за макароните?

  • 1 723
  • 17
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 230
Искам да ви задам един въпрос, който не ми дава мира.
Италианците ЕЖЕДНЕВНО хапват всякакви макаронени изделия и пак изглеждат добре. Дори стачкуваха в национален мащаб, когато искаха да им повишат цената на любимата храна. Гледах в нета интервю с млад италианец, който на въпроса, от какво  бихте се лишили, от секс или от макарони, той отговори:"По скоро от секса."
Какво е обяснението на този феномен? Аз лично недоумявам...

# 1
  • Мнения: 1 454
Нещо като ...китайците и ориза...

все въглехидрати и все слаби  Crossing Arms

# 2
  • Мнения: 916
По принцип макароните не са толкова калорични, ако са само с зеленчуци, без разните му кашкавали... и естествено в умерено количество.
А пък китайците ориза го приготвят сварен.

# 3
  • Мнения: 1 454
Еми то и пастата във всичките и видове пак е сварена...макар, че...аз не съм забелязала италианките да са кой -знае колко слаби...  bouquet

# 4
  • София
  • Мнения: 2 958
Пълнозърнестите спагети са много вкусни, по - полезни и по - диетични. Може би по - вталените италианци си приготвят именно от тях. Wink Тези спагети, приготвени със зеленчуци, могат да се вместят в някои диети.
Иначе, аз също нямам наблюдения италианките да са  масово  слаби. Wink

# 5
  • Мнения: 1 906
...
Иначе, аз също нямам наблюдения италианките да са  масово  слаби. Wink
И аз  Whistling .
Моя зет е италианец. Яде като не видял макарони, спагети, лазаня ( с много кашкавал и кайма) и другите там тестени и си изглежда супер  Thinking .

# 6
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Колкото пъти ям макарони, винаги ми се отразява на фигурата. От тестено пълнея, какво да се прави, явно си зависи от човека. То има и българи които ядат макарони ежедневно и пак са слаби. Една моя приятелка си приготвя по 3 - 4 пъти в седмицата макаронени изделия и не е дебела.

# 7
  • Мнения: 65
зависи от варенето
в Италия ги варят много по малко от нас (около 4-5 ) а българите понякога ги варим до 11-12 мин
бях го чела някаде имаше и обяснение ама съм забравила
а иначе ако спагетите се ядат само с подправки и зеленчуци са много лека храна Simple Smile

# 8
  • Мнения: 1 092
моите наблюдения за италианките са че по скоро приличат на  261uu,от колкото да изглеждат добре..............
та това според мен се дължи на прекомерното хапване на паста Mr. Green

# 9
  • Мнения: 6 958
Напротив италианките и италианците, които съм виждала са доста слаби и имат страхотни тела  Peace

Пълнеенето от макроните става от използването на различни видове калорични сосове + сирена, кашкавали и колбаси... Ако се ядат със зеленчуци или в чист с вид с масло не се дебелее от тях, но и с количеството трябва да се внимава  Peace

И още нещо макароните в България повечето ги хапваме като закуска или обяд, както е и с прословутата ни баничка, докато в Италия те са основна вечерна храна... разграждат се бързо и не са тежка храна, ако са приготвени леко и се вечеря само с тях  Peace

# 10
  • Мнения: 4 678
No comment

# 11
# 12
  • София
  • Мнения: 2 958
Връщам темата, защото намерих това :

"О Т С Л А Б В А Н Е     С Ъ С     С П А Г Е Т И

   Спагетите неоправдано са смятани за враг на елегантната фигура. Италианците
обаче не мислят така. Тайната им е, че те не ги преваряват като нас, а ги ядат
леко жилави. И не прекаляват с тежките сосове.
   Диетата, която ви предлагаме, включва обяд и вечеря със спагети, гарнирани с
най-различни сосове. Трябва да ги сварите така, че леко да ви хрупат. Използвай-
те оригинални италиански спагети и спазвайте точните указания на опаковката.
"

http://juliet.hit.bg/dieti/dietfood.htm


Поци, ти защо нямаш коментар?  Кажи си мнението, моля.

# 13
  • Мнения: 4 678
Смешно е да ядете въглехидрати вечер ,и да очаквате да отслабнете Peace

# 14
  • София
  • Мнения: 2 958
Смешно е да ядете въглехидрати вечер ,и да очаквате да отслабнете Peace


Благодаря ти!

# 15
  • Мнения: 738
Макаронените изделия са бавни въглехидрати, аз ям основно това, гарнирани с някакъв гъбен сос примерно. Засищам се много бързо и от много малко. Препоръчвани са дори в диетите. Носи им се лоша слава поради разните сметанови сосове, Карбонара и така нататък Peace
И ориз със зеленчуци много обичам, също много препоръчван при диетите. Не виждам проблем да се ядат въглехидрати вечер, стига последното хранене да е 3-4 часа преди лягане.

# 16
  • Мнения: 68
Смешно е да ядете въглехидрати вечер ,и да очаквате да отслабнете Peace
Смешно/вредно/неправилно ... да. Ама не само може да очакват, ами и да отслабнат може. (!НЕ подкрепям)
Пример: ядеш по 200гр. Кисело мляко и вечер-банан ... отслабваш. И редче шоколад да е, вместо банана, пак може отслабнеш. Изпробвано.  Cry После почнах да се интересувам все-повече и повече (чак над нормата  Sad ) от здравословно хранене, после година по доктори ... та сега съм добре, не се притеснявай.
За италианците – по-голямата част са нормално-слаби. Естествено има и затлъстели, ама то навсякъде всички почват да затлъстяват все-повече ...
Навиците им за хранене са по различни от нашите, или поне това забелязах от една област в Италия. Не ядат само макарони. Имат си първо, второ, трето .... . Та имат си салата(супа), после макарони, и за второ – някакво месо. Сервирали са ни някакви макарони и после картофи с месо на едно ядене. Обаче ядат бавно, на маса. По малко. Обяд в ресторант може да е час, два.  Имало поговорка „който яде сам, ще се разболее“ ... та си идвали вкъщи за обяд. Не казвам, че това е валидно за цяла Италия, и че всички италианци правят така.
Бях там за 2 седмици, на мен ми хареса. Ядях си месо, зеленчуци + по 4-5 макарончета за проба(всеки път различни, с различен сос).  Други българи се оплакваха, предпочитали както си е тук.
Поне ще се сетя да си направя нещо макаронено, от половин година не съм яла Crazy
Та.. щом ви се ядат макарони – яжте си, малко, с не много тежък/мазен сос, и в първата час на деня(сутрин, обяд)

# 17
  • Бургас
  • Мнения: 1 787
Макаронините изделия се използват в менюто при много нискокалорични диети.Така или иначе организма неможе без въглихидрати.
Първо много е важно какви са естествено макаронени изделия от пълнозърнестите брашна са за предпочитани заради фибрите и по-ниското си съдържание на захари.
Второ много е важно да не са преварени,трябва да се варят 1 мин по-малко от посоченото на опаковката.Когато варя спагети или макарони ако пише 6-8 мин ги варя не повече от 6 мин.
Трето от тук нататък зависи с какво ще се гарнират?Колкото по-малко мазнини толкова по-нискокалорични.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт