Бременни чужбински мами - 16

• 18 372
  • 286
  •   1
Отговори
# 60
mqrr, angelfish, lolita, добре дошли в темичката на бременните чужбински мами  Hug

Сега остава да започнете да си споделяте симптомите, пък аз (а и други бивши бременни чужбински мами) да раздаваме умни съвети  smile3521

sunnyflower, специални поздрави и за тебе - няма начин нещо толкова чакано да не се превърне в нещо прекрасно и неповторимо като твоята бременност, последвана от здраво и хубаво бебче на финала.   bouquet

и пак да се оплача - тресе ме май следродилна депресия - имаме ли други от мойта партия?

# 61
Веднага споделям симптом и търся съвет за необходими рамификации.

Яде ми се мазна купешка баничка с боза!  smile3514

# 62
честито на новите бременлийки -  лека и безпроблемна бременност  bouquet Hug

Трънче

на мен ми се приискваха неща , които не бях яла с години Crazy с една дума... хормонииииииииииии Mr. Green

# 63
Веднага споделям симптом и търся съвет за необходими рамификации.

Яде ми се мазна купешка баничка с боза!  smile3514

Ами ще трябва да си намериш от някъде, няма лек. На мен първите месеци ми беше много зле и почти нищо не можех да сложа в уста, но като ми се приядеше нещо не ми се гадеше от него. Та по този случай се наложи да се сдобия например с юфка - от тази съвсем традиционната.

# 64
Добре дошли на новите мами и лека бременност от мен  Hug

Аз докато си бременеех нямах особено желание за определени храни. Но това не пречи да имам да свалям около 10 кг и 4-5 отпреди  Whistling

Звезди, за нашето хранене питаше. Кърмим се всеки път и после давам АМ, по 60 или 90 мл, според това колко е изял преди това. То не е и точно дохранване, тъй като си е почти 50 на 50 кърма и изк. мляко. Милика и ти беше писала, че процедирате горе-долу по същия начин.
Стилулации, ядки, мюсли, какво ли не, докарвам ги винаги от 40 макс до 90 мл /ако не е ял поне 4/5 часа/ кърма. Нуждите на бебе все повече нарастват, а моето производство - не  Crazy Вече държа по около 10-ина минути на цица, както ми казаха, а и наистина повече няма нужда, той каквото има си го излапва за това време.

Хайде аз ще поработя, докато той се занимава. Опс, май дори заспа. Около 15 минути ще е, толкова са нашите дневни дрямки  Mr. Green

# 65
Трънче и на мен ми се ядеше ужасно много боза и баничка (в България не се и сещах да си купя) Crazy Майка, която дойде около 10 дни преди да родя, ми донесе и ги излапах като невидяла  Blush
Джена, мисля, че и аз съм като теб. Какви са ти по-точно симптомите?

# 66
  • UK
писах, писах  и после все че се изтри!!!!!....Та сега наново !!!

Благодаря ви за милото посрещане! Компанията изглежда страхотна!  bouquet Hug

Ами за признаците- един ден съм много добре ( чак забравям , че съм бременна ) и после 2 дена не мога да се вдигна от леглото. Имам определено проблем с апетита , а преди това винаги съм била ящна ...затова и не съм и много слабичка Blush. Сега я карам само на по-тестени неща и тук таме някои плод ( а преди на ядях плодове , а само заленчуци...сега не мога да погледна заленчук). Сладко Sick, кафе  Sick.... а колко обичам да пия кафе! ooooh! Само много газ , много нещо....  Embarassed направо УЖАС!

Миналата седмица успях да се преборя с англииската система и бях прегледана!!!! Голяма радост- имахме си малко бобче с тупкащо сърце!!!  Hug Сега поне спрях да се притеснявам за "кухо яице" , но много се моля  newsm17 вси4ко да е Ок до и да се развива нормално... Аз забременях веднага след спонтанен аборт ( chemical pregnancy) и сега се трвожа от всичко!!!!! Постояанно съм в напрежение и както се казва не мога да се зарадвам както трябва.

Да ви попитам нещо по-така!!! Embarassed Как я карахте/карате със секса в началните месеци?  Embarassed На мен хем ми се иска , хем не ми стиска ( по горепосочените причини....страх ме е да не си навредя на бебока) ...обаче са ме налегнали едни мнооого еротични сънища... Тялото ми , милото явно не издържа на тази "диета" newsm78. Как сте вие по въпроса?

# 67
mqrr, ъммм, една добра и една лоша новина имам за секса: може, стига мъжа да е с презерватив. Лошата новина, обаче, е че жената не трябва да изпитва оргазъм (кел файда тогаз, нали?  Crossing Arms) Идеята е матката да не се "контрактира," което става при О, както и сперматозоидите можели да предизвикат контракции. Така ме инструктира моя доктор. Ако караш обаче рискова бременност може би е добре да се посъветваш лично и ти.  Peace
(ааа, и приятни сънища...  Laughing)

# 68
  • Germany
отдавна не съм се включвала.

Добре дошли на новите мами и на новите бременни   bouquet Hug

Да кажа ние до къде я докарахме: кърмим се изцяло, това добре, но от около една седмица - не иска да си спи на леглото - на никакво легло. Преди като го сложех си спеше по 2-3часа, сега само да го оставя и веднага се ококорва или в най-добрия случай 15-20 мин. А ако спи в мен може да спи и 4часа или пък в кошчето за кола - ако го люшкам - пак изкарва по около 2часа.Каква е тази работа - кажете ми? А нощем си спи за сега, но започна и там да се ококорва като го оставя след последното хранене, че се налага с биберона да действам Tired Tired Каква е тази работа някой ще ми каже ли? Как така изведнъж се промениха нещата? Колики ли му се появиха...зъби ли го мъчат - май му е доста рано за зъби newsm78 Вие какво ще кажете за моя случай Confused

# 69
Привет и от нас! Аз също от доста време не съм се разписвала тук,но обещавам да се поправя Mr. Green
На мен в първите 2 месеци ми се ядеше само диня,защото си бяхме в БГ и беше адска жега.Но от 3м. когато вече се прибрахме само козунаци ми се въртяха в главата Joy. Даже мъжа ми ми се смееше,защото ги сънувах през вечер #Crazy.Та ща не ща посред авгус месец месих козунаци и козуначени кифлички.Както е казала милата ми Звездичка, хормонииииииииииииииии.
Приятен и усмихнат ден на всички

# 70
Боже, откога не съм поглеждала в тази тема, а имало толкова хубави новини!
Бебинщайн, Амей, Мерилу! Много се радвам за вас и стискам палци всичко да е наред.
Честито на всички нови майки и лека бременност на новодошлите.
Аз тайно ще ви следя, а може и по някое време да се включа при вас, че вече имам разрешение от докторката си.

# 71
  • UK
mqrr, ъммм, една добра и една лоша новина имам за секса: може, стига мъжа да е с презерватив. Лошата новина, обаче, е че жената не трябва да изпитва оргазъм (кел файда тогаз, нали?  Crossing Arms) Идеята е матката да не се "контрактира," което става при О, както и сперматозоидите можели да предизвикат контракции. Така ме инструктира моя доктор. Ако караш обаче рискова бременност може би е добре да се посъветваш лично и ти.  Peace
(ааа, и приятни сънища...  Laughing)

Трънче   newsm78 Маи по-добре да го карам без още няколко седмици Shocked #Crazy... Иначе какво.....ще му казвам "Скъпи, много внимаваи да не ми доставиш удоволствие Naughty....А и как се контролира човек в такъв момент newsm78 Thinking

# 72
За секса, аз нямах никакво желание, въпреки че съм чела и чувала, че се увеличавало и т.н. При мен сигурно е бил психически блокаж.
За спането и ние имахме един по-неспокоен период. Елеонора вечер заспиваше трудно, но пък не се събуждаше до сутринта. Сега през деня спи съвсем малко. Харесва й много да я вземеш на ръце и да я държиш изправена- така разглежда всичко  Crazy

# 73
На мене пък мъж ми не беше в къщи и бях на принудителен кексуален глад. Ама тоя първи триместър ми беше толкова гаден (даже и без да съм повръщала) - бях емоционална развалина! Затова пък втория и третия минаха много леко и приятно дори... тогава пък корема пречеше... ух особено последните месеци - всякакви опити за кекс бяха съпроводени с много не-еротично пъшкане от моя страна  newsm62

dezita, точно туй дет го описваш, ние го правим от 2рата седмица - много хубав креват му наредихме на малкия, ама той не ще и да го помирише. Щом го сложим в него, прави едни обидени физиономии, чупи долни устнички и ревва... на мама глезльото  Heart Eyes
Ще го учим след 3тия месец, дотогава... да се глези колкото си поиска.

Tsugumi, мойте депресивни симптоми са в общи линии всички дето ги пише в нета за следродилната депресия, без този дето съм искала да нараня детето. Там съм точно обратното - треперя му сякаш е направен от стъкло...
Не съм сигурна дали е следродилна депресия или просто ми е втръснало от сивото, мрачно време тук и безумно еднаквото ежедневие ... аз съм деен човек, и това бебегледане просто ме влудява, при все че съм влюбена в малкия...  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 23 ное 2007, 12:15 от Jenna

# 74
здравейте маминки,

откога не съм влизала и аз, ужас, немога да повярвам колко бързо минава времето #Crazy
Днес прибирах 2ра серия омалели дрехи на моята глезорана, има неща, които изобщо не е обличала и така ме е яд за тях, ще ми се да ги даря на някое дете, но от др. страна супер много ми е жал, че моята не ги е носила baby_neutral

За следродилната депресия - аз съм същата, само че аз съм адски преуморена и вдигам кръвно от това, става ми зле и май ми се отразява вече на кърменето, днес забелязах, че кърмата ми е почти прозрачна и бебка все по-често огладнява на кратки интервали.
Сонитка - аз също дохранвам по твоята схема, първо започнах по съвет на педиатърката да давам АМ в нощтните хранения, за да се налапа бебка, защото беше невъзможно да я събудя и да я задържа повече от 5мин будна на цица, резултата беше за 3 седмици само 240 наддадени, което е много под нормата. Тогава си казах, че никакви кърмачески истории няма да ме спрат да използвам АМ за детето си и да не го държа гладна и така, сега вече растем и дебелеем, пу пу ... Не смятам, че правиме нещо лошо, аз минах и през лактационни кризи и през свръхлактация и буци, та важното е да сме здрави Thinking

Дженна - все искам да ти напиша и все забравям - колко мъжки изглежда Ноли на снимката на аватара ти, стиснал юмруче hahaha,като един порастнал мъж направо Blush

Добре дошли на новите бременелки, да си изкарате весело бременността, че вижте ни нас с депресиите Joy, глупости пиша, да не ви стряскам, но аз, както и останалите момичета все още изпитваме носталгия към коремчетата си, независимо от трудностите на бременеенето Crazy

Общи условия

Активация на акаунт