Мами от Norge 11

• 17 212
  • 298
  •   1
Отговори
# 120
Аз само за малко, че напоследък нещо Интернета ни прави номера и спира.
Та досега беше тук един младеж, техник някакъв, да проверява за какво става дума и май ще трябва да се посмени малко хардуера  Joy
Беше готов да обвини чисто новия ми компютър, но и на милото му спира Интернета (а неговия е малко стар), така че явно не е при нас, а нещо по мрежата  newsm78
Та досега се обяснявахме и като гледам станало време за сън.

Розе, и тук валя сняг, даже понатрупа малко  newsm44 newsm08
Много красиво стана, едни едри парцали се спускаха от небето, ту имаше вятър да прави завихряния, ту беше спокойно и само гравитацията привличаше снежинищата (снежинка е умалително за тия огромни снежини, дето падаха).

Утре ще ви изчета, момичета, сега ми се спи.

Като говорите за кремвирши, ние от 1 седмица не бяхме яли кремвирши и днес му казвам на милото: Излагам се значи, да държа норвежец без кремвирши цяла седмица е престъпление!
А той закима утвърдително.
За сметка на това наблягахме на рибата, картофите, ориза, пилешкото, макароните и баниците със сирене!  Joy

# 121
Е, как като му е пълна кутията? LaughingЯвно е изпратил едно съобщение на всички Laughing

Joy и на мен ми е писал....и не можах да ми отговоря...познайте защо    Thinking Щото кутият му е пълна... Joy

Мисля че е човек от форума...но се е регистрирал с този ник,зда е  загадъчен... Sunglasses Образ голям!  ... Mr. Green
Абе krsit...човеко,да беше писал тука в темата ,щяхме в един глас задружно  да ти отговорим всичките... Hug А то така ..пишем пишем на лични...и изведнъж хоп...не става ...'пълна поща'  Sunglasses Ще ме умори тоз човек ... Joy

Ааааа, за българската Коледа кактоя описа бобченка...дааааа,уф и на мен ми  залипсва!   Rolling Eyes

Тук ядат месо и мазно на Коледа..а аз си харесвам нашите постни ястия... Heart Eyes Абе има си и плюспве и минуси..Като задушевност и купон, в България Коледата  си е супер. Heart Eyes Но като зима ...то е киши,сивотия и тъмнотия..в България е тъжно и  не ми е празнично янкак си. Като седна в къщи и не искам да излизам....А тук мога да се шлая по главната...тя е осветена,накичена..и мнооого  сняг има!  Ще си купувам кънки тази зима..решила съм,край Mr. Green Като дете се пързалях много...дано не съм забравила.  Rolling Eyes
Плачинке...Варна...сигурно е супер зимата..Много отскочи тази Варна...и се разкраси  Heart Eyes Любимия ми град е в България,не че не си обичм Пловдив...но Варна я обожавам. Много сладко говорят там ...меко,мьякат...Питахме за една дискотека,не си спомням името/ то в  една или два  бяхме.../ една вечер с моя..е  ни отговориха  така..." Ами дискотьеката е нальяво,и посли само направо и и там в една гольяма сграда ще ья видити..'.... Joy Сладури!!!  Blush

Ана.....как е малката! Heart Eyes  Спряхте ли Нурофена? Температурка вече няма ,нали? Между другото ако и никнат зъбки..може да вдига температурка..нормално е от зъбките е ,така че да знаеш.Много се рдавам че ще се видим и се  запознаем с  тебе!  Heart Eyes

......Като говорите за кремвирши, ние от 1 седмица не бяхме яли кремвирши и днес му казвам на милото: Излагам се значи, да държа норвежец без кремвирши цяла седмица е престъпление!
....

Joy Joy JoyЩе ме съсипеш от смях щастливке..

Може ли такова нещо... Joy .горкия...без кремвирши... Mr. Green и то цяла седмица...У-жас!  Joy

Еееех  да похваля парламента че най-после успя  да вземе  кардинално и правилно  решение. smile3501 Край, в петък отивам и купувам сервиза! Ще го снимам за да видите каква красотЯ   е !!!  Heart Eyes

норче....разгледах тази прграмка с речниците ..не е това което би ми вършило работа...онази беше страхотна Rolling Eyes  Благодаря ти все пак  Hug  ....! 
Моя мъж  значиии.....  Crossing Arms   Искам си предишната програмакаааа.... newsm45

Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 02:33 от roza66

# 122
Добро утро.
Много се извинявам, че ще наруша идилията Laughing НО.....парламента не си е свършил работата още Grinning За да изпратя майл на сайта, трябва да знам какво решаваме последно за торбичките, от тук ли ще се купуват, кой ще ги купи, те дали са съгласни на това, на тях ли да изпращаме картичките......Така че, докато аз съм в движение имате бойната задача да решите Joy

# 123
Ами те от сайта решиха ли дали ще опаковат или не?
А аз мислех картичките направо на директорката заедно със списък, по добре тя да ги сложи... но това в случай, че играчките не са опаковани в хартия де, а ако ще опаковат от сайта значи на тях ще трябва.

# 124
В писмото им пишеше като решим какво искаме, да им изпратя писмо със списък на играчките и желанията ни. Те тогава ще проверят какво е възможно и ще ми отговорят и чак тогава аз плащам.
Сутринта си взех бусетнингстилательсето. Знаех, че се сменява етикета на всеки 2 години. Те ме изненадах, че е валидно за 25 години ( пише си до 2032 Laughing) и трябва да го сменявам само при смяна на паспорта. Обаче за тези 25 години не трябва да имам самменхенгд опхолд за повече от 2 години извън Норвегия, а трябва да искам разрешение за това. И сега какво, за всяка ваканция извън страната трябва да искам разрешение?

# 125
еми предполахам само ако е по дълго от 2 години

# 126
Е, да де ама ние нали ще ходим на почивки през тези 25 години?

# 127
Ще ми разправя Кнут не знам си кой, че законите в Норвегия били съвършени и нямало бюрокрация! Да ми падне ще му отвъртя 2 шамара да се съвземе!
Днес се опитахме да вземем "номер" на Филипчето . Да ама трябвало да има 6 месеца разлика между датата на издаване на пермита и края му. Е,хубаво ама на Фифката пермита му го издаваха 5 месеца и ... няма такава разлика! Аз какво съм виновна, че полицията бави толкова това разрешение( едно 40 дневно бебе трябва да се провери много яко,туко виж се окаже терорист!). Що не се гледа датата на подаване на документи?!
Та сега като подадем документи за продължаване на пермита, пак ще мъкнем бебока в студа, щото не можело без него да стане. Все едно ще го познаят той ли е, на снимката е на 20 дни!

# 128
Мишел, проучили сме въпроса с внасяне на кола основно, щото си имаме 2 прекрасни колички в Бг. Но е ужасно неизгодно да внесеш. Освен ако не докажеш, че си само за 2 години. Ако искаш по-подробна информация мога и на лични да ти пиша.
А иначе и в България Коледната е вълшебна! Всичко е украсено свети! Наистина е много красиво!

# 129
  • София/Осло
марио- аз все това повтарям ,че на думи при норвежците е приказка, но само до тук

# 130
Marjo , не е датата на издаване, а датата на одобрение. В смисъл те го одобряват на 26.10 примерно, но ти го получаваш на 8.11. За тях той  пребивава в Норвегия от 26.10 и няма никакво значение кога е пристигнал. А за 6 мес не знам, в такъв случай как поляците си вземат детски, без децата им изобщо да са тук?

# 131
Виждам, че Палачинка е поръчала да сме по позитивни! Гласувам с 2 ръце ЗА! Ама пусто като съм си мрънкало! Ей, на сега няма да вземем детските преди Коледа! Няма да мога да купя хубави подаръци за децата! И това, странно, но факт- някак ме натъжава!
Но пък иначе след 2 дни рев без спир, днес Фифан е спокоен и усмихнат! Така, че аз макар и малко ядосана съм доста щастлива!

# 132
rkb, абе не за пътувания за по 2-3 седмици иде дума а ако няма да те има 2 години нацяло. Примерно заминавш сега за БГ и се връщаш 11.2009.  Grinning

# 133
  • България
rkb,ха 4естито ти opphold,но не се 6а6каи така,sammenhengende opphold,озна4ава ,4е може да си извън страната,но не пове4е от 2 години всеки път,ако ваканцията ти примерно е 2 години #Crazy,такова животно нема,та споко..sammenhengende,озна4ава непрекъснато пребиваване,ина4е може да си стои6 примерно година и 11 месеца в бг,така мисля аз Crossing Arms
А ти няма6 ли паспорт?Нали си омъжена тук...

За саита,даваите да кажем ве4е поръ4ката и да видим те какви идеи  6те имат за опаковането,ако имат мерак, да опаковат,о6те по добро,хем имената да надпи6ат на опаковката Thinking

# 134
  • България
Marjo,детските ги полу4ава6 накуп после със задна дата,на мен така ми ги дадоха като бях извън Норвегия Peaceтака 4е това не ти се губи,ако има6 документ ,4е от еди кога си си пребивавала в Норвегия

Общи условия

Активация на акаунт