Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 313
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 1 260
Ох,добре че вече това е зад гърба ми Praynigкато си спомня какви дилеми бяха за тези изследвания....
Изследвайте се,положете всички грижи за бъдещият човек! Без значение дали сте на 23 или 33 години.

Току що даваха,репортаж от АГ-Варна, бум на увредени бебета,родени от "млади и интелигентни жени" /цитирам д-р Кавърджикова/ момиче на 23г.започва да пие фолиева киселина в 5месец Shocked Sadрезултата е трагичен.Не разбрах,дали са правени изследвания от типа на БХС, ФМ.

Няма изследване,което до не е необходимо,особенно пък ако има и най-малка сянка на съмнение или просто притеснение.
Медицината затово напредва,щом ни се дава шанс,трябва да се възползваме.!!!

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 14:24 от Веве

# 1 261
Ох,добре че вече това е зад гърба ми Praynigкато си спомня какви дилеми бяха за тези изследвания....
Изследвайте се,положете всички грижи за бъдещият човек! Без значение дали сте на 23 или 33 години.

Току що даваха,репортаж от АГ-Варна, бум на увредени бебета,родени от "млади и интелигентни жени" /цитирам д-р Кавърджикова/ момиче на 23г.започва да пие фолиева киселина в 5месец Shocked Sadрезултата е трагичен.Не разбрах,дали са правени изследвания от типа на БХС, ФМ.

Няма изследване,което до не е необходимо,особенно пък ако има и най-малка сянка на съмнение или просто притеснение.

Абсолютно Peace, но проблема е че масово /като гледам отчетните теми на очакващите/, хич и не мислят да правят тези изследвания Confused
Ето я и статията за АГ-Варна:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=378116

Скоро имаше тема "за" и "против" задължителен БХС и ФМ..еми масовката бе "против"-от де накъде някой щял да ги задължава, а хич не се замислят, че това е единствено в + и за тях и за бебетата им Tired и същевременно, чинно си правят пак задължителните СПИН, Васерман, хепатит и т.н. Crazy

# 1 262

Абсолютно Peace, но проблема е че масово /като гледам отчетните теми на очакващите/, хич и не мислят да правят тези изследвания Confused
Ето я и статията за АГ-Варна:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=378116

Скоро имаше тема "за" и "против" задължителен БХС и ФМ..еми масовката бе "против"-от де накъде някой щял да ги задължава, а хич не се замислят, че това е единствено в + и за тях и за бебетата им Tired и същевременно, чинно си правят пак задължителните СПИН, Васерман, хепатит и т.н. Crazy

Нямам думи #Cussing out, в 21 век живеем, а явно повечето бъдещи майки им харесва да раждат като едно време, каквото и когато дойде, да не се гледа че да не се охарчи или че било вредно, както казват старите хора. Те едно време на полето са ги раждали пък ние сега всеки месец сме го гледали това бебе newsm78 Ей така разсъждават някои, това за мен е пълно безхаберие и намърливост към бъдещото дете. Как няма да се раждат с аномалии #2gunfire

# 1 263
  • Варна
Подкрепям с две ръце Peace Peace Peace
Страшно безхаберие се шири, сред "младите интелигентни жени"

# 1 264
  • София
Ох, и на мен педиатърката вчера ми дръпна подобна реч, не по мой адрес.
"млади и интелигентни жени сте..."
А живеем в информационно общество, но какво пък от това.
Братовчед ми живеят на село, хич не малко село - Костенец. Роди му се син през април.
Бяхме на гости докато девойката бременееше. Устата ме заболя да обяснявам за изследвания, фолиева киселина, витамини. Щяха да се обаждат да им записвам час за ФМ. И в крайна сметка само дето съм се хабила. Поне витамини, някакви, е пила. И имат късмет, че бебето е здраво.

# 1 265
Ами подобна безхаберност се среща много често . Ето една извадка.

Ами ще го измисля, и аз май се чудя дали да го правя, но ФМ съм твърдо решена да я направя. Чета, че резултатите от БХС не са от най-точните и ако случайно ми кажат нещо, което няма да ми се хареса...ще се пукна от притеснение   ooooh!

Това е и моята причина да си го спестя това изследване.

Здравейте и от мен, да се вклю4а и аз Simple Smile Няма от какво да се притеснявате, доколкото знам тези изследвания са задължителни за по големите родилки над 35 Simple Smile Аз си направих ФМ и не е страшна Simple Smile Спокойно ако нямате близки с такива заболавания и мъжете Ви също, вероятността е много малка, поне аз така съм 4увала. Не съм специалист и изказвам ли4но мнение Simple Smile

Момичета всички ли правите ФМ и БХС,аз още не знам,струва ми се нож с две остриета Confused
Страх ме е да не кажат нещо което може да не се окаже вярно,а как ще откарам до края!

За БХС,не правих миналия път,и сега няма да правя,мисля че ФМ е много по-точен метод и достатъчен ,та затова ще си трая а и лекарите не са ми казали нищо.

A вие ми говорите за интелигентни млади жени, как ще наречете тези постове, отгоре на всичко изказват и мнение за неща за които си нямат хабер , а някои четат и по това се ориентират. Втрещявам се като чета .  Shocked

Лошото на българката е и в нещо друго -  никак не може да се учи от грешките на другите, само когато нещастието наистина й се случи тогава вече се информира.

А живеем в информационно общество, но какво пък от това.
Братовчед ми живеят на село, хич не малко село - Костенец. Роди му се син през април.
Бяхме на гости докато девойката бременееше. Устата ме заболя да обяснявам за изследвания, фолиева киселина, витамини. Щяха да се обаждат да им записвам час за ФМ. И в крайна сметка само дето съм се хабила. Поне витамини, някакви, е пила. И имат късмет, че бебето е здраво.

Ами и аз смятам , че семейството на братовчед като се буди сутрин трябва да удря по една молитва че всичко е минало както трябва, защото понякога колата се обръща, пък после пътища много ама без полза

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 14:37 от _re_ge

# 1 266
Въпреки, че минах през ада на неизвестността и очакване на резултати от амниоцентеза в безтегловност ... като се замисля бих се изследвала пак! Много страшно беше, но ето че оцелях!

Чух какви ли не упреци - че сама съм си го направила, че детето било здраво, пък аз съм полудяла да се изследвам. Как еди-си-коя, разбираш ли, видяла лекар чак като й дошъл ред да ражда и каква спокойна и положителна бременност изкарала ...
За себе си знам, че взех правилното решение (след като ми поотминаха емоциите)!

# 1 267
  • варна
 Правенето на 1001 изследвания Не гарантира здраво бебе. Но пак е добре да се правят.
  Ползата от тях е, че може да решите да прекратите бременност, ако се установи аномалия, което не се случва толкова често. Ако сте много религиозна ,и не мислите да прекратявате ,нямате нужда от изследвания.
 Най-голямата полза е, че може да се установи аномалия , при която със прилагане на съответните мерки навреме , да се спаси детето.
 Такива случаи има много- проблеми с бъбреците, със сърцето, заешко небце и др. под. лечими дефекти, които изискват  адекватни действия след раждането.

# 1 268
re-ge,от къде намери тази извадка? ooooh!Чудя се да плача,или да се смея!
Това е действителността-няма значение в кой век живеем,глупостта е като че ли по-силна от всичко /за жалост/
Глупакът се учил от собствените си грешки,а умният от грешките на другите..............

# 1 269
Това е действителността-няма значение в кой век живеем,глупостта е като че ли по-силна от всичко /за жалост/
Глупакът се учил от собствените си грешки,а умният от грешките на другите..............
Даже тук ,във форумът са доста по-информирани момичетата.
Навън се шири още по-голямо безхаберие сред бременните и съм го видяла с очите си.Само две жени познавам ,които са правили необходимите изследвания,всички други явно са разчитали на късмет или на максимата "това не може да се случи точно на мен"..

# 1 270
  • София
_re_ge  е цитирала тема от форума. И може би не в една има подобни изказвания.

# 1 271
Даже тук ,във форумът са доста по-информирани момичетата.
Навън се шири още по-голямо безхаберие сред бременните и съм го видяла с очите си.Само две жени познавам ,които са правили необходимите изследвания,всички други явно са разчитали на късмет или на максимата "това не може да се случи точно на мен"..

Така е, навън е още по-страшно newsm78 И аз на такива случаи съм попадала , че направо... #2gunfire Мен собствената ми свекърва ми се скара, че съм ходила всеки месец на преглед и да съм била престанела да го гледам това бебе #2gunfire #2gunfire От тоагава вече нищо не й споделям.
Но и млади жени са ме съветвали същото, почивай и всичко ще е наред. То да ставаше само с почивка Laughing
Но тук и липсата на пари много влияе, имам познати, които не правят нищо, ходят на консултации 4-5 пъти през бременността в кварталната поликлиника и раждат където сварят само и само да не дадат някой лев. Честно казано не го разбирам, защото дори да нямах пари, щях да намеря и да събирам за здравето на бебето си.

# 1 272
Който няма пари да не прави бебе! За да създадеш живот,би трябвало да имаш възможността да го отгледаш. Безхаберието и глупостта на някой бъдещо "майки" водят до пълни домове за сираци и много болни и нещастни деца. Ако нямаш пари за изследвания и за отглеждане на дете тогава "мамка му" (извинете за израза) извади 30 стотинки и си купи презерватив! #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 1 273
Момичета кажете ми в какви граници трябва да е NT при късния скрининг. За ранния знам <=3 мм. Моля ви обяснете ми колко мм трябва да е в периода 14-19 седмица. newsm78

# 1 274
Момичета кажете ми в какви граници трябва да е NT при късния скрининг. За ранния знам <=3 мм. Моля ви обяснете ми колко мм трябва да е в периода 14-19 седмица. newsm78

"Ултразвуков скрининг във вторите 3 месеца на бременността

След 16 седмица (най-сигурно в 19-21) на бременността се виждат над 80% от случаите с малформативни синдроми, включително спина бифида и аненцефалия.
Отново трябва да се подчертае, че това зависи основно от квалификацията на специалиста  и в никакъв случай не е задължително ултразвуковия апарат да бъде триизмерен, например.

След 16 седмица може да се измери и т.нар. гънка на врата. В случай, че тя е над 5 мм това е белег за повишен риск от раждане на дете с болестта на Даун.

Напоследък се налага т.нар. интегриран скрининиг, включващ комбинираното изследване на биохимични и ултразвукови показатели (маркери) в първи и втори триместър на бременността.

Внимание: ултразвуковият скрининг не замества и липсата на т.нар. меки ултразвукови маркери не отхвърлят намерен повишен риск при серумния скрининг."

Ето цялата статия:

http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=744

Общи условия

Активация на акаунт