Мами от Norge 11

• 17 221
  • 298
  •   1
Отговори
# 75
Skandiabanken, освен ако не ти трябва физи4ески офис. Тогава е друг въпрос. И аз пия кафенце с теб и се подготвям психи4ески за работа.

# 76
  • Stavanger,Norway/ Varna
Милва,тази банка не съм я чувала. А какво е физически офис. Аз се колебая по принцип между Спаребанк и Постбанк. Поне тук, тези двете се котират най- много. Но някой май ми беше казал, че за да си изкараш Виза към Спаребанк, трябвало да си норвежки гражданин  newsm78. Незнам дали има такова нещо. Мъжо е към Постбанк, ама все нещо не е доволен.

# 77
Skandiabanken e банка, която извършва услугите си само по интернет, няма офис в който можеш да отидеш физически. Популярни са с това, че имат само една такса от 250НОК годишно (поне толкова беше като съм гледала) и никакви други, месечни, годишни и подобни. За теглене от чужбина не вземат такса докато другите, да, от порядъка на 25НОК на трансакция.

# 78
Аз ползвам Скандиабанкен от както запо4наха да работят и в Норвегия (банката е 6ветска) и съм доволна. Няма такси от никакъв сорт, само годи6ната такса за картата, както казва Пала4инка. Mоже6 да си вземе6 кредитна карта или кредит, прикрепен към дебитната карта, както от всяка друга банка. Постбанкен имат едни от най-високите такси. Естествено има и други нет банки, които оперират без такси. Никоя банка не ти иска гражданство, за да им стане6 клиент.
www.skandiabanken.no

# 79
Добро утро   bouquet
Розе, сега се сетих, че и с теб коментирахме темата за вноса на коли  Wink
А за програма за превод ... не знам  newsm78
Кажи част от името ...
Бобченке, физически офис е ... ами банков офис, помещение, където отиваш да ти свършат услуги, с истински хора, компютри  Joy
А тази Скандиабанк явно няма такива, всичко става по Интернет.

# 80
щастлива, роза, много ви благодаря за информацията.

Ако може да стане това с бг регистрация и с излизане на всеки 6м. ще бъде супер. Ще проучим този въпрос.

Момичета, имам още много питанки, така че, ако ми позволите ще ви питам от тук нататък.

Wink

Някъде четох, че билети, закупени от Норвегия излизат по-евтино. Това важи за двупосочно Норвегия-БГ или?...

# 81
Мишел, тъй като възможностите за купуване на билет са много не може да се каже еднозначно от къде е по евтино. Зависи до къде пътуваш, но да, често може да се окаже по-евтино до Осло, Ставангер, Берген...
Вече много компании предлагат билети и в едната и в двете посоки без това да се отразява на цената, така че за това също важи горното.

# 82
  • България
Добър ден и от мен Hug

Какво ми става ,пак ме гони зимната депресия,сутрин съм като пияна,залитам до банята,после целия ден ми е крив,имало едни лапми с изкуствена  дневна светлина,някои от вас да е ползвал?

Гледам банките обсъждате,аз като доидох тук бе6е трудно да си отворя сметка,понеже не работех и само Постбанкен ми даде сметка,и понеже съм мързел съм о6те там.Но са скъпи4ки,ина4е досеха нула проблеми с нет банката,супер съм доволна,ако има проблем с преводи или друго ми пи6ат ли4но,но много скубят ,даааа.
А 4етох една класация ,Скандия бе6е номер 1,но мен ме спря това ,4е някат офис,но аз офис не съм ползвала от 10 години буквално ,та това не е аргумент Peace
За коли,подкрепям,4е само ако колата е супер нова си струва,ина4е 6те и намерят кусур веднага и не си струва,а и те са протекционисти,винаги подкрепят родния бизнес,така 4е евтиното маи излиза скъпо в краина сметка,но пак казвам не съм "експерт" и не знам newsm78..
За превод не знам,аз ползвах обикновен книжен англииско  норвежки ,навремето няма6е българо норвежки,но сега имало,една жена в БГ ми каза,4е поръ4вала от Софииския университет.

# 83
Норче...за тези лампи съм чувала...но не съм ги ползвала. На север хората много ги ползват,да им носи слънце в " душата и сърцето"... ако мога така да се изразя... Joy  Тъй като там слънцето липсва през по-голямата част от годината.

Момичета...не помня програмката. Ама тя е всъщност речник...обръща само думички. Не ми трябва цели преводи,с това се справям.Ама някой път ми попада дума която не съм я чувала, в някой филм например съм я чула и искам да знам значението и...Rolling Eyes

Ние сме към постбанкен и сме много доволни,правят ни интересни отстъпки  при давана на заем за жилище,и това е единствената VISA карат с която съм нямала проблеми никъде по света. Имах и други VISA...от DNB,Sparebank,Nordea...но с някои съм имала проблем да тегля пари,в Щатите като ходим например. Така че за нас Postbanken си е супер. Peace

mishelle...има много евтини билети за Бг..чартъри,лятото  само до Варна и Бургас...с Norwegian Air  това е сайта им...  http://www.norwegian.no/ Но трябва да ги купиш билетите в края на зимата,та да хванеш тези евтини цени. Иначе месец  преди това вече е късно...и цените са дебели.
Аз пък си мисля че в България билетите излизат по-евтино... newsm78 Тук билети хората си купуват повечето от интернета. Много малко хора си купуват билети от пътническа агенция,както в България се прави например. Което е много удобно,тъй като в нета намираш оферти които най-много ти допадат.

# 84
  • България
Oo,Розе,в4ера ни липсва6е:35:"рано,рано"  разпуснахме парламента,гледам после сте продължили...ама стана много късно за мен Grinning

За лампите съм много навита,има едни на Philips,6те пробвам пък да видим Peace

А ти  ина4е направо ме успокои за Постбанкен,аз досега все си мислех,4е съм на загуба при тях,ама явно не съм,супер  bouquet

Аз 6те се помъ4а да намеря инфо за хубави програми за превод(и на мен не би ми била изли6на),и  6те докладвам Peace

За билети,последно летях с Norwegian,имало и по евтини казват,но мен ме устроиват тези Peace

# 85
Норче...наистина мисля че Постбанкен са добра банка. Освен това са най-прогресиращи,тъй като няма да фалира пощата никога  Mr. Green Хората все ще пращат колети и картички..така че Постбанкен е вечната банка. Hug
 Освен това си спомням една случка .Свирихме в едно малко градче,много малко Fosnavog...1989 г.и нямаше тогава нет банк и такива луксове както сега. Та отиваме няколко колеги да пращаме пари за България...те имаха сметки  Нордея банк...а аз в Постбанкен... А там  в селото нямаше Нордеа и никаква друга банка...., но имаше Постбанкен. ... Joy Та Постбанкен  им одра кожите за тази услуга..горките.А на мен ми излезе евтинки,тъй като съм medlem или така да се каже клиента на пощенаскта банка.

Така че навсякъде и из Норвегия, дори и най-малките паланки и селца които имат 1 бензиностанция,1 кафетерия, 2 магазина и задължително има  обче Постбанкен... Joy  или магазин като Бунприс с клон на пощенска банка. Wink Така че те са over alt  Hug
А за лампата като си купиш и пробваш ще ми кажеш какъв е ефекта.Интересно ми е как действа. Peace

ркб...след 11. 11. Лиляна/ от Трондхеймските мами/ ще ти прати парички и тя. Дадох и твоето конто.Та да не се чудиш коя тази мома Лиляна де...наш човек е  Hug

Последна редакция: вт, 06 ное 2007, 16:00 от roza66

# 86
  • България
Ето инфо за превод,питах моитО мъж и тои каза,4е пове4ето ползвали ето тази програма,аз без да знам...

http://www.ifinger.com/

Не можа да отговори дали е платена  програмата newsm78

А за Постбанкен,теглила съм и в наи забутаните банкомати в Бг и никога проблем,6те се окаже маи ,4е са наи надеждни,другите мои познати в 4ужбина все се оплакваха ,4е им връ6та картата и други проблеми,и аз съм се 4удила,ама сега ве4е разбрах за6то,благодарение на теб  bouquet

# 87
Нора..да и мои познати се оплакваха че имат проблеми с картите...та им препоръчвам горещо Постбанкен. Моя имаше и ДНБ жиза карта...но в Щатите на много места не можеше да тегли пари.А аз с мойта карат  нямах никога фал с моята карта.Тта моя и той мина на Постбанкен...и отказа всички банки.За какво са ми карати които не  мога да ползвам извън Норвегия когато пътувам. Не мерси Stop

Момичета аз почвам вече да се настрийвам за Коледата. FlutterЩе трябва да вадя коледните украси и да украсявам апартамента вече..обожавам да се занимавам с това.... Heart Eyes Но мразя после да ги махам  украсите.Така ме мързи...  Joy  Та си стоят така до края на февруари... Crazy

А зимата и Коледната украса по улиците  тук в Скандинавието е наистина красота! Heart Eyes Светещи дървета, висящи светещи сърца навсякъде/Магазините украсени  много празнични....елхички пред всяка къща...и светещи звезди и лампи и свещички  по прозорците...а и като завали снега е като в приказките на Андерсен.  Heart Eyes

Никога не съм усещала такава приказна Коледна атмосфера в България за съжаление. Confused  Тъмнотия и  сивотия навсякъде. И една рехава елха на центъра на Пловдив бяха изтапанили миналата година....която дори и не светеше през повечето време....явно са пестили тока... Crazy  Егати и Коледната атмосфера... Joy

Последна редакция: вт, 06 ное 2007, 16:29 от roza66

# 88
Нора....мерси за линка.  HugЩе го поразгледам довечера по-обстойно.След малко отивам на работа... Rolling Eyes Икеа ме зове... Crazy

# 89
Лелелеее момичетааа..... Hug  при нас яко вали сняг..и трупа...трупа  Heart Eyes А аз след мало ще карам кола... Rolling Eyes Уффф...обичам сняг..ама не като карам кола ...ами само като ме возят, но  сега сама ще трябва да " возя себе си "  до работата... Embarassed

Щастлива при вас вали ли снежец....или само в Flatåsen вали... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт