Имам чудене дали приятеля ми ме насилва психически.

• 3 377
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • Berlin
Този е пълна откачалка. Какво толкова има за чудене?

# 16
  • София /Абсурдистан
Този е за психиатрията. По-далече от такива хора.

# 17
Моля те, дай ми ТВОЕТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ за "токсична връзка"?

# 18
Ами не виждам за какво има да се чудиш. Ако сама се върнеш да прочетеш какво си написала, ще ти стане ясно, предполагам.

# 19
  • Варна
Десет почивни дни, много са. Почна се със забавленията.

# 20
Когато видиш, че един човек е с болна психика, и не е добре, колкото и да се опитваш да му помогнеш  няма да успееш.
За това хората учат, поне 6 години и взимат 100 лв.на сеанс. Ти не си от тия.
Освен и ти да идеш в лудницата, друго няма да получиш с такъв човек.
Спаси се, докато е време.

# 21
Тва са сериозни психични отклонения и си е нужна професионална помощ. Проблемът е, че психичните болести не се лекуват от самосебе си и се влошават с времето. Спасявай себе си, а той непременно да отиде на психиатър

# 22
Здравейте. Колебая се дали съм във връзка с човек, който ме насилва емоционално.
.....
Имам нужда от помощ, благодаря Ви!

И като ти кажат, че си в такава връзка, какво? Каква помощ очакваш конкретно?
И друго се питам – как точно те насилва? Заключва те вкъщи, връзва те с въжета (или с деца)..., как става това насилие на практика без твоето доброволно участие?

# 23
Как точно си удря главата? С ръце или в стената?

# 24
  • Пловдив
На авторката и ХАРЕСВА да е жертва. Каквото и да пишете, тя си обича драмата и ще си стои.

# 25
Как точно си удря главата? С ръце или в стената?
Може и във вратата. Имахме такъв съсед -в тийн годините, за да не удари майка си, когато се скарат, разбиваше вратите с глава. Майка му не реагираше особено, защото и баща й е правел така, когато е ядосан.
Минаха години, човекът (горе-долу) се кротна, ожени се и първото му дете се оказа с лоша диагноза (няма да я пиша във форум, но е със 100% ТЕЛК), която води до подобни изблици в още по-тежка форма.

Авторке, в предната тема пишеш, че си искала семейство и деца с този индивид. Помисли пак, тези изблици може да са вродени аномалии, които при приятелят ти да са в лека форма, но в децата му може да станат тежки. В най-добрия случай децата ви ще повтарят моделите на поведение.
Животът е твой, ти решаваш дали ще скъсаш с него или избереш такова бъдеще.

# 26
Той не те насилва психически, а е някакъв нервак, който не владее поведението си. Вероятно и ти си съвместима с него, щом стоиш.

# 27
Не знам дали темата е истинска, но всичко описано е психическо насилие и "coercive control ".
Бягай с триста, не е нормално. Въпрос на време е да прерасне във физическо насилие.

# 28
Моля ви бъдете смела! Обърнете завинаги гръб на този човек! Бягайте надалеч. Моя баща почина като бях много малка. След 2 години мама се запозна с един уж приятен мъж, който на 3 - я месец започна да се държи както вашият приятел ... Беше ужас, кошмар Това продължи 3 години. Аз и брат ми треперихме да не причини невъзвратимото на мама или нас. Най - накрая при една ескалация мама се обърна за помощ към Анимус. И те и дадоха сили и храброст да напусне този лош човек. Обърнахме се за подкрепа и към семейна приятелка - следовател в полицията. И слава богу се отървахме. Вече 9 години не сме го виждали този човек, и дано не трови други жени с лошотията си. А мама се ожени щастливо след това и всички сме доволни и се чувстваме разбрани и задружни! Успех и сила ви желая от ❤️

# 29
Един от мен много искаше да скрие че явно са се трепали с бившата.Не казвам че  е била стока, обаче той започна и с други номера.Играе театър,като намеси много хора около нас.Мога да разбера ако някой изпуши,ама поне си признай. Да кажем той е проявявал агресия към куче,но и кучето не е точно спокойно. Има варианти какво се случва.Този се оправда с детски травми.Сега отказва комуникация,говорете си с вашия,може да идете на терапия.Ходили сме преди години с друг партньор,рева като дете след това.

Общи условия

Активация на акаунт