ЕНДОМЕТРИОЗА - да поговорим!

• 133 125
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 900
Cache, случайно ми попадна, забележи, страница от медицинска книга, на която е описано за даназола Simple Smile "Антигонадотропни препарати. Даназол се прилага вече 15 години в практиката. Той потиска излъчването на FSH и LH на ниво хипофиза. Така вместо псевдобременност се причинява медикаментозно псевдоменопауза. Менструалната функция се прекратява. В гениталните органи, вкл. и в ендометриозните огнища, настъпват атрофични процеси. Лечението се провежда без прекъсване най-малко 6 месеца с дневна доза от 3 пъти по една таблетка от 200 мг през устата. След спиране на лечението менструалната функция се възстановява. Даназол действа и при по-тежки случаи на ендометриоза."
Дано ти е полезно... Че като знам аз как съм се объркала с тия варианти на лекарства...

# 901
  • София
СПЕШНА МОЛБА: Момичета, може ли някой да ми каже в кои аптеки има шанс да намеря Золадекс, Диферелин, Декатпил? Трябва бързо да почвам лечение на ендото, но нещо ме съмнява, че лукринът е ок за мен - имам микроаденом на хипофизата, който ми повишава пролактина, и ще трябва да лекувам паралелно двете неща.  #Crazy Следобяд съм на ендокринолог за консултация, но ако той каже примерно  "утре золадекс!" аз засега не знам откъде да го взема. Търсих в Ремедиум уж като по-голяма, ама... Мерси!   bouquet
PS. Ако някой знае нещо за едновременното лечение на такъв аденом и ендо, ще съм много благодарна също да напише.

Питай в аптеката на "Шейново". Там преди имаха Диферелин постоянно. Виж и в САНИТА - аз си взимах Диферелин по НЗОК от Санита - клонът, който е в хотел Плиска.

# 902
  • София
СПЕШНА МОЛБА: Момичета, може ли някой да ми каже в кои аптеки има шанс да намеря Золадекс, Диферелин, Декатпил? Трябва бързо да почвам лечение на ендото, но нещо ме съмнява, че лукринът е ок за мен - имам микроаденом на хипофизата, който ми повишава пролактина, и ще трябва да лекувам паралелно двете неща.  #Crazy Следобяд съм на ендокринолог за консултация, но ако той каже примерно  "утре золадекс!" аз засега не знам откъде да го взема. Търсих в Ремедиум уж като по-голяма, ама... Мерси!   bouquet

PS. Ако някой знае нещо за едновременното лечение на такъв аденом и ендо, ще съм много благодарна също да напише.

Обади се в аптеката при клиниката на щерев там винаги имат поне едно от посочените които ти трябват а ако нямат ще ти го поръчат от фармацевтичните фирми. Телефонът е 9200901 поискай да те свържат с аптеката за да говориш направо с фармацевта.

# 903
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Нова съм във форума. Пиша в тази тема, понеже август месец ме оперираха от ендометриоза! Бях планувана за лапароскопия, но в последнсвтие се оказа, че нямало да стане  така и ме резнаха! Възстановяването беше продължително и гадно!
Така....... възстанових се и отидох на преглед, за да уточним с доктора лечението! Изписа ми Дуфастон. Пия го вече 6 месеца! И от това, което прочетох в темата /признавам си, че не успях да изчета подробно всичките 46стр./, май няма хора, които да ги лекуват с Дуфастон! А....и не ми спря цикъла  newsm78, а тук чета, че в повечето случаи го спирали! И направо се втрештих! А за такива инджекции изобщо не е ставало дума, направо ме шашнахте Shocked
Не, че не му вярвам на доктора, напротив той е много добър специалист, главен асистент е в университетска болница!   
Какво мислите.........?

Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 13:14 от leptir

# 904
  • София
Здравей leptir!

Съжалявам за това, което преживяваш. Тъй като и аз минах през подобен ад, бих искала да съм ти полезна.
Лично мен ме лекуваха с Лукрин и се оправих само от две инжекции. Дуфастон пия сега, като се възстанови цикъла ми. Доколкото разбрах той е за укрепване стените на матката, а не за лечение на ендометриоза.

Отиди при друг лекар и виж за какво става въпрос!

# 905

В аптеката на ъгъла на Дондуков и Раковски миналата година ми казаха, че могат да ми поръчат Диферелин. Предполагам, че и още ще могат

# 906
Момичета ето какво се случи при мен.
След първата инжекция лукрин депо ми дойде менструация ,бихме втората инжекция на 3 ден от цикъла и цикъла ми продължава вече 14 дни  Sad .Обадих се на доктора .
Тя каза,че не знае защо се случва това при мен ,но трябва да изчакам да се изтече менструацията .
Ако на някой все пак му се е случвало подобно нещо ,моля да сподели
Предварително ви благодаря

За деферилин може да се провери в аптеката на клиника Щерев .Ето телефон 920 09 01 ,вътрешен 129
На мен ми трябваше една инжекция за месец Декември (ще сменяме Лукрина) и kkk29 ми я изпрати ,за което съм и много благодарна

# 907
  • София
А колко дни след първата инжекция ти поставиха втората ?
Те трябва да са поставят на всеки 28 дни като е препоръчително ако е била поставена в Понеделник за първи път да продължи да бъде в Понеделник например.

# 908
Здравей, malinkap! Аз също бях на лечение с Лукрин за 6 месеца, но също не разбирам защо твоята схема на инжекции се влияе от това дали имаш кръвотечение или не  newsm78 Както и Kene ти е написала схемата е на всеки 28-ми ден следваща инжекция (без значение и от деня на седмицата) и не се променя от това дали ще има МЦ след това. Аз имах кървене и след 3-та и 4-та инжекция, но моят лекар ме проследи и устнови, че това всъщност не е МЦ, лекарството си действа по предназначението и на УЗД-то не се визуализират яйчниците и лигавицата на матката е достатъчно изтънена (това е целта,за да е сигурно че има действие лекарството). Псевдо МЦ е реакция на организма ми поради хормоналното натоварване. Пиша ти тези подробности, за да поискаш отново мнението на лекуващия те лекар и да бъдеш проследена навреме, за да си сигурна, че курса на лечение ще е от полза. Ако имаш съмнение в компетентността на лекаря, потърси задължително и второ мнение и то без да губиш време. Желая ти успех!  Peace  Hug 

# 909
Благодаря ви момичета за бързите отговори.
Бия лукрин депот на 28 дни както е по предписание.
Проблемът обаче е ,че лигавицата на матката беше много дебела -14 мм.Ще сменям Лукрина с Диферелин.
Чудех се на какво се дължи 14 дни менструация ,но излгежда хипофизата не може да се подтисне с Лукрина.

# 910
      Нелита, инфото за тези лекарства и цитата на Гризката, бяха много полезни. Темата много ме интересува, и по-точно: може ли да се направи нещо като класификация на лекарствата за ендометриоза? Например, кои от тези лекарства -  Золадекс, Диферелин, Декатпил, Дуфастон, Лукрин Депот, Даназол, Депо Провера, се препоръчват за лечение, веднага след операция и кои за след това? - говорим в случаи, при които не може да се приложи универсалното лечение за бебеправене  Grinning веднага след операция...кое лекарство се препоръчва тогава и всички изброени хормони ли представляват? Ако знае някой отговорите на тези сложни въпроси, ще съм му много благодарна Hug
    Утре ще проверя в САНИТА, в клона на х-л Плиска дали има в наличност лекарствата и ще пиша.
    Peace на всички

# 911
  • София
Золадекс, Декапептил и Диферелин са еднакви препарати тип депо !!! предписват се обикновено след оперативна интервенция - било то лапароскопия или лапаротомия или пункция.
Лукрин е със същото предназначение, но съдържа друго активно вещество.

А за Диферелина и Декапаптила няма проблеми, има ги в аптеката. САНИТА не е дистрибутор на тези лекарства.
Единствен за България са Борола  /и Софарма ако не се лъжа. /.
От кой квартал си ? В аптеката за която ти казахме ги има и са на нормални цени, аптеката се намира на 10 минути от ценътра на София.

# 912
Мерси много на всички момичета, които ми писахте къде бих могла да купя лекарствата. Аз се консултирах с ендокринолог, и той каза, че и лукринът, и другите имат идентично действие в случая с ендометриозата... След като и лекуващия ми лекар, и другите, с които се съветвах, смятат, че лукринът е ок, ще си почна с него - нямам и излишни пари (поне не за съмнителна полза). Ще следя нещата... Иначе, изчетох темата, и установявам, че към момента тук няма достатъчно представителна група момичета, лекувани с лукрин - защото е по-нов май. Но и с другите препарати резултатите са, хм, смесени, така че остава да вярваме в съдбата и късмета, и толкоз.  Laughing Сега се сещам да потърся отзиви за лукрина в чуждестранни сайтове и форуми. А защо казвате, че е руски? Лицензът е английски или швейцарски със сигурност - на Abbott Laboratories, моя приятелка лекар каза, че фирмата е сериозна, а за производството пише, че е в Испания! Вярно, пише на руски, но пише "Испания"...
Ще ви държа в течение как ми вървят инжекциите, желая от все сърце успех на всяка една от вас, и  Hug   

cache, утре ще препиша от същата книга за групите лекарства за ендо, имаше доста принципна информация.

# 913
kene, живея в Гео Милев. Но май няма да взимам диферелин и золадекс, поне за сега... Много се чудих, ама просто не можах да открия смислена причина да избера някой конкретен от препаратите, а интуицията в случая нищо не ме предупреждава Simple Smile Аз в интуицията имам, между другото, пълно и безусловно доверие (макар да не разчитам толкова на умението ми да разчитам интуитивните сигнали  Confused)
 Hug

# 914
А който се рови, намира и информация Simple Smile Учудиха ме спрейовете за нос, които се споменават по-горе, но намерих инфо и за тях.  Накратко, освен познатите ни золадекс, диферелин/декаптил и лукрин, всяко от които ползва РАЗЛИЧНО активно вещество за постигането на еднакъв менопаузален ефект, има още две вещества - buserelin и naferelin, които имат същия ефект, и са спрейве за нос! Пише го тук http://www.endometriosis.org/gnrh.html.

Това, което не ми хареса, е че този сайт разглежда ендото като постоянно подновяваща се болест, т.е. въпросът не е за излекуване, а разреждане на проявите нса болестта. Аз смятам обаче, че ако се вземат разумните мерки - оперативни или медикаментозни, постигнатото здравословно състояние може да се поддържа с алтернативни методи. Мисля, че именно тук е мястото на: положително мислене за здраве, акупунктура, противовъзпалителни и др. билки, хомеопатия, здравословен начин на живот, ограничаване на стреса, увеличаване на радостите, редовен спорт и подобни. 
Във всеки случай, американските сайтове и форуми са малко гаднички, след като почетох малко, се отказвам от тях, и си мисля, че имаме късмет, че тук си се лекуваме!
Хайде лягам си, че май ми се е разбъркала нервната система нещо... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт