Канада - 19

• 26 428
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
Каролина, благодаря!  Hug

Утре ни предстои, та да видим как ще мине при нас Praynig

# 106
.....
Споделете ми само, когато правихте ваксини на мъниците си предварително давахте ли им медикамент за сваляне на температурата тоест да предотвратите евентуалното и покачване и какво?
Четох какво пише в книжката, но викам да сравня инфото с вашия опит. .....

Aз за първата ваксина не давах нищо, защото не знаех. Докторът ми каза тогава за Темпрата и че е хубаво да се даде предварително или при температура и малко раздразнение след това. Като и биха ваксината, Ивет порева малко и заспа един дълбок сън около 3 часа. Обаче като се събуди и като наддаде един рев, малко раздразнение ли ..... Честно да ви кажа сбърках се  Crazy. Дадох и темпрата и се погушкахме малко и най-накрая се успокои. Иначе в такава истерия беше изпаднала, че дори да яде не искаше. При следващите ваксинации и давах по една лъжичка темпра преди ваксината само да не изживявам такова чудо втори път, че то си трябва и време лекарството да подейства.  Crazy

Относно Тайленола и Темпрата - могат да съдържат една и съща съставка, но аз лично съм крайно недоволна от Тайленола както за възрастни, така и за деца и като цяло, това е последното нещо което бих купила от аптеката. Темпрата я ползвам и до днес при спешни случаи и гледам никога да не оставам без.

# 107
Гаргамелчо много го мислите това второ издание

Joy като се има предвид колко я мислихме и планувахме дребната.. нова лентичка не чакай от мен ени тайм сун Crazy
плюс това моя милост още не си е намерила работа ooooh!
Хайде, хайде , имам те документирана на видеокамерата, кьдето казваш, че ще кьрмиш Вики до 2 години и след това ще родиш отново.  Hug Heart Eyes

# 108
Здравейте момичета!
Да взема и аз да се запиша, че току виж сте ме забравили. Много ангажименти и не остава време за форуми напоследък, дори отчетните съм ги зарязала, ама те пишат ли пишат, немога да ги прочета.
Честити бебета на всички, които се родиха напоследък, да са живи и здрави!!!
При нас иначе всичко върви нормално засега. Маги с голяма гордост казва че ще става кака, като я питаш, че да видим каква лудница ще е като се появи бебето. Надявам се да дойда помощ от БГ, ако баба и вземе виза - засега чакаме резултат. представям си същата ситуация като на Пупон.
Пупон питаш за зимни чувалчета, ако оше не си си купила, пиши ми на личния.
Говорите за имена, второ, трето, на мен ми е голям проблем да измисля първо име на бебето. Казаха че е момиче със сигурност, но сега проблема е името. Едната баба вече има кръстено на нея внуче, ама на другата баба от името неможе нищо де се измисли подходящо за англоговорящи. Будя се нощем и мисля имена и нищо засега. Вече 100 речника с имена изчетох. Искам да е на майка ми, ама няма как да стане, поне се надявам ако се роди на някои имен ден да си реша лесно проблема.

# 109
А иначе за Квебек майчинството  е :
Матернити-18седмици -70% от заплата
Патернити 5.................-70%..................
Парентал-7...................-70%.....................
                 25.................-55%.....................
Но за това е нужно да имаш необходимите изработени часове
Майката може да ползва всичките тези бенефити без патернити, който е само за бащата.
Тук е описано по- подробно
www.rqap.gouv.qc.ca

Само с едно не съм съгласна. Няма изискване за минимален брой изработени часове, изискването е за изработени минимум 2000$ през последната 1 година. Знам го със сигурност, тъй като мъжа ми в момента ползва бащинство и асюранс парантал. А споменатите проценти са за базовия режим, има и друг, който е с по-високи проценти, но по-кратък като продължителност, а именно:

Régime de base                             Régime particulier
MATERNITÉ      18 semaines à 70 %                     15 semaines à 75 %
PATERNITÉ        5 semaines à 70 %                        3 semaines à 75 %
PARENTALES    7 premières semaines à 70 %       25 semaines à 75 %
                        et 25 semaines à 55 %     

Този, който ползва тези осигуровки, може да се възползва до навършване на 1 година на детето. Т.е. дори да не са използвани нацяло, парите спират в деня, в който детето навърши 1 година.

# 110
  • Vaudreuil Canada
И още една подробност за майчинството в Квебек - процента се изчислява не на базисна заплата а на средноседмичен доход за последните 6 месеца - така че най-добре все пак да си работил 6 месеца иначе сумата става мизерно малка.

# 111
Здравейте момичета,

Аз съм доста отдавна във форума, но почти не съм писала, защото повечето сте бъдещи или настоящи майчета, а аз не бях и се чувствах страшно некомпетентна да давам съвети, затова само четях.
Сега с гордост и със страх искам да стана редовен член на вашата групичка, защото знам че от вас мога да науча много и да получа най-страхотните съвети, защото съм неопитна.
След дълги години стерилитет, две операции, хиляди проблеми, 5 инсеминации,едно неуспешно ин витро, успях за забременея от втория опит ин витро. Много съм щастлива, но и много наплашена защото все още имам малко проблеми и се водя рискова бременност. Дай Боже бремеността ми завърши успешно. Аз забременях с четиризначета, но само едно бебенце оцеля- моето юначе което очаквам с нетърпение. 
Това е от мен момичета, стискайте ми палци, а аз ще се старая да пиша въможно най редовно.

# 112
  • Vaudreuil Canada
Имаш един комплект стиснати палци от мен Simple Smile и дано всичко да завърши успешно и възможно най-леко.  Hug

# 113
лека и успешна и от мен  Peace

# 114
Стискам палци! Възможно най-лека бременност! Hug  bouquet

# 115
Здравейте момичета,

Аз съм доста отдавна във форума, ........

Sunnyflower, много се радвам за вас.  Heart EyesТова е страхотна новина.  Hug Много борбено момиче си, за момент не се предаде и ти се възхищавам за това. Peace  Поздрави на бъдещият татко и стискам палци за вас.  Heart Eyes

# 116
Здравейте моми4ета,

по4ти нямам време да пиша, но ви 4ета.

Вкю4их се защото не мога да пропусна да не 4еститя на sunnyflower за прекрасната новина Hug стискам палци мила  newsm10

# 117
Здравейте мамчета! Аз съм кандидат за канадска мама! Искам да се обърна към вас с една молба! Бях писала в предната тема и помолих за съвет и подкрепа-бяхте много отзивчиви и бързи в отговорите си! Сега се надявам пак да е така! Искам да попитам има ли мами, които скоро са минали по федералната процедура? Нуждая се от инфо за теста IELTS! Мисля да се явя февруари месец и се подготвям сама, така че всякаква информация, тънкости, трикове, съвети ще са ми от полза!
Благодаря!
Лек ден!  bouquet

# 118
nevenska, успех с избора на име. До януари има време, все ще го измислиш, пък ако трябва и ние да помага с предложения, че взех да се притеснявам за теб с тия нощи будения за умуваш името. С коя буква го мислиш?

milla_, как мина ваксината? Бебка вдигна ли температура? А Ти даде ли й превантивно някакво лекарство?

sunnyflower, честита бременност и от мен. Спомням си твоите постове тук и в zachatie и много се радвам, че след толкова много проблеми си успяла да постигнеш целта. Лека бременност ти пожелавам и много късмет на малкото юначе.  Praynig

# 119
Zdraveite na vsichki!
Izviniavam se za latinitcata, no sum ne pisha ot domashnia komputur.
Izkam spetcialno da chestitia na Pate-Iaki i na Emi razhdaneto na tehnite malki kukli. Da sa vi zhivi i zdravi !  bouquet
Momicheta imam i edin takuv vupros, ako mozhe niakoi da mi pomogne. Pri lichnia ni lekar vidiah kanadskia imunizatcionen kalendar ot koito stava iasno, che imunizatciata za Hepatit B se pravi vednaga sled razhdaneto na bebcheto.
Kogato tova ne e napraveno ( kakuvto e sluchaia s dushteria mi) struva li si sled godini da se pravi na goliamo dete i dali ima niakakvi riskove ?

Общи условия

Активация на акаунт