“Разсейване” след раздяла

• 6 018
  • 123
  •   1
Отговори
Здравейте. Преди няколко дни с момчето, с което се виждах от няколко месеца, решихме да сложим край на отношенията си (по негова инициатива, но и аз съм напълно съгласна, че раздяла беше правилното решение - просто аз нямах смелостта да го направя първа). Разделихме се по цивилизован начин и ще си останем приятели (движим се в една компания и оставаме с мили, приятелски чувства един към друг).

Така, въпросът ми е: според вас удачно/неуважително ли е толкова скоро (буквално няколко дни) след раздялата да си направя Тиндър? Хем искам да си оставя време за “излекуване” след раздялата, хем предпочитам да се разсейвам в разговори (дори и повърхностни) , вместо да оревавам орталъка и да се жалвам на себе си как “миналата седмица по това време с него бяхме в парка на разходка, а сега вече няма да имаме разходки в парка”?

Използвам времето за срещи с приятелки и хобита, просто ми липсва тръпката от това специалният човек да ти прати съобщение и да ти стане едно приятно…

Благодаря за съветите!

# 1
  • София
Все пак си на 30 /плюс-минус, според старите ти теми/ и е нормално да търсиш нещо повече от разходки в парка с момчета.
Явно връзката ви не е била кой знае колко сериозна и си напълно свободна да търсиш друг/и.

# 2
  • Terra incognita
Повечето мъже в Тиндър търсят само секс, така че не знам доколко е удачна идеята, тъй като ти имаш съвсем различни очаквания.
Звучиш като младо момиче, не се забивай в тая платформа, живият флирт винаги е за предпочитане.
Иначе е най- добре да си дадеш малко време, преди да се впуснеш в нови занимавки. Успех!

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 21:44 от VickyTaylor

# 3
След последната си раздяла преди около месец имах абсолютно същата идея, само че не питах никого, а като се поуспокоих малко и след около седмица реших да видя какво е положението в Тиндър. Регистрирах се, за около час вече бях прегледала абсолютно всички профили в зададената от мен категория за град/години (град в топ 3 по големина в България) без да съм харесала нито един. Държах го още 3 дни, накрая мач-нах с един горе-долу ок. В момента, в който той ми писа директно изтрих целия профил, защото осъзнах, че не искам някой си там някакъв да ми пише, защото още не ми е минало.
Може да пробваш, при теб може да е различно. На мен ми е по ок да си направя "почивка" без да се опитвам на всяка цена да намеря някой. По-добре е първо да се "излекувам", вместо да си пиша с някакъв и да се чудя през това време какво ли прави предишният. Но трябваше да го осъзная с този опит - направо ме удари отвращение от себе си, когато видях съобщението на човека. Иначе самото разглеждането беше забавно - гледаш и се смееш в повечето случаи... Тъй че тази част може да ти е забавна и да те разсее малко Simple Smile

# 4
  • SF
Направи си прифил в Тиндър. Не е казано, че първата вечер ще излезеш с непознат мъж и ще започнеш нова връзка с него.
Да си направиш профил в Тиндър, е като да отидеш на дискотека, плаж, парти около басейн и т.н., където е пълно с мъже, готови за запознанства и другите логични желания, след запознанствата.
Никой няма да те изяде в Тиндър. Тралала, ако нещо се получи, какво пък! Ще разказваш как си имала връзка и от майтап на майтап, след 5 дни си срещнала любовта на място, в което си попаднала само заради интереса и разсейването.
Моя приятелка си намери мъж в Тиндър. Вече 3 години са заедно. Обикалят си света и се кефят на връзката си. Друга си роди бебе от среща и последвала връзка пак там.

# 5
Аз съм била на три “тиндърски” сватби. Последната - миналото лято на близка приятелка, която едвам го отваряше даже.
Аз съм твърдо - За!

# 6
Да, и моя много близка приятелка си намери половинка там - наскоро се ожениха и станаха родители.

От етична гледна точка не знам дали е ок обаче това с Тиндър - мисля си как аз бих се чувствала, ако разбера, че дни след раздялата бившият ми вече се занимава с нови… Ама пък от друга страна, чиста съм пред съвестта си - приключили сме, всеки е свободен да прави каквото реши.

# 7
  • SF
Няма да разбира. Какво като са уж приятели. Няма да разбира неща, които ще го накарат да се чувства зле. Взел е решение да продължат напред като приятели. Някои неща обаче ще останат тайна за него. Тя и след година да срещне някой колега, на него може да му се отрази зле.
Някои неща се правят тайно от приятели и техните приятели.
Да си дърдори с някого в тирдер, ако въобще има късмета да попадне на "ставащ за говорене", и да не обявява на приятеля си какво прави и какви намерения е имала.

# 8
Ъъъъ това не е ли опасно?!?
Не може ли на живо да си флиртуваш и срещаш и там квото искаш.. Rolling Eyes

# 9
  • SF
Колко пък да е опасно? С някой на живо може да се окаже по-опасно.
Опасност от какво?

# 10
На теб ще ти стане ли неприятно ако видиш там в Тиндър бившия толкова рано?

# 11
С всички мацки, които сме гледали профили в Тиндър, сме издържали по половин час преди да поискаме да се гръмнем. Не знаеш какво те чака. 😀

Иначе една приятелка постъпи по същия начин след много по-тежка раздяла (но връзката им беше изчерпана вече), тя имаше същите причини. Аз го приех като знак, че явно не й е чак толкова зле. 😂 В крайна сметка нито някой разбра, нито тя влагаше някакви емоции, просто като повечето хора там разцъкваше от скука. Нищо кой знае какво е.

PS. Bumble > Tinder.

# 12
Ъъъъ това не е ли опасно?!?
Не може ли на живо да си флиртуваш и срещаш и там квото искаш.. Rolling Eyes

Точно толкова опасно, колкото и всякакво друго писане в интернет. Както ти сега си пишеш тук с куп непознати. Много ли е опасно?

С всички мацки, които сме гледали профили в Тиндър, сме издържали по половин час преди да поискаме да се гръмнем. Не знаеш какво те чака. 😀

Потвърждавам, страшно е 😆 Деля ги на три типа - стероиден леко мазничък  фитнес батка, с бицепс по-голям от главата, чичак с шкембенце и ланец в чалготека и кльощав гологлав тип, облечен в адидас, сниман в голфа. Тук-там е някой адекватно изглеждащ, веднъж на 200-300 анкети 😆

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 23:06 от Drama Llama

# 13
  • SF
На теб ще ти стане ли неприятно ако видиш там в Тиндър бившия толкова рано?

А аз как да го видя, че е в Тиндър?

Не. Няма да ми стане приятно и ако разбера, че е срещнал нова любов и извън Тиндър.

Ако има неразбрали моята позиция, да повторя, а ако се наложи ще го повторя още десетина пъти: не е нужно да му казва как се разсейва. Ако аз я запозная с един свободен електрон, бившият й по-доволен ли ще бъде? Аз и електронът нямаме нищо общо с Тиндър.
Е, ако иска да го дразни, може да му се похвали, но предполагам, че не това цели с новото си запознанство.

# 14
Потвърждавам, страшно е 😆 Деля ги на три типа - стероиден леко мазничък  фитнес батка, с бицепс по-голям от главата, чичак с шкембенце и ланец в чалготека и кльощав гологлав тип, облечен в адидас, сниман в голфа. Тук-там е някой адекватно изглеждащ, веднъж на 200-300 анкети 😆
И този един от 300 профила ти изкача с червени знаменца и/или неспособност да общува. 😍

Затова препоръчвам Bumble, все още не е сбирщайн на всичко куцо и сакато и хората са малко по-сериозни и комуникативни. Може и да е, защото алгоритъмът ти вади топ профилите, в Тиндър няма отърваване от батки и ултраси. 😅 Имам познати, които си намериха половинки в Тиндър, обаче повечето мацки, с които сме го обсъждали, си изтриха профилите след три дни ползване от отчаяние. 😂

Общи условия

Активация на акаунт