“Разсейване” след раздяла

• 8 371
  • 139
  •   1
Отговори
# 15
На теб ще ти стане ли неприятно ако видиш там в Тиндър бившия толкова рано?

А аз как да го видя, че е в Тиндър?

Ама и ти Simple Smile Значи като не те хванат - не се брои Simple Smile

Въпросът ми носи посланието "Не прави това, което не искаш да ти причинят!".

# 16
Ама нали са се разделили и инициативата е била от негова страна?
Тя за калугерско място ли да се оглежда, че да не му нарани чувствата?
Ламата е права - ако си готова и отворена за ново запознанство - направи го и не се обръщай назад. Той също не го прави със сигурност.

# 17
На теб ще ти стане ли неприятно ако видиш там в Тиндър бившия толкова рано?
А аз как да го видя, че е в Тиндър?

Въпросът ми носи посланието "Не прави това, което не искаш да ти причинят!".
Мдаа, има го и това - те щом се движат по едни и същи места колко му е даже да ги мачне Grinning
Ако пък не се засекат - в такъв случай той така или иначе не знае че и тя е там. Нито пък тя за него, евентуално.

# 18
Аз вЕрно се почувствах като леля, която няма профил в Тиндър, а и другото не го е чувала.
Е какъв е моралният срок, авторке, да жалиш за няколкомесечна връзка според  теб? "Колкото години, толкова месеца" имаше един лаф, значи колкото месеца, толкова дни следователно. Три месеца - три дни жалиш. Като гледам не си се ожалила, я си прави там профили и си излизай с други мъже.

# 19
  • София
Чак пък срокове за жалене на хора по на 30, които даже не са живели заедно!

# 20
Да, и моя много близка приятелка си намери половинка там - наскоро се ожениха и станаха родители.

От етична гледна точка не знам дали е ок обаче това с Тиндър - мисля си как аз бих се чувствала, ако разбера, че дни след раздялата бившият ми вече се занимава с нови… Ама пък от друга страна, чиста съм пред съвестта си - приключили сме, всеки е свободен да прави каквото реши.
Ето, авторката се притеснява от етичната гледна точка, минало ли е достатъчно време да си направи профил, Фийвър.
Такива срокове общоприети за "жалене" няма и да прави каквото си иска.

# 21
  • SF

Ти въобще разбра ли ми въпроса?
Сега ще съсипя вица с обяснение.
За да се засекат двама души в Тиндер, задължително условие е и двамата да имат Тиндер. И Той. И Тя.

И я съветвам да не приказва много, много как се разсейва и с кого, нито кога. Колкото по-бързо си намери компания за развлечение, толкова по-добре. Какво ще му се влачи в неговата компания и ще си бъдат приятелчета завинаги.
Аз предлагам приятелство на мъже, които не харесвам.

# 22
Ами аз по принцип предпочитам да си оставам в добри отношения с бившите - много по-леко ми е след раздяла да знам, че все пак мога да водя някакъв елементарен разговор с човека (да знам, че ако ми залипсва, особено в началото, можем да разменим 2 изречения по случайна тема, отколкото да сме блокирани).

Винаги ми е било странно като някой познат каже “ела на партито, ама имай впредвид, че бившият ти ще е там”. Е какво от това? Ако никой не е наранил или излъгал никого, защо да оставаме с лоши чувства? С тоя човек сте си давали време, внимание и емоции един на друг. Да, в един момент сте открили непреодолимо различие и се е наложило да се разделите, но за да сте били с тоя човек едно известно време, значи сте виждали в него много повече положителни черти. Защо напълно да губите от живота си такъв човек?

Не знам как е при другите, де, но аз си имам в главата строго разпределение на хората по “категории”. Ако съм те преместила в категорията “приятел”, приемам те единствено и само за такъв и те уважавам като такъв.

# 23
  • SF
Е, да, но от другата страна може да не е точно така и да няма в главата си строга категоризация на приятелите.
Лично аз предпочитам да сме приятели само на думи.

# 24
  • София
От етична гледна точка не знам дали е ок обаче това с Тиндър - мисля си как аз бих се чувствала, ако разбера, че дни след раздялата бившият ми вече се занимава с нови… Ама пък от друга страна, чиста съм пред съвестта си - приключили сме, всеки е свободен да прави каквото реши.

Здравей, щом бившият ти се е разделил с теб, означава че е наясно че ще имаш други мъже в живота си. Дали ще стане след един или след 100 дена, няма никакво значение. Направи си тиндър или бъмбъл, няма какво да се бавиш. В крайна сметка повечето жени го ползват за валидация и повдигане на самочувствието си. Вероятно и ти така ще го ползваш. Според мен, ако си жена и знаеш как правилно да ползваш апп-овете, може да си намериш доста бързо чуден мъж. Стига да знаеш как да ги селектираш правилно и да проявиш малко тъпрние. Ако не си дебела ти се падат поне 100 мъже, за които се конкурираш с 5 жени.

С всички мацки, които сме гледали профили в Тиндър, сме издържали по половин час преди да поискаме да се гръмнем. Не знаеш какво те чака. 😀
...
нито някой разбра, нито тя влагаше някакви емоции, просто като повечето хора там разцъкваше от скука. Нищо кой знае какво е.

Ето типичната употреба на тези апп-ове, слагаш някакви снимки и викаш, хайде мъже забавлявавайте ме. После чакаш 30 минути и си казваш, ама то баш якият пич не се появи - тоя апп не става!

# 25
Аз бих препоръчала Тиндър, но само ако имаш сериозна цедка и не се хващаш на глупави закачки . Аз там намерих своя съпруг. Е, че първо ме привлече снимката му от фитнеса , вярно е , но аз познах, че има сериозни отношения , защото още на първия ден пожела да ме види , нямаше закачки, намеци за секс , много мил и заинтересован,  видяхме се след само 3 дни чатене.  Такива дето правят намеци, пишат с месеци без желание за среща и се правят на голямата работа с позьорски снимки, изобщо не ги мачвай. Има сериозни хора,  но ако не знаеш как да си ги намериш ще си ближеш пода и това е.

# 26
Ето типичната употреба на тези апп-ове, слагаш някакви снимки и викаш, хайде мъже забавлявавайте ме. После чакаш 30 минути и си казваш, ама то баш якият пич не се появи - тоя апп не става!
Пълни глупости. Просто повечето профили са меко казано зле. Lovelysi е права, трябва голяма цедка.

# 27
Нали сте се разделили по взаимно съгласие? Не разбрах в такъв случай какво е това жалеене от твоя страна - нали и ти си искала да престанете с отношенията, пък сега търсиш утеха? Нещо май не си много наясно със себе си.

Иначе няма нищо лошо в Тиндър, ако не тръгваш с идеята, че ще срещнеш някой уникален. Общо взето хората по улиците и заведенията са същите, които са и в онлайн платформите - не са се регистрирали извънземни, все пак.
Имам много познати, които имат хубави връзки от онлайн запознанства, някои и семейства. Номерът е да си наясно, че все пак трябва да се виждаш с тези хора и да отсяваш - количеството преминава в качество. И преди да подскочиш - под да се виждаш, не означава секс или ангажимент, а просто кафе, чай, коктейл - каквото там пиеш. И не бави много време виждането на живо - напълно излишно е и дори вредно да си пишеш с някой сто години, а на живо да се окаже, че човекът е приятен, но дотам.

# 28
  • София
Пълни глупости. Просто повечето профили са меко казано зле. Lovelysi е права, трябва голяма цедка.

Разбира се, че повечето профили са зле. Това е защото нормалните мъже не обичат да се снимат в ежедневието си. Като се стигне да си прави профил и се оказва, че няма подходящи снимки и вика дай ще сложу ей тука тия. И резултата е видимо зле, но това не значи че човека е зле.

Имам един приятел, който си нае фотограф да му прави няколко професионални снимки. Към тях добави такива от състезания ( бойни спортове ). Освен това си плаща на тиндър, за да му показва профила. Прави и други неща, но в общи линии е вложил много старание в това да си направи вървежен профил в тези приложения. Показвал ми е профила си на неговият телефон, има поне 100 жени в София на които не е писал и едно съобщение, а са се мачнали.

После ги прекарва през фунията - малко чат, 30 минутна среща съчетана с някой негов битовизъм ( разхождане на кучето ) или пазаруване в супермаркета, или смяна на гумите на колата и т.н. После ги вика за секс, когато жена му не е в града. В крайна сметка, човека е набил супер много ресурси в това да си направи вървежен профил и е грехота да го изпозлва само за една жена. Такова е мисленето собствениците на на вървежните профили.

# 29
loodsman, това което описвате е просто отвратително! Хора без души и жени, които толкова лесно се достигат, че и сами се предлагат! Sad

Общи условия

Активация на акаунт