Ноемврийчета 2005 No. 5 - Рождени дни!

• 12 842
  • 274
  •   1
Отговори
# 225
Майче, ясно, че не можеш да минеш на строга диета с кърменето, но пак можеш да полагаш неми усилия, а то и веднъж на ден да е пак си е кърмене. Яна до 10- 11 месечна не беше виждала шише, какмо остава пък за биба, а след това минахме направо на чашките за вода с накрайник на Авент. Ако издържиш още малко да си кравичка, след това може на тези да го приучиш и с тях да даваш мляко, ако се наложи. Ти си знаеш най- добре де....Но и нищо да не промениш, както ти казах вече, не виждам от какво да се притесняваш, а и само едно мерене не е меродавно. Виж как ще е след още и някоя седмица....

# 226
Здравейте. Аз ви чета, но все не мога да пиша.
Майче, ако е здрав, игрив и все ревлив и неспи, няма как да качи повече. Не се притеснявай. Поне аз не виждам смисъл.Щом е подвижен и яде всичко, което му даваш значи е добре. Катерина не ядеше нищо, карахме само на кърма, защото все се мръщеше и плюеше всичко друго. Но качваше по 300гр. Виж за ръста - щом сега е 85 см, какво да говоря.

# 227
майче,не зная какво да кажа.Камен ако си е активен и яде ,колкото иска,би трябвало всичко да е в ред.Като се замисля,едно време нашите баби изобщо не са знаели по колко грама качва детето на месец.Някой е измислил  примерните таблици и сега ги следим  и се тревожим. Освен това до края на месеца има време - ще наддаде още.

юка- разбирам какво имаш предвид .От два месеца съм на работа ,
но всичко продължава да ми е някак чуждо  и като че ли още "свиквам ".
Всеки ден умишлено минавам през средата на намираща се по маршрута  детска площадка
и като виждам майките с количките сърцето ми се свива ,че не съм с малката.

канеста - дано всичко се оправи по-бързо.

# 228
И аз смогнах да се добера до компютъра.Виктория все като ме види се бута и тя да пише на клавиатурата и затова е трудно да седна на спокойствие.
Да се оплача от нея-разделихме се с обедният сън(единствените ми два спокойни часа през деня Cry).Вече цяла седмица е така и този път май е окончателно.Но пък вече е християнче от събота.Кръщенето мина с мноooooooooго рев.Ето и снимки(ако на някой му се гледа ревла):
http://jmototo.multiply.com/photos/album/14

# 229
  • Карлово
Майче, те са ти казали другите момичета-няма какво да се притесняваш, екстра си е Камен
Аз вчера и днес се разправям с тъпачките от НОИ. Писна ми заради някакви заспали патки да ходя без пари от септември. Затова ви чета по диагонал малко.
Днес гледам майки с колички с малки бебоци и ми се прииска вече и аз така да бутам количката. Някакво странно чувство, досега не бях изпитвала носталгия по отминалото време с Мартина, а и след два месеца това ме чака... Grinning

# 230
Здравейте!
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ  РОЖДЕННИЦИ! МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ! newsm51 newsm59
Ние се загубихме малко, но се надявам вече да се включвам по-често. Не съм и чела отдавна, но ще се опитам да понаваксам.
ще драсна някой ред за нас.
Снощи рождения ден мина добре. За щастие всички дечица бяха здрави и дойдоха, натичаха се, налудуваха се. Кари не беше много в настроение и се стресна от едната гледачка (както и едно друго детенце от по-малките), порева си малко, после си хапна, поотпусна се и най-весело й стана накрая преди да си тръгнем. Получи много подаръци, както и кака й. Позабавляваха се децата, ние си пийнахме и така.  Спомням си, че като я раждах, мъчейки се в предродилна зала, гледах през прозореца ,как валеше първия сняг.  И вчера валеше и беше красиво.
Днес пък ми беше първият работен ден. Както каза кумата ми, приличам на първолаче, на което му предстои нещо ново, различно и трепетно. Две години вкъщи направо   #Crazy Общо взето няма особени промени, колегите ме приеха радушно.
Карина ходи на ясла от 1.10., но не й се събраха много дни. Пак ми направи два пристъпа (не беше правила от 10 месеца). В общи линии сравнително добре приема яслата. Много обича да ес гушка и това прави голямата част от деня с лелите. Иначе яде много и по-малко спи, играе си, пее песнички.
За съжаление незнам (ще прочета по-късно) как се развиват вашите деца, но ние сме без памперс - от 5 месеца без дневен, от два и без нощен. Храни се добре сама, много е музикална, страхотно чувство за такт. Бърбори много, без да спира, брои до 12 вече, и така. Другата седмица почва яслата след две седмици прекъсване и сигурно пак ще реве много.
Ще се опитвам вече да ви чета редовно и да пиша.
В общи линии това е засега. Май има нови мами, които не познавам и ще се запознаем.

# 231
  • София
ДУ
Жмо , много е красива малката.
При нас нищо ново.Гледаме си се във вкъщи.Днес пак сме на контролен преглед и така.

# 232
Жмо , много е красива малката.

Благодаря!На майка си прилича  Embarassed !
След като вчера се оплаках,че се разделихме с обедният сън,днес детето ме изненада с много нощен(все още спи),като обикновенно става в 7.00ч.

# 233
  • София
Привет!
Илия най-после е на училище, въпреки че още пие антибиотик, дано се закрепи. Аз съм у дома днес - да сготвя, да си видя мимичето, да прибера момчето от училище, да закарам колата на мъжа ми на ремонт.
В момента Роси се дере, защото се наака в гащите, а аз реших, че трябва да бутнем акото в гърнето, за да види как изглежда това чудо, което се очаква от нея да сътвори. Обаче тя много се разстройва и не схващам защо. Вече не плаче на гърнето, но нищо не прави. Даже лъже, че няма ако, за да се изтропка после в гащите.

Ох, не знам как ще стане. Споделете малки опит! Като започнете с опитите, изцяло без памперс ли държите децата?

Жмо, наистина е много хубава Виктория! И даже не е много разплакана. Този път ти ли си на снимките? А за дневения сън - струва ми се наистина твърде малка. Илия беше поне на 3 и половина, когато спря да спи денем. Някои деца спят и на 6.

# 234
Симка, да изцяло. Поне аз така практикувах. Сутрин сатвахме сваляхме памперса. В началото резултат нулев. После една хубава сутрин се събуди и каза "има ака пика" и така. Е имахме и един проблемен период, защото го пазеше баща ми, който е на 70г и искаше да го пази само с памперс.
Жмо, присъединявам се към комплиментите за Виктория. Много красиво дете е.

# 235
  • Карлово
Симка, изцяло го свалих памперса за през деня. В началото дори си стояхме вкъщи, за да не се налага и на разходка да го слагам. Само за следобедния и нощния сън го слагах. Мартина също изпитваше някакъв страх от акото си, но някъде след седмица го преодоля. Някъде из форума бях чела, че им е трудно да приема, че някаква част от тях се отделя, било то и акото.
Жмо, за Вики Heart Eyes

И малко подранило коледно настроение. Можете да дадете своя глас за коледна и новогодишна картичка!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=242757.0

# 236
Първо да се похваля - получиха в Чико столчетата и масичката, така че утре ги взимам Simple Smile
Симка процедурата с памперса беше - става и махам памперса. Стои без него докато не дойде време за следобеден сън, тогава пак обувам памперс. Когато стане от сън пак събувам и така до вечерния сън. През другото време не обувам памперс, освен ако не ми се налага да пътувам на дълго разстояние с кола. Понеже махахме памперса лятото, честичко се налагаше да слагаме памперс за пътуванията. Аварии имаше ужасно много. Имах чувството, че нарочно пишкаше в гащите. По едно време направо се бях отчаяла и бях решила пак да връщам памперса. Добре, че точно в този момент ме осени идеята да я науча да пишка права в душ кабината (Ния в този момент мразеше гърнето си). Заинтригува се хлапето и започна с кеф да си казва. Оттогава вече стана лесно. Пак да кажа от време на време есента имахме периоди с аварии, които и аз не знам на какво се дължаха. Дали изстиваше, не знам. Откакто възприех тактиката да приемам с усмивка аварийките и да не й се карам се случва супер рядко да намокри гащите. Даже последния път толкова ми стана смешно, че й говоря "Нийче, ти май се позаплесна и забрави да кажеш, че ти се пишка. Нали си вече голямо момиче, а само бебетата се напишкват в гащите. Нали ще ти се смеят всички, че такава голяма как пишка в гащите". Ухили се и каза, че е голяма Simple Smile Абе важното е да не се прави драма от махането на памперса си мисля аз, защото когато ние сме притеснени и се чудим как точно да излъжем човечето излъчваме това напрежение и дечицата усещат, че има нещо което не е наред.

# 237
Абсолютно съм съгласна с написаното от еххо! При нас случая беше аналогичен и според мен не трябва да се връща памперса щом веднъж сте решили да го махате, защото децата се разколебават! Че аз лятото веднъж го върнах и смятам, че сгреших, все пак успяме да Аз от няколко дни махнах и нощния, просто ми свърши пакета с памперс-гащичките и реших да не купувам друг. Случва се понякога да намокрим гащичките, но винаги е когато се е залисала в игра и забравя. И пак да кажа - от самото начало на седалка на тоалетната чиния като мама и тати, т.е. пробвайте нещо различно напр. както Ния в душ-кабината.

# 238
Едно време когато имах време да разглеждам света наоколо страстта ми беше да снимам....Аватара е една от любимите ми снимки направена в любимата ми къща в Родопите. Огнище направено в каменния зид на двора. Ех как ми се ходи за рибаааа......Чакам пролетта с нетърпение.

# 239
  • Пловдив
Здравейте, всички:)

Аз се прибирам от зъбар - как ми тръгна тази година не е истина - имам чувставото ,че съм повече при него, отколкото с Пламен Joy

Симка, и аз мисля, че тръгнеш ли да махаш памперс - даваш смело; аз това го правих лятото, преди месец писах даже, челелите в яслата искаха да го върнем, защото му се пикаело по - често и им развалял заниманията - аз отказах и сега всчико е нормално - мисля, че едно - две напикавания в седмицата не е нещо страшно за двегодишно дете, и то като се заиграе. Желая ви с Роси успех Hug

Еххо, и аз много се захласнах по аватара ти Simple Smile  Със здраве да си ползвате мебелите на Чико
Отивам да готвя, че гладните скоро си идват Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт