Имам чудене дали приятеля ми ме насилва психически.

• 3 371
  • 30
  •   1
Отговори
Здравейте. Колебая се дали съм във връзка с човек, който ме насилва емоционално. Някои пт червените флагове, като виждам са, че при всеки скандал той започва д а крещи и да ме обижда, понякога не ме е обиждал, но крясъците и някак си усещам агресия от него. Но винаги казва, че аз съм виновна, че аз го карам да си удря главата, тъй като той ме обича прекалено много, питал ме е защо аз не си удрям главата като него, явно не го обичам достатъчно. Ритал е клетката на кучето, докато то е вътре, блъскал е врати, хвърли веднъж телефона ми. Имам усещането че никога не мога да говоря с него за проблемите си. Когато ме пита какво мисля и му кажа какво мисля, тпй се ядосва, заяжда се с мен. Всеки скандал започва на единия ден, с постоянни караници, с постоянни натяквания, крясъци, обиди понякога, успокоява се, аз мисля че всичко е наред и след 2 часа отново започва да крещи да връща ситуацията и да ме пита защо го ядосвам. Това продължава и на следващия ден. Когато кажа, че няма да се извиня за неговите действия и за това че се удря в главата, той казва че не отстъпвам и никога не съм виновна. Казвал е, че ако съм мъж ще ми избие зъбите, питал е дали искам да ме оплюе, казва че ако е някой друг с мен, вместо той отдавна да ме беше ударил. Съмнявам се вече в истината на нещата, в собствената си преценка.

От една година живеем разделени и скандалите не са ескалирали чак толкова, не ме в обиждал толкова, но пак е повишавал тон и пак спора е продължил и на следващия , и на по-следващия ден. Имам нужда от помощ, благодаря Ви!

# 1
Как така си удря главата? Иначе, няма място за чудене - този човек е насилник - рита клетката с кучето(!) .... аз от такъв бих избягала веднага!

# 2
  • Melmak
Защо кучето е в клетка, за Бога?!

# 3
  • София
Имаш нужда от помощ да го разкараш на 100 процента. Блокирай го навсякъде и разкажи на всички.
Ако търси контакт с теб - жалби в полиция и прокуратура.

# 4
  • SF
Ако това те кара да се чувстваш зле и насилена психически, значи е така и няма значение дали той го прави с умисъл или не.
Аз не бих била с човек, който си блъска главата или твърди, че го прави, защото ме обича, или защото аз съм му причината.
Значи и за двама ви не сте си полезни и е по-добре всеки по пътя си. Дано следващата му приятелка да не го кара да си бие главата.
Не съм дочела поста ти до края. Някъде при главата спрях.

# 5
  • София
Скрит текст:
Здравейте. Колебая се дали съм във връзка с човек, който ме насилва емоционално. Някои пт червените флагове, като виждам са, че при всеки скандал той започва д а крещи и да ме обижда, понякога не ме е обиждал, но крясъците и някак си усещам агресия от него. Но винаги казва, че аз съм виновна, че аз го карам да си удря главата, тъй като той ме обича прекалено много, питал ме е защо аз не си удрям главата като него, явно не го обичам достатъчно. Ритал е клетката на кучето, докато то е вътре, блъскал е врати, хвърли веднъж телефона ми. Имам усещането че никога не мога да говоря с него за проблемите си. Когато ме пита какво мисля и му кажа какво мисля, тпй се ядосва, заяжда се с мен. Всеки скандал започва на единия ден, с постоянни караници, с постоянни натяквания, крясъци, обиди понякога, успокоява се, аз мисля че всичко е наред и след 2 часа отново започва да крещи да връща ситуацията и да ме пита защо го ядосвам. Това продължава и на следващия ден. Когато кажа, че няма да се извиня за неговите действия и за това че се удря в главата, той казва че не отстъпвам и никога не съм виновна. Казвал е, че ако съм мъж ще ми избие зъбите, питал е дали искам да ме оплюе, казва че ако е някой друг с мен, вместо той отдавна да ме беше ударил. Съмнявам се вече в истината на нещата, в собствената си преценка.

От една година живеем разделени
Скрит текст:
и скандалите не са ескалирали чак толкова, не ме в обиждал толкова, но пак е повишавал тон и пак спора е продължил и на следващия , и на по-следващия ден. Имам нужда от помощ, благодаря Ви!

И преди половин година:
Скрит текст:
Здравейте. Дълго е за писане,щв се опитам по сбит начин да представя моята гледна точка. На 28 г., приятеля ми също,
Октомври решихме да се преместим да живеем заедно, в моя град,
Скрит текст:
който е малък, но ми предложиха собствен бизнес, разработен, говорих с него и той се съгласи, но към днешна дата няма развитие. Снощи се скарахме, защото ми каза че си търси работа в неговия град, а аз го питах тук кога ще търси и кога ще се преместим, той заяви, че първо трябва да си намери работа тук и след това да търсим квартира. Добре, моя позната ми сподели за работа, където е мъжът ѝ, доволен е от парите, но моя приятел категорично отказа, защото не иска да работи в завод, от 8 до 5 и да има шеф на главата. Казах му че това, което той търси е ниско за платено, че той няма квалификация, за да търси нещо специфично, което не изисква образование или курс, а той каза че го мисля за дете и за безотговорен и се обиди.
Причините да не се преместим първо бяха, за да си мине задочно семестър тъй като за тм трбват пари, това беше януари. След това той каза че иска да иде на спортно състезание Април, като каза че гледам само себе си и трябвада му вляза в положение, отложихме го, след това каза че не иска да ходи Н това състезание, иска Юни, състезанието мина, но доколкото разбрах снощи, няма намерение да се местим докато не мине летния му семестър, тъй като. Е забатачил университета, за да може да се готви за състезанието. Работа няма от 1 година поради съсшат причина, занимава се с нешо онлайн, ко не вади кой знае какви средства. Когато повдигна темата казва че се обижда, защото го мисля за несериозен, казва че не му влизам в положение и гледам само себе си,зашото тук имам работа и приятели. Събота и неделя пътувам, за да се види, но той казва че е крайно недостатъчно, но той не идва през седмицата, въпреки че не работи. Искам да разбера вашето мнение, да погледна една друга гледна точка, да разбера още едно мнение.

За пързалките трябва акъл.

Удари в главата, куче в клетка... Като започнете да измисляте, поне малко реализъм да има, може ли?

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 15:52 от milenaka

# 6
  • София
Определени породи спят в клетка, която е широка и комфортна. Ползват се, като къща. Така се приучават и да се пътува в тях, да се транспортират.

# 7
  • Пловдив
Това ИИ ли го състави?

# 8

Ако беше ИИ, щеше да се справи по-добре.

# 9
Умна мушичке,
в предната тема преди 6+ месеца всички са писали - ЗАРЕЖИ ГО.
Още 5 теми да пуснеш, все същия отговор ще получиш.
За съжаление си прихванала от неговата агресивност - много грозно нападаш хора, които се опитват да ти помогнат.

Нова година, нов късмет (гадже).

# 10
Горкото животинче...SleepySleepySleepy Защо е в клетка, защо го плашите така и го тормозите???
За теб не ми е жал щом допускаш това, а и явно доброволно си там.

# 11
  • Варна
Абе, жена, с какъв кретен си се хванала...

# 12
Още ли се чудиш? Значи един от двамата трябва да отиде на психиатър - според мен приятеля ти е за психиатър, но понеже той не осъзнава, че има проблем и няма да иска да отиде, ще трябва да ти да отидеш, защото явно, че има нещо , което те кара да го търпиш това и даже се чудиш дали е насилие. Да, насилие е, а ти щом го търпиш, това не е любов, а психиатричен проблем. Най-добре вървете и двамата, щом сте така, а не се разделяте, което би било добре и за двама ви.

# 13
Колкото и ъпсурдно да звучи, но когато човек е в ситуацията е често срещано да се съмнява в собствената си преценка.
Отстрани погледнато - ти категорично си СИСТЕМНО и абсолютно УМИШЛЕНО насилвана емоционално (Това важи при положение, че не прилагаш същите и подобни методи и ти).
Ето петте начина, които се използват срещу теб. Всеки един от тях е напълно НЕДОПУСТИМ и вероятно има повече, за които не знаеш:
1. Крещене - Класическа форма на психическо(а и физическо според мен) насилие ... тук няма какво да добавя - недопустимо.
2. Ритане хвърляне и т.н. - тук е на границата да прерастне във физическо. - Определено има склонност да ескалира - никога нещата не стават по-добре ... стават по-зле.
3. Прикрити, повтарящи се заплахи ... "ако" си била мъж какво щял да направи.
4. Вменяване на вина - това тук показва по категоричен начин, че умишлено се манипулира даден човек. Класика в жанра както се казва и недопустимо тук е слаба дума.
5. Още нещо, което е скрито, но е много силен метод да те пречупи - да се извиниш ... тоест да приемеш идентичност на "лошата" и да носиш отговорност за неговите потресаващи действия.

Спомена, че нещата са се "подобрили", защото не живеете заедно - нормално, но това не е подобрение. Това е просто по-малко допирни точки. Разбира се чуваме само една част от цялата история на едната страна на монетата и не можем да ти дадем коректен съвет, защото не знаем нищо за теб и какво е твоето самоучастие в скандалите. Човек да се зачуди като толкова го дразниш защо е с теб изобщо? Или може би в днешно време е модерно да си хванеш приятелка, за да й крещиш и да мачкаш емоционално?

От това, че пишеш тук във форума ме навява на мисълта, че няма толкова много доверени хора, с които да споделиш. Имай впредвид, че ако прикриваш детайли от ситуацията ти - ние просто няма да можем да ти дадем коректен съвет, а ако не прикриваш нищо важно, то тогава определено ти трябва и физическа закрила.

# 14
  • София
И утре такива като тези двама малоумници ще народят деца гледащи тези сцени.Е,това е най-краткият път за създаване на насилници,пък ние да възпитаваме добри хора.Авторката,ти си за психиатър щом може да търпиш това.

Общи условия

Активация на акаунт