Информация за училище ЕСПА

• 89 035
  • 267
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
.....
1.дроб сърма
2.гозба с кюфтета и картофи (както се изрази майката " като от ония години дето ние бяхме млади)
3. Агнешко с ориз
......
но те надали знаят колко всъщност НЕЗДРАВОСЛОВНО е да се ядът нон-стоп спагети,лазания и пържени картофи. АЗ РАЗБИРАМ ЧЕ НЕМОЖЕШ ДА ХРАНИШ ДЕЦАТА С САМО ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА , НО ПОНЕ ДА СПРЪТ ДА ПРЕТЕНДИРАТ ЧЕ ГО ПРАВЯТ.ИЗЛАГАТ СЕ.

Е нали готвят от онези "старинните" гозби, пък после ядели само спагети и пържени картофи? Откъде ги взимат тия спагети, от вкъщи ли си ги носят децата?
И какво им е на гореизброените гозби? 3-годишните не ядат пасирано вече...

Обърках се. Твоето дете с какво го храниш?

# 121
Постът на Рая е страшно симпатичен, но, според мен, сигурно е готвачка в ЕСПА и нещо се е засегнала за някоя манджа и хайде да ни отвори очите.  Joy Joy Joy Поне да беше ни казала в другите 3 училища с какво се хранят децата.

Рая, наближава Гергьовден какво е менюто в ЕСПА?

# 122

Рая, наближава Гергьовден какво е менюто в ЕСПА?

Сигурно агнешко по гергьовски с дроб сърма. Joy Joy Joy

# 123
Ох, не знам, но моят младеж пък ужасно им харесва манджите в ЕСПА и вече ми става обидно от него, защото и аз не готвя никак зле, а той постоянно ми обяснява как в училище сосчето на кюфтенцата било по-хубаво, лещата била по-хубава, млякото с ориз било по-хубаво и още не знам какво си.
Рая Караиванова, благодаря ви за поста, но и аз не можах да го разбера много добре. Вие против какво в менюто сте - против старовремските гозби или против спагетите? Хамбургери не  виждам в менюто им, което всяка седмица ми пращат,

# 124
Абсолютно подкрепям Рая Караиванова.Това е самата истина за ЕСПА!!!Съжалявам тези които продължават да си затварят очите и не искат да видят голата истина.ЕСПА е едно нищожно училище ,което претендира да има големи амбиции, но за съжаление те са без покритие.Единствените амбиции са към портфейлите на родителите!За щастие голяма част от сегашните деца , през новата учебна година няма да бъдат в ЕСПА.Току виж и училището изчезнало,защото с това "темпо" ДОГОДИНА ако случайно не знаете трябваше да бъде готова новата сграда на ЕСПА.До колкото знам нова сграда няма!!Вероятно ,това е и една от причините да "напуснат" почти всички учители,а именно защото имат съвест и морал, и не могат да участват в една такава лъжа.Или може би всички са заминали на сватба в Гърция, според думите на една от учителките останали в ЕСПА.

# 125
Аз ще се изкажа леко неподготвена..Като родител на дете, което не посещава ЕСПА. (Не по финансови причини, макар че признавам таксата там ми се вижда безсмислена за 3г дете.)
Обаче, имам "вътрешна" информация от ЕСПА, че в нея има ЕДНА единствена помощник възпитателка, която обслужва 56 деца в ДГ и работното й време е по 11ч на ден, срещу 350 лв на месец.
Това, за някой може да е нормално заплащане, за мен си е жива експлоатация. Нямам честта да познавам тази жена, но..бих й предложила двойно за да се грижи само за моя син с тази всеотдайност..
Отделно в цялата "кухня" имало двама човека , които готвят на всички деца и...плодоовите закуски представлявали 1/4 ябълка на дете..
Ще ме извините, но..Александър изяжда сам една ябълка и не винаги му е достатъчна..
Отделно.."моя" човек от ЕСПА сподели,че децата никак не са толкова възпитани, колкото се твърди..и потвърди за огромното текучество в ЕСПА..Не ми се иска да обиждам никого, но според него, основния педагогически състав говори на диалект ..
Разбира се, споделям каквото са ми казали.Като имам 100% доверие на човека, който ми го каза..
..
Отделно от това имам лично основание да не харесвам президентката на ЕСПА. С цялото ми уважение към чудесната идея и с абсолютно съгласие със Стела-Мария и нейните доводи ЗА училище като ЕСПА, за мен всичко звучи силно пожелателно и не му вярвам.
Но което всъщност ме възмущава в ЕСПА е че 15г вече заема сграда на Общинска ДГ и лишава ОБИКНОВЕНИТЕ деца от възможността да посещават каквато и да е Общинска.
Договора на ЕСПА за тази сграда приключи през 2008г и ТРЯБВАШЕ да се преместят в нова собствена сграда .. Общината им е дала БЕЗВЪЗМЕЗДНО терен за да го направят и..........пак не са.. Преподписали са договора с Общината за още 5г (до 2013г) ВЪПРЕКИ мораториума за продължаване на договори на частни институции помещаващи се в Общински сгради .....
Толкова съм възмутена от това безочие както на ЕСПА, така и на Общината, че сериозно възнамерявам да разнищя този случай и който трябва да си понесе отговорността, а сградата да бъде освободена  колкото е възможно по-скоро..
Знам ЕСПА от самото й начало..Още, когато се оглеждах за ДГ за големите си деца..Тогава беше значително по-добра и въпреки всичко не достатъчно за моите изисквания..
РАзбира се..сега нивото на образованието в цяла София е отчайващо и..ЕСПА е сред "елитните" училища.. Но..според моите наблюдения, лежи на стара слава..и..съотношението качество на обучението/ цена не си заслужава..
Проблема е,че и алтернативи няма...почти..

# 126
Щурчо,информацията Ви не е точна.Всяка група от детската градина има помощник-възпитател,не е само 1 човек за всички деца!Казвам го от собствени наблюдения-работя в ЕСПА.

# 127
Щурчо,информацията Ви не е точна.Всяка група от детската градина има помощник-възпитател,не е само 1 човек за всички деца!Казвам го от собствени наблюдения-работя в ЕСПА.
Това..се налага да го приема на доверие както от Вас, така и от човека, който ми го каза.
Във всеки случай и той работи там  Grinning

# 128
БЛАГОДАРЯ, надявам се утре да успея да направя правилната преценка.............

# 129
Момичета, продължавам да следя темата. Ние ще бъдем в ЕСПА и през новата учебна година. Съжалявам, че някои от вас са се разочаровали, аз все още не съм имала проблем и не мога да сменя училището на детето си, което то си харесва и посещава с удоволствие, само заради мненията, които чета. Уважавам тези мнения, разбира се и ми е ясно, че нещо в училището ви е отблъснало, надявам се да решат тези проблеми (имам чувството, че оплакванията са от родители на по-големи ученици, защото на родителската среща тази седмица родителите на връстниците на моя син бяха позитивно настроени), ще ви държа в течение как се развиват нещата в ЕСПА и разчитам да обменяме мнения искрено и конструктивно.
Моля ви също така, след като сте напуснали, да споделите с директорката какво ви е отблъснало и от какво сте недоволни. Нека проблемите се решават, защото ако просто съобщите, че си отивате без да изясните по каква причина, каква промяна можем да искаме?

# 130
Искам да споделя едно впечатление..Като че ли се вихри истинска кампания срещу някои частни училища! "Гости" изказват мнения-едни от други по-абсурдни! Четох темата за Увекинд, прочетете я и вие! Намирам, че подхода е доста подобен.
Пожелавам на хората, които се грижат за нашите деца успех и нека имат силата да продалжат, въпреки злословията, с които ги заливат!!!

# 131
Аз понеже не съм гост, ще си позволя да споделя, какво ми казаха от персонала на ЕСПА, като се възмушавах,че още не са се изнесли от сградата на общинската ДГ в която се помещават..
" Строежа на сградата още не е започнал. В сегашните помещения в които децата от ДГ спят, има течове и мухъл и..изобщо, базата е в окаяно състояние и ремонт не се предвижда"
Не е лошо да си питате ръководството прехвалено, защо не ремонтират вече толкова години базата, след като им струва жълти стотинки на кв. метър наема...
Все пак..искрено се надявам, персонала да е наистина толкова "печен",че да ремонтира сградата поне СЛЕД като я напусне, за да може общината да я получи поне във вида в който ЕСПА я е получила преди 15г...
Само да добавя,че това е била една от най-хубавите Дг в околността и навремето Т.Живков е водел делегации в нея да я показва ... Срамота е да се руши при тия такси..
Впрочем..вашите деца я посещават, така,че ..имате право да се вълнувате повече от мен по въпроса  Peace

# 132
...... В сегашните помещения в които децата от ДГ спят, има течове и мухъл и..изобщо, базата е в окаяно състояние и ремонт не се предвижда"
.....
Все пак..искрено се надявам, персонала да е наистина толкова "печен",че да ремонтира сградата поне СЛЕД като я напусне, за да може общината да я получи поне във вида в който ЕСПА я е получила преди 15г...
Само да добавя,че това е била една от най-хубавите Дг в околността и навремето Т.Живков е водел делегации в нея да я показва ... Срамота е да се руши при тия такси..

Ако това е истина бих взела незабавни мерки, това е наистина опасно за здравето на децата.
Колкото до второто, лично аз се съмнявам, че ще си дадат зор да правят ремонт на сграда, която напускат.
А иначе това наистина беше най-красивата и най-добре поддържана ДГ в квартала, живеех в блока до нея достатъчно време, за да мога да го твърдя със сигурност. Както и да твърдя, че сега не виждам кой знае какво да се е променило в положителна насока по отношение на базата \ гледано отвън разбира се\.

# 133
Лени, на мен ми го каза човек от вътре...така,че..съм склонна да му вярвам.
Не искам да паникьосвам родителите, но..нека си го проверят, ако имат начин и..да вземат мерки, впредивд факта,че се очаква децата им да са в тази сграда до 2013г...
Наистина не го правя с цел да се заяждам, макар да гледам въпросната ДГ пред входа си.(сега аз живея в твоя бивш блок )  Hug

# 134
Положението в сградата наистина е трагично.Таванът тече,през зимата е студено и от прозорците вее.За информация всички училища в София са с сменени дограми, но в ЕСПА не .Може би цените трябва да се повишат още та барем им останат пари за да си сменят прозорците и да си поправят таваните,тоалетните,счупените плочки по пода и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт