Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 196 822
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 555
abel и аз ти благодаря, за пръв път ми попада, но ще уведомя и други  bouquet

# 556
  • София
Изтекоха ми очите, но изчетох цялата тема! smile3525 за авторката и за  abel
Загубих бебето си преди един месец в 16г.с. В деня, в който трябваше да отида на консултация и след това на БХС, се оказа че бебето е загинало  smile3518  Не бях ходила на ранната ФМ, която е 11-13г.с, но си бях записала час за ФМ през 22г.с
Сега събирам инфо и дай боже пак да забременея ще направя всички възможни изследвания. Всъщност ще направя и всички възможни изследвания и преди да забременея. Знам, че каквото има да става ще стане, но аз искам да знам и да направя каквото мога, за да имам живо и здраво бебе  newsm17 Пожелавам го и на вас!

# 557
Влязох да се похваля,че и вторите резултати от амниоцентезата ми са добри,но поста на мариана ме натъжи.Страшно съжалявам,че си загубила бебенцето си.Незнам какво да кажа.Колкото и да те успокоявам няма да има смисъл,защото това е твоята  мъка и само ти можеш да изгониш болката от душата си.
За успокоение бих казала,че миналата година братовчетка ми роди в 6 месец детенцето си,но за съжаление то почина.Сега в момента пак е бременна в 5 месец.За всяка болка има лек.
И...правете генетични изследвания,ако се налага-спестяват много тревоги за в бъдеще.

Успех на всички бъдещи и настоящи мами.

# 558
Влязох да се похваля,че и вторите резултати от амниоцентезата ми са добри,но поста на мариана ме натъжи.Страшно съжалявам,че си загубила бебенцето си.Незнам какво да кажа.Колкото и да те успокоявам няма да има смисъл,защото това е твоята  мъка и само ти можеш да изгониш болката от душата си.
За успокоение бих казала,че миналата година братовчетка ми роди в 6 месец детенцето си,но за съжаление то почина.Сега в момента пак е бременна в 5 месец.За всяка болка има лек.
И...правете генетични изследвания,ако се налага-спестяват много тревоги за в бъдеще.

Успех на всички бъдещи и настоящи мами.

оле много неприятно  Cry
а защо е родила в шестия месец, водата ли е изтекла или просто е започнал родов процес по незнайни причини
знам също, че ако се удари нещо или притесни също може да предизвика раждане
също и оргазми, семенна течност във влагалището и някой хранителни продукти предизвикват контракции и раждане
мамчета пазете се много
желая на всички успешно износване на бебешорите

# 559
Цитат
а защо е родила в шестия месец

Ами тогава е започнал родовия процес-нито се е удряла или тем подобни.Просто съдба

# 560
  • в гората
Момичета имам въпрос, някоя от вас говорила ли е скоро с д-р Марков.Не успях да си запиша час при него за първата ФМ, но искам да си запиша за следващата, което ще е някъде началото на октомври.Звъня всеки ден и никой не ми вдига и на двата телефона   newsm78, не знам вече какво да правя Thinking.

# 561
m@m@,в понеделник със сигурност ще го намериш,т.е. ще бъде на работа.Аз тогава съм на преглед.Сега,доколкото знам,е в почивка и затова не можеш да го намериш.Успех!

# 562
  • Варна
Здравейте бъдещи мамчета.
Някоя от вас знае ли къде има добър специалист по фетална морфология във Варна, освен при Балев разбира се. Знам, че той е светило, но да си запишеш час при него си е голям проблем. Той моя лекар /д-р Мичев/ има 3D ултразвук, но незнам нали е добър в тази област като диагностик.
Предварително благодаря

# 563
Някоя от вас знае ли къде има добър специалист по фетална морфология във Варна, освен при Балев разбира се. Знам, че той е светило, но да си запишеш час при него си е голям проблем. Той моя лекар /д-р Мичев/ има 3D ултразвук, но незнам нали е добър в тази област като диагностик.
Предварително благодаря

Чувала съм също за д -р Давидков от Варна .  И той прави ФМ.

# 564
  • Варна
Предварително благодаря

ФМ се прави на 2Д а не на 3Д. 3Дто е само за атракция. И аз ходя при Давидков на ФМ. Апарата му е 4Д, най-добрия във Варна и съответно 2Д функцията на същия апарат е със много добра резолюция. Освен това ми направи впечатление че Давидков гледа наистина обстойно за всякакви проблеми в плода , а също и кръвотоци към матката.Малко е особняк, но се свиква.

# 565
Не искам да бъда предубедена, но аз лично ходих и при Балев, и при Давидков и не успяха да видят сърдечен порок на бебето ми, а е трябвало. Сега вече знам, че единствените надеждни диагностици са само в София

# 566
Не искам да бъда предубедена, но аз лично ходих и при Балев, и при Давидков и не успяха да видят сърдечен порок на бебето ми, а е трябвало. Сега вече знам, че единствените надеждни диагностици са само в София

temir
,сърдечните проблеми се установяват 100процентово с друго изследване наречено фетална ехокардиография .За съжаление понякога на ФМ не може да се види сърдечна малформация. Затова се прави фетална ехокардиография и се оглежда в детайли само сърчицето на бебето. Аз също минах по твоя път. Ти знаеш ,че аз също загубих своето бебе точно от сърдечна малформация след което научих доста по този проблем.

# 567
  • Варна
А къде и при кого във Варна може да се направи такава фетална ехокардиография?

# 568
А къде и при кого във Варна може да се направи такава фетална ехокардиография?

За Варна незнам, немога да ти кажа. Мога да ти дам координати в София при най -добрите лекари в тази област.Най -добра по гледане на сърце е доц. Томова и проф. Велковски, който работи в 3 -та градска.Изследването се прави между 17 -24 г .с.

# 569
Във Варна най-добър е Д-р Шивачев, работи в Дорил в Терапията

Общи условия

Активация на акаунт