Майчинството счетоводно - 6

• 68 030
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 930
  • Сливен
Отново съм аз с почти същия въпрос. Днес говорих с тези от РУСО - казаха ми че работодятелят е подал корегираща  Embarassedдекларация и са ми преизчислили обезщетението (намалили са го #Cussing out) и сега им дължа разликата #2gunfire. Но си мисля че тъй като парите са получени добросъвестно то тогава нищо не им дължа и не следва ли да има някакъв акт с който ми определят сумата и евентуално този акт да се жали по административен ред.  ThinkingТа това ми е въпроса - следва ли да ми удържат от обезщетението надвзетата сума или след като се върна на работа, от трудовото ми възнаграждение. ooooh! Офф и аз не се изразявам много правилно, но се безпокоя да не остана без доход един месец.

# 931
  • В полите на Пирин планина
Отново съм аз с почти същия въпрос. Днес говорих с тези от РУСО - казаха ми че работодятелят е подал корегираща  Embarassedдекларация и са ми преизчислили обезщетението (намалили са го #Cussing out) и сега им дължа разликата #2gunfire. Но си мисля че тъй като парите са получени добросъвестно то тогава нищо не им дължа и не следва ли да има някакъв акт с който ми определят сумата и евентуално този акт да се жали по административен ред.  ThinkingТа това ми е въпроса - следва ли да ми удържат от обезщетението надвзетата сума или след като се върна на работа, от трудовото ми възнаграждение. ooooh! Офф и аз не се изразявам много правилно, но се безпокоя да не остана без доход един месец.

Така или иначе щом са неправомерно начислени и получени ти ги дължиш на НОИ. Те няма как да си ги вземат от трудовото ти възнаграждение. Затова ще ти ги удържат от следващи обезщетения.

# 932
4   Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    20    1400.00
5    Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    20    1400.00
6    Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    22    1400.00
7    Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    22    1400.00
8    Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    23    1305.04
8    Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица       105.49
9    Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    19    1400.00
10    Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    23    338.91
10    Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица       1266.67

Период на Месец на
обезщетение   плащане   Година на плащане   Брой дни/ часове   
05.10.2007-19.11.2007   11   2007   12   39,17   470,03   470,03   11-12-2007
05.10.2007-19.11.2007   10   2007   19   39,17   744,22   744,22   20-11-2007
13.08.2007-16.08.2007   8   2007   2   38,74   77,48   77,48   25-09-2007

# 933
Извинете ме за пускането на предишният пост, но стана неволно! Та сега да си задам и аз въпроса и ако може някои да ми помогне.
Това са извадки от системата на НОи за осигурителния ми доход през последните 6 месеца преди да изляза в 45-дневен болничен преди раждане. Интересува ме дали правилно ми е изчислено среднодневното възнаграждение на което ми изплащат болничните? Единственно през м. август имам 3 дни болничен, както се вижда от извадката, а другите месеци са ми с пълни работни дни.

Благодаря ви предварително!

# 934
и аз имам един въпрос Confused
в момента съм с непрекъснати здравни осигуровки,но имам неплатени за 2000 и 2001г.възможно ли е да ми бъде спряно обезщетението за отглеждане на дете или неизплащане на болничен за погасяване на дължими суми.

# 935
Колко ще е майчинството през 2008 година.?А минималната заплата колко ще е?

# 936
интересува ме дължи ли се доо върху 315 дни обезщетение при бременост и раждане или само здравни осигуровки

# 937
Това са извадки от системата на НОи за осигурителния ми доход през последните 6 месеца преди да изляза в 45-дневен болничен преди раждане. Интересува ме дали правилно ми е изчислено среднодневното възнаграждение на което ми изплащат болничните?

Знаеш ли какво си получавала като чисто възнаграждение в месеците април - септември?

# 938
интересува ме дължи ли се доо върху 315 дни обезщетение при бременост и раждане или само здравни осигуровки

Работодателят внася само здравни осигуровки.

# 939
Колко ще е майчинството през 2008 година.?А минималната заплата колко ще е?

Като излезе Законът за бюджета на ДОО за 2008г. ще знаем  Wink

# 940
  • София
Извинявам се ако някой вече го е питал това Blush
Нали трябва да се осигуряваш /Да работиш/ 6 месеца преди за излезнеш в болничния 45 дни преди термина newsm78 - Значи  от началото на 3-тия месец , нали Shocked Тест аз трябва да постъпя на работе тази седмица #Crazy Какво става ако закъснея с 1-2 седмици Rolling Eyes като се има в предвид , че още съм по майчинство Peace
Но искам да се осигурявам на по - висока заплата Rolling Eyes

# 941
Извинявам се ако някой вече го е питал това Blush
Нали трябва да се осигуряваш /Да работиш/ 6 месеца преди за излезнеш в болничния 45 дни преди термина newsm78 - Значи  от началото на 3-тия месец , нали Shocked Тест аз трябва да постъпя на работе тази седмица #Crazy Какво става ако закъснея с 1-2 седмици Rolling Eyes като се има в предвид , че още съм по майчинство Peace
Но искам да се осигурявам на по - висока заплата Rolling Eyes

6 месеца е минималният осигурителен стаж, който трябва да имаш изобщо през живота си. За изчисление на обезщетението за бременност и раждане се броят 6 месеца и 45 дни преди термин, защото тогава се излиза в болничен. Ако през този период не работиш, а си в отпуск за отглеждане на дете, то това обезщетение се взема за база.

# 942
  • Варна
Здравейте,
аз отново се появявам с въпрос: 50% майчинство ( 90-те лева) прибавят ли се към брутното (или нетно) възнаграждение, при изчисление на болничния за бременност и раждане, както и последващото го обезщетение. Например, ако имам 320 лв нетна заплата, трябва ли да прибавя и 90-те лева, за да си изчисля среднодневното възнаграждение ( за да знам дали има смисъл да се осигурявам на по-висока заплата последните 3 месеца преди излизане в 45-дневния болничен).

# 943
Здравейте,
аз отново се появявам с въпрос: 50% майчинство ( 90-те лева) прибавят ли се към брутното (или нетно) възнаграждение, при изчисление на болничния за бременност и раждане, както и последващото го обезщетение. Например, ако имам 320 лв нетна заплата, трябва ли да прибавя и 90-те лева, за да си изчисля среднодневното възнаграждение ( за да знам дали има смисъл да се осигурявам на по-висока заплата последните 3 месеца преди излизане в 45-дневния болничен).

Не, не се добавят.

# 944
  • Варна
 Hug Благодаря за бързия отговор!

Общи условия

Активация на акаунт