвало да го знае.И дори два пъти е трябвало да отидеш.И бъди сигурна ,че не става въпрос за пари , а за здравето на ТВОЕТО ДЕТЕ!Месечинка виторога е обяснила по-горе.Невероятно важна причина.Само не казвай,че твоят гинеколог си те е гледал всеки месец , защото ако е така точно той е човекът ,който го прави заради парите!Защото мила , на гинеколозите не им е това работата.И не могат да различат здраво сърчице от такова с междукамерен дефект.Говоря от личен опит.А това ми го каза след години друг гинеколог.Че те сърдечните дефекти се виждат много трудно и не от всеки.За това трябва специалист - детски кардиолог със специализация за фетална ехо-кардиография.За това никоя бъдеща майка ,която е достатъчно отговорна към живота който носи в утробата си не трябва да пропуска този преглед.Дори и да няма анамнеза.После може да е  късно.Не разбрах дали си си направила прегледа , но решението трябва да го вземеш ти  , а не твоя гинеколог!
С пожелания за здраво бебенце!
видях сега , че сина ти вече е порастнал ,но си оставям поста ,може да послужи на някой.

# 1 282
 _re_ge Тези маркери Яков ми ги написа на бланката за поръчката за БХС, т.е написа ги на хартиен носител.

# 1 283
И аз имам бланка от първата ФМ в 13г.с. с всички данни, прави я д-р Давидков.
Принципно, той документира с такава бланка абсолютно всеки преглед.

# 1 284
Подкрепям поста на КоконаБонбона.Аз също съм потърпевша и казвам най-отговорно ,че сърдечните проблеми се установяват чрез фетална ехокардиография.Това е едно много много важно изследване.

# 1 285
Ета, Кате, Бамбина благодаря ви.
ще знам какво да искам да прочета в заключението
 Hug

# 1 286
Момичета, дайте ми съвет при кой лекар да отида за ФМ 15-19 седмица? Вече се обърках от толкова противоречиви мнения. Вие кой лекар сте я правили?

# 1 287
Не си ли доволна от лекарят ,който е правил първата ФМ или просто искаш още едно мнение?

# 1 288
Искам още едно мнение, но незнам дали втория специалист ще е толкова добър.
А Балев дали дава такива бланки за поръчка на скрининг 15-20 седмица в които трябва да се попълнят данните от ФМ?

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 08:46 от катя555

# 1 289
Момичета аз утре съм на ФМ-ранна
12 седмица съм
дали ще ми кажат по-подробно или само за риска Даун  Rolling Eyes
колко време е долу-горе прегледа?

Общи условия

Активация на акаунт