ЕНДОМЕТРИОЗА - да поговорим!

• 132 444
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 90
благодаря че ми отговорихте Laughingно още нещо ме притеснява след опрецията вече 20 дни имам темтература37,2 попитах мая доктор той не ми даде някакъв определен отговор,някоя от вас да имала ли е  подобен проблем, кога отшумява това каква е причината
И аз като Bibibibo мисля че е нормално след такава интервенция да има леко повишаване на температура...нещо като защитна реакция на организма...Все пак до седмица ако не се нормализира се консултирай с док.

# 91
А има ли разлика между действието на Золадекса и Диферелина? В смисъл едното по-добро ли е от другото или са с еднакво действие?

# 92
  • София
А има ли разлика между действието на Золадекса и Диферелина? В смисъл едното по-добро ли е от другото или са с еднакво действие?
Имат едно и също действие. На различни производители са. Може би Золадексът е по-силен, защото преди гинеколозите са го изписвали при много тежки случаи на ендометриоза.

# 93
Благодаря, Киа newsm51
Аз бях на Золадекс и сега се налага 2-ри курс пак Золадекс след евентуална лапароскопия, а и гледам че на повечето им изписват Диферелин и затова питам. Rolling Eyes

# 94
  • София
Изписват Диферелин, защото само това лекарство се отпуска по линия на НЗОК. Золадексът е малко по-скъп и затова от касата вече не го поемат.  Confused

# 95
Цената им е еднаква , но касата го махна от списъците , защото золадекса се използва и при рак на простата и за определен тип бучки в гърдите, следователно за ендометриозно болните едвам стигаше до нас , а диферелина е пригоден специално за жените с ендометриоза!Нямат различия по-ефективност , тя зависи от броя на употребените ампули!

# 96
  • София
Золадексът се използва и при жени с рак на гърдата. Точно м.г. бяха променили условията за отпускането му, като сложиха възрастова граница от 35 г. Тогава имаше много материали в медиите, защото онкоболните бяха против това ограничение.

# 97
здравейте всички.Аз се престраших да се регистрирам.Имам един въпрос към вас-поликистозните яйчници показател ли са за ендометриоза?-искам да кажа-дали повечето момичета с еднометриоза имат и кисти?
Благодаря ви за вниманието

# 98
Terezza, поликистозните яйчници нямат нищо общо с ендометриозата и по никакъв начин не са признак за нея. Поликистоза и кисти също са отделни понятия. Поликистозата представлява промяна в структурата на яйчника, а не реално налични кисти. При ендометриозата може да се наблюдават кисти, а може и да няма кисти, а само отделни разсейки.

# 99
Благодаря за отговора,Гризката,много правилно формулирано.Ще гледам да си задавам по конкретно въпросите,мерси

# 100
  • София
След като се получи протоколът от здравната каса за диферелина какво се прави на татъка. Казаха че първата инжекция дори и да не се постави този месец трябва да се вземе в месеца на издаване на протокола.Трябва ли да се ходи при личния лекар или направо в аптеката?

# 101
Трябва да преснимаш протокола ида дадеш копие на личния лекар, на гинеколога ако той ти е писал протокола и едно копие за аптеката.Личншят лекар ще ти напише рецепта Диферелина и снея и с рецептурната книжка отиваш в аптеката. Успех!

# 102
  • София
Мерси за бързия отговор, а доколкото знам диферелина се поставя мускулно в дупето. Боли ли много, че ме е страх от иглите и спринцовките..... Embarassed

# 103
  • софия
Кене не боли много дори ако ти го слага някой с "лека ръка" нищо не се усеща,на мен ми го слагаха различни лекъри .При едния -един път болеше леко друг път изобщо,незнам на какво се дължеше,ама мен лично ме болеше първите 2 седмици някъде мястото където ми я биеха,така че моя съвет е да си прецениш на коя страна спиш и къде да ти я бият(от коя страна)
Късмет Hug Praynig

# 104
Здравей kene не се притеснявай не боли изобщо. На мен вече ми сложиха две и само след инжекцията имам малко гаден вкус в устата, но дупето не боли не се притеснявай. Аз като ми казаха, че се слагали в корема и по точно в пъпа бях уплашена до смърт, но разбрах, че другия препарат Золадекса се слагал там.
Да си призная и мен много ме е страх от игли  Embarassed и гинеколога, който ми ги слага ме баламосва и аз нищо не усещам. Разказва ми вицове и се майтапи с мен.

Общи условия

Активация на акаунт