Тайната на дългата и здрава коса-17

• 41 126
  • 479
  •   1
Отговори
# 315
Аз пък сега съм обилно намазана с бадемово масло и смятам да го измия сутринта.
Защо реши да стоиш цяла нощ?Дали има по-голям ефект? Crazy

# 316
  • София
Не съм сигурна дали ефектът е по-голям, но имам навика от време на време да преспивам с разни мазнотии по главата.

# 317
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Олллееелеее , какво миене ще падне утре  ooooh! ...

# 318
  • София
Ооо, да, утре първо почвам с изплакване, и после идва ред на нова маска.

# 319
На сутринта как е? Има ли разлика в резултата от една нощ и от  стоене час-два? Rolling EyesАйде, зарадвай ме! Crazy
Гледам, че Сикрет чете... и сме писали заедно:hug:
Що бе Сикрет? Какво му е страшното? newsm78

# 320
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Serpentine сама ще си каже утре  Grinning

# 321
Тук нещо недоизказано долавям...А,а? smile3508

# 322
Zizi, не се смей много, но сън не ме хваща и понеже ми хрумна нещо, реших да те попитам като специалист по съчетаването на съставки Flutter

Добра идея ли ти се струва, ако смеся няколко билки (например репей, коприва, латинка, розмарин) в едно шише и добавя примерно 3-4 ампулки витамин А? Нещо като лосион, с които да натривам няколко пъти седично косата си. Преди малко ми хрумна и искам компетентно мнение  Peace  (Ако някой друг има такова, също да го дава бързо, бързо  Laughing)

Да не забравя -   bouquet

# 323
Чак пък специалист Rolling Eyes
Да, идеята като цяло е добра, но да ми обясниш малко повечко...
Настойка или отвара от билки ( в алкохол/спирт или във вода) и витамин А от ампулка(мазничък)?
 Маслото ще изплува отгоре и трябва добре да "разджуркваш" преди употреба, за да се смеси. Също така трябва да го правиш преди измиване, за да не ти остане мазна косицата.
     Другият вариант, който можеш да направиш е извлек от тези билки. Аз съм си приготвила маслен извлек от лайка в зехтин по една руска рецепта и прибавям по лъжичка в маската (също така може да се използва за намазване на тялото след баня).
Зехтинът се преварява на водна баня, добавя се лъжица цвят от лайка (в твоя случай билка или смес от билки), дърпа се от котлона и се оставя да изстине. Пресипва се в стъклено бурканче и се държи две седмици на тъмно и хладно място, като от време навреме се разбърква/раздрусва.
След това се прецежда през марля и си готова.
Можеш спокойно да го използваш като заместител на маста или някое масло в маската Peace
Ако не си разбрала нещо-питай  bouquet

# 324
aaNaaNana, и моята коса се "чупи" и къса в най-долния пласт. Това е от контакта с дрехите, а аз допълнително влошавам положението, като често пипам косата точно там, където е уязвима Rolling Eyes Преди време четох статия по въпроса, но не мога да я намеря. Споменаваше се, че изкуствените материи способстват не само наелектризирането, но и разцепването на връхчетата Tired Сега "спасявам положението" с малка остра ножичка, косъм по косъм.

# 325
ами аз от скоро си я правя, при мен резултатът е различен всеки път, без значение че не променям състава на маската. много странно, но 1 път след тривитаминол ми е супер косата, а на следващия- не .....  newsm78 въпреки това , като си гледам новата косичка, не смятям да се отказвам
power_girl Ами експериментирай. По метода на изключването. Аз направих грешката, че много време си спазвах маската 1:1 както я даде Деси. Не изключвах нито една от съставките, а най-вероятно трябваше...Ама това моето си беше упоритост и чиста доза инат, хем виждах, че не ми влияе добре, хем клепотех яко. Ти не прави моята грешка! Заменяй съставките! Peace Успех!
емел, маската на Денис и аз много си я харесвам, но косата ми изглежда добре само във деня на миенето, на другия ден е  Sick  А маската на Schwarzkopf по принцип само по крайщата ли я слагаше? Аз я разнесох по цялата дължина, а ти щом си я ползвала, знаеш че е доста гъста и трудно се разнася...и след това косата ми беше доста сплъстена някак си, и без обем,  а иначе обем си имам и то даже във повече от необходимото, то се вижда от снимката.

# 326
Елеонора_76, радвам се, че вече експериментираш. За това идеше реч Hug

# 327
ами време е май и аз да пробвам различни комбинации  Rolling Eyes

чудно ми е само как при положение, че си я правя с едни и същи съставки ( тривитаминол, мас, оцет, ракия, жълтък) резултатът е коренно различен всеки път - веднъж косата ми е супер готина, лъскава, мекичка и бухнала, а не следващия - мазна, сплъстена и наелектризирана .... някак не мога да си го обесня това  newsm78

# 328
Може да е от жълтъка. Нали ги виждам яйцата- веднъж с жълт, друг път с почти бял жълтък. Или от ракията- зависи колко изветрява и колко попива. newsm78

# 329
ей да бе, това за жълтъка наистина е така ,ще махна първо него следващия път и ще докладвам пак  Wink
благодаря ти, красим  Hug

Общи условия

Активация на акаунт