“Разсейване” след раздяла

• 8 376
  • 139
  •   1
Отговори
# 30
Когато мъж се раздели с теб, то той е наясно, че ставаш свободна за други и не му пука. Тъй че не виждам на кого какво дължиш. Освен това "да си останем приятели" за мъжете означава нямам никакви чувства към теб, особено ревност. Въобще не знам каква е драмата. Вече дали Тиндър е подходящо място нямам представа.

# 31
  • София
Такива профили според мен се надушват лесно, но на някои жени просто им се иска да са истина.

Колкото до теб, авторке... ако си направиш профил и той разбере, най-вероятно той самият има, така ще няма какво да го мислиш. Възможно е да разбере и от приятел, но в крайна сметка, вече сте разделени, така че просто трябва да го приеме. Ако смяташ, че така ще се разсееш, пробвай, но си имай едно наум за мъжете там.

# 32
Брей, този Тиндър толкова ли е вървежен? Дали да не си направя и аз един профил там ей така, само за спорта?

# 33
Тиндъри-миндъри и други такива апове са създадени, за да правят пари на собствениците, а не за да утешат твоето самотно сърце.
Така че както казаха по-горе, ще ти показва предимно профили на мъже, които си плащат за това - пък те, щом си плащат, ще искат да 'осребрят инвестицията' като забиват редовно нови жени оттам, а не една-единствена.
Аз може да съм старомоден, ама какво му е лошото на едновремешния начин - излизаш някъде или на разходка из центъра на града, или в по-голямо заведение, и излъчваш вайб на свободна жена - тоест ако те загледа някой мъж, му се усмихваш и чакаш да дойде да се запознае, а не да се обградиш с 3-4 приятелки и да седиш с гръб към човекопотока и да не гледаш наникъде освен в тях - така едва ли някой ще се накани да дойде да се запознае с теб.
Или сега вече мъжете това не го правят? Аз едно време така съм се запознавал с гаджетата си, вкл. и с жена ми.

# 34
Наскоро в разговор познат мъж реши да се прави на "скромен" и сподели, че не бил правил секс с много жени - само 116. Ясно е, че се опитваше да си придаде стойност като мъж и любовник, но лично аз се погнусих. И то до такава степен, че не ми е приятно дори да комуникирам с него и го избягвам.

# 35
Аз преди реално за “разсейване” съм ползвала Тиндър - ясно ми е какви са повечето там и много рядко съм излизала с някого оттам. Харесва ми комуникацията, екстроверт съм. Приятно ми е да научавам истории за хората, да разказвам за себе си…Имах само една своя снимка в профила и то в лице (останалото бяха снимки, които съм правила сама - гори, морета).

Хубавото, сравнено със запознаването с хора “на живо” е, че човек лесно може да се измъкне от досадна/нахална ситуация.

# 36
По-скоро бих ползвала приложението за запознанства във ФБ. Оттам понякога излизат и читави запознанства с интересни мъже, не само с идеята за секс на първо място. Забавно е, не че някога съм стигала до виждане с някого оттам, но се получават интересни разговори.

# 37
  • София
По-скоро бих ползвала приложението за запознанства във ФБ. Оттам понякога излизат и читави запознанства с интересни мъже, не само с идеята за секс на първо място. Забавно е, не че някога съм стигала до виждане с някого оттам, но се получават интересни разговори.

Стана ми любопитно, че препоръчваш нещо с което на теб самата не ти се е получило. Ако говорихме за автомонтьор, би звучала като: "Иди ей там, на мен не ми оправиха колата, но на теб може и да ти я оправят" Grinning

А също така, какви са тези връзки, където секса не е на първо място ?! В смисъл, какво тогава е на първо място ? Как би се развила една връзка, ако няма автентично сексуално общуване поне в нейното начало ? Отговарям си, вероятно като последната връзка на авторката Grinning

# 38
Не ми се е получило, защото самата аз не съм искала да стигам до среща. Забавлявах се да пиша и да комуникирам. Ако за теб сексът е на първо място в една връзка, това не говори много добре за теб. Важен е, в основата е, но ако няма разбирателство и гледане в една посока, за каква връзка говорим. Аз съм минала отдавна периода, в който сърбежът в гащите е най-важен. Понеже за една моя приятелка беше най-важен, си разсипа семейството заради авантюра, понеже не го получаваше достатъчно често. Сега вече не е и с този, с когото изневери и работи на 2-3 места, за да си гледа детето.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 15:33 от mariamp28

# 39
Щом вече сте разделени - можеш да си правиш каквото искаш, той вече не е твоят мъж, приятел или гадже, не си му длъжна. Не ми се струва здравословно за теб самата обаче. На мен би ми трябвало малко време да ми мине тъгата, малко да съм сама, да си изясня какво искам занапред, какво никога повече не искам и т.н. А за тиндър... то навсякъде може мъжете да си искат секс, важно е жената дали ще пусне или не. 😂

# 40
  • Агент под прикритие
Розовата представа за приложенията за срещи винаги е било забавно четиво за мен. Grinning
Тиндъри-миндъри и други такива апове са създадени, за да правят пари на собствениците, а не за да утешат твоето самотно сърце.
Tinder, Bumble, Hinge и всички подобни са "free to play" за жените и "pay to play" за мъжете. Базово, онлайн версия на бизнес плана, по който работят нощните клубове.
Така че както казаха по-горе, ще ти показва предимно профили на мъже, които си плащат за това - пък те, щом си плащат, ще искат да 'осребрят инвестицията' като забиват редовно нови жени оттам, а не една-единствена.
Точно тези, по-голямата част от тях обикновено не "осребряват" нищо. Няма и как в приложение, в което около 90% от жените се целят в топ 5 до 8% от мъжете, и това по техни официални статистики...

И да, голяма част от мъжете са там само и единствено за секс, но се пропуска нещо не по-малко важно: голяма част от жените са там не защото търсят "любовта на живота си", а основно за внимание и валидация. Както в повечето нощни клубове, между другото...

# 41
Хаха добре, навихте ме, отивам да си правя профил. Grinning
Последно като го ползвах бяха сложили настройки за това какво търсиш (и можеш да видиш другите какво търсят): нещо краткотрайно, нещо дългосрочно, само приятелство.
Тези са полезни, за да не се случва разминаване в очакванията Grinning

# 42
То пак се случва разминаване в очакванията, защото някой може и да послъгва за намеренията си

# 43
  • Столичанин ама не в повече :D
Реално по тоя начин отново жените се самопрецакват, но иначе отново мъжете виновни, защото там със сигурност има и жени, които са се регистрирали за да търсят връзка, и когато един мъж търсещ такава попадне на някоя, която е там само за да си попише за валидация и си загуби времето с няколко такива, след това дори и да попадне на жена, която търси по-сериозни отношения изобщо няма вече да е толкова търпелив, и може при по-бавно развитие да и тегли една въпреки че примерно може жената да иска именно по-бавно опознаване. Защото за 30 минути къв супер пич да намериш. Ама ето тая малката вика че профилите са зле, а луудсман обяснява реално много логично нещата, защо профилите на мъжете са зле и кои всъщност не са зле. И тук пак опираме до грешните представи на жените, и затова после голямата част от тях се оплакват, що все не попадали на читави мъже, еми няма и да попаднат. Sunglasses
Аз бих препоръчала Тиндър, но само ако имаш сериозна цедка и не се хващаш на глупави закачки . Аз там намерих своя съпруг. Е, че първо ме привлече снимката му от фитнеса , вярно е , но аз познах, че има сериозни отношения , защото още на първия ден пожела да ме види , нямаше закачки, намеци за секс , много мил и заинтересован,  видяхме се след само 3 дни чатене.  Такива дето правят намеци, пишат с месеци без желание за среща и се правят на голямата работа с позьорски снимки, изобщо не ги мачвай. Има сериозни хора,  но ако не знаеш как да си ги намериш ще си ближеш пода и това е.
Ааа позьорски снимки не, щот снимка от фитнеса ама граам не е позьорска Laughing . И не трябва да има закачки и намеци за секс, щот сигурно вашата връзка е изцяло платонична без секс и преди и след сватбата. Sunglasses
Аз може да съм старомоден, ама какво му е лошото на едновремешния начин - излизаш някъде или на разходка из центъра на града, или в по-голямо заведение, и излъчваш вайб на свободна жена - тоест ако те загледа някой мъж, му се усмихваш и чакаш да дойде да се запознае, а не да се обградиш с 3-4 приятелки и да седиш с гръб към човекопотока и да не гледаш наникъде освен в тях - така едва ли някой ще се накани да дойде да се запознае с теб.
Или сега вече мъжете това не го правят? Аз едно време така съм се запознавал с гаджетата си, вкл. и с жена ми.
Охоо като се има предвид приятелки в 20те като са ми разправяли, колко брутално са рязали мъже дето са искали да се запознават с тях е ясно що сега като цяло мъжете не смеят да го правят, инак и аз преди съм се запознавал с жени в трамвай автобус че и в маршрутка ама сега изобщо не мога да си го представя.Thinking

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 23:58 от jerami

# 44
  • Out of the Mix
Мда, в момента е абсурд "уличното заговаряне".
И сякаш е до възраст - ученическа, студенти.
И аз не обичам да ме спират, какво остава "увещават".
Или в метрото, което ползвам 1 път на високосна, всеки забил нос в телефона, слушалки и проблемите си, което ми е ясно.
Преди години беше друго, правил съм го от време на време, но в контекст, не на улицата, а в офис, по работа и т.н., нали за заговаряне говорим.
В момента огромната част от хората са темерути, затворени, намусени, коне с капаци, действащи си по задачи и стресирани от ежедневието.
От време на време просветва, като срещнеш някой спокоен, усмихнат, чаровен човек (мъж, жена, според това кой среща), но е рядко.

Авторката не ми звучи като ~30 годишна.

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 00:54 от Revoker

Общи условия

Активация на акаунт